25 квітня 2019 21:08

Иван ПЕТРЯК: "В Венгрии украинских футболистов принимают нормально"

Роман Куплевацький завітав до Будапешта в гості до Івана Петряка з Ференцвароша. Про тридцяте чемпіонство Ференцвароша, маску Харатіна та Зінченка.


Перемога над Віді? Так, позитивні емоції. Звичайно, шалений матч. Спочатку повели в рахунку, потім суперник зрівняв. Далі - вилучення нам допомогло і ми довели гру до логічного завершення. Звичайно, вдячні вболівальникам.


Як ставляться до мене і Харатіна? Ну, звичайно, люди впізнають на вулицях. Вони знають, що ми - футболісти. Десь просять сфотографуватися. Загалом в Угорщині люди добре ставляться до футболу. Усіх, не тільки українців, угорці приймають нормально.


На кону тридцяте чемпіонство. Так, може статися історична подія. Але ще рано поки загадувати наперед. Не хочеться бігти поперед батька в пекло. Усі, звичайно, чекають, готуються. Так що намагатимемося оформити чемпіонство якомога швидше.


Маска Харатіна? Ніхто з нього не глузував. Хіба що трохи. Я міг іноді притравити. Я вважаю, навпаки, молодець. Забив дуже важливий мяч. Неважливо, в масці, без маски.


Малиновський? Він завжди був хорошим футболістом. Зараз знайшов свою команду і розкрився ще більше. Він молодець, додає з кожним днем. На полі відпрацьовує на повну. До того ж мені здається після травми він став ще сильнішим, це видно. Став більш впевнений в собі. Це психологічний момент.


Зінченко взагалі молодець! Зараз зачепився за місце в основі і грає кожну гру. Це рівень. Він молодший за мене на кілька років, але він для мене приклад. Він не здався, не опустив руки. Це складно при такій конкуренції. Скільки він витерпів, то в заявку не потрапляв, то в орендах. Я вважаю, Манчестер Сіті - найкраща команда в Європі. Те, що вони вилетіли від Тоттенгема, це буває. Тут кожен може програти. Але футболісти в Сіті просто фантастичні.


До Зінченка взагалі питань немає. Він просто закрив рот, нікому нічого не доводив, не ходив не розказував нікому. Просто наполегливо тренувався, пахав. І довів своїм діями на полі, що він заслуговує на місце в основі. Ясна річ, знайдуться люди, які будуть критикувати. Неважливо, в хорошій він формі чи в поганій. У кожного є своя думка. А Зінченко мовчки собі працював. Молодець. Я з ним багато спілкувався щодо Англії та Манчестер Сіті. Але я конкретно нічого не дізнався. Наприклад, куди Стерлінг забігає чи які тактичні установки Гвардіола дає на гру. Загалом розказував, що тренування цікаві, інтенсивні.