10 липня 2019 23:08

"Ференцварош" Реброва стартовал с победы в Лиге чемпионов благодаря голу Зубкова

Ця пара після жеребкування першого раунду кваліфікації Ліги Чемпіонів по праву вважалась однією з найбільш непередбачуваних. "Лудогорець" - міцний середняк, який регулярно виходить в плей-офф Ліги Європи. "Ференварош" серйозно підсилюється, в тому числі завдяки українським кадрам.


Сергій Ребров вже має досвід гри на груповому етапі Ліги Чемпіонів в якості тренера, а ось для Ігоря Харатіна, Данила Ігнатенка та Олександра Зубкова, які вийшли в основі "Фраді", це був дебют в головному клубному змаганні Європи.


Чемпіон Угорщини, натхненний неймовірною підтримкою рідних вболівальників, потужно розпочав гру і вже на шостій хвилині повів у рахунку. Нгуен скористався подачею з правого флангу, на мить випередив захисника та пробив з лінії воротарського в ціль. Втім, "Лудогорець" відігрався ще до перерви. Провалилась якраз опорна зона, яку захищали Харатін та Ігнатенко. Крапку в стрімкій атаці поставив Сверчок.


Власне, рахунок на табло після першого тайму якнайкраще засвідчував співвідношення сил у цьому протистоянні – воно було майже рівним. "Лудогорець" ні в чому не поступався наполегливим господарям. Однак в другому таймі підопічним Реброва вдалось здобути мінімальну перевагу перед матчем у відповідь. Вдвічі приємно, що перемогу команді українського тренера приніс його співвітчизник – Олександр Зубков на 65-й хвилині прийняв пас з флангу в центрі штрафного майданчика і з незручного становища зумів пробити у ціль.


"Лудогорець" хоч і обережно, але йшов вперед в надії врятувати нічию. Шанс у команди з Разграду був на 90+6-й хвилині – Марселіньо потужно пробив штрафний метрів з 26-ти, однак голкіпер Дібуж зіграв надзвичайно надійно.


2:1 – перемога "Ференвароша", яка, втім, не гарантує йому спокійного життя на полі "Лудогорця".


Ліга Чемпіонів. Кваліфікація. Перший раунд. Перший матч


10 липня. Будапешт. "Групама Арена"


"Ференцварош" (Угорщина) – "Лудогорець" (Болгарія) 2:1

Голи: Нгуен 6, Зубков 65 – Сверчок 31


"Ференцварош": Дібуж – Ловренскіс, Блажич, Двалі, Гайстер – Ігнатенко, Харатін (Сігер 77) – Зубков, Скварка, Нгуен (Варга 83) – Пріскін (Ланзафаме 66)