23 липня 2003 12:47

"Динамо" - "Арсенал". Послематчевая пресс-конференция


Большая часть послематчевой пресс-конференции тренеров обеих команд была посвящена безобразному инциденту, повлекшему за собой тяжелую травму динамовца Дмитрулина

Алексей МИХАЙЛИЧЕНКО

- Честно говоря, сегодняшняя игра оставила очень неприятный осадок в душе. Никакие три очка не заменят здоровье игроков. Игра должна бысть честной, открытой, жесткой, но не жестокой, не любыми средствами. Поэтому игра соперника вдесятером она не радует. Я хочу начать именно с этого момента - я ни в коем случае не даю какие-то рекомендации ПФЛ, но профессионалы так друг с другом не поступают. Кто играл в футбол, тот прекрасно меня поймет. Мы разбираемся, где случайно, а где специально. Юрий Дмитрулин получил перелом, и дело даже не в том, что у нас на носу отборочные игры Лиги чемпионов - ни в коем случае! Это на любом уровне не принято! Человек, который знает, что твой соперник зарабатывает деньги таким же способом как и ты, не имеет права так поступать. А если он так делает, то он не имеет права играть в футбол.

Что касается самой игры, то она была сломана в самом начале именно этим индидентом. Имея такое преимущество, мы были обязаны завершить этот матч победой - так оно и случилось. Второй тайм был, на мой взгляд, безобразный, потому что потеряна была мотивация, потеряна была сама идея игры. Поэтому разбирать здесь я ничего не могу.

Вячеслав ГРОЗНЫЙ

- Я згоден зі своїм колегою, що наносити травму один одному не має ніхто ніякого права. Перш за все, хочу від себе особисто і від імені колективу принести вибачення за травму, яка трапилась сьогодні. Не виправдовуючи Чернова (я чому запізнився - тільки що у роздягальні досить жорстко з ним розмовляв), він не грав так спеціально, вони вдвох грали в м'яч, лице в лице, він не стрибав сзаду. В минулому матчі мі грали з "Оболонню", Черніков ліктем наніс травму Островському, зламав йому ніс, і той вибув на два місяці. Я проти грубості на полі. Я повністю підтримаю Олексія Михайличенка, якщо ця грубість дійсно грубість, не жорсткість. Чернов неправильно прочитав сітуацію, він не встигав до м'яча, я б, наприклад, ніколи б не робив цей підкат, тому що там не було ніякої небезпеки. Я думаю, що це були емоції. Я повністю згоден, що цей момент став ключовим в матчі. "Динамо" і так по класу вище, а маючи фору в одного гравця весь матч - дійсно, що тут коментувати? Не маючи одного гравця, проти класної команди повністю треба перебудовуватися. В чисельній рівновазі важко грати, а в такій сітуації... Но пробували, боролись. До цього моменту непогано контролювали мяч, ніякої агресії не було, тримали гравців. Але звичайно не до гри, коли і травма, і цілу гру маєш на одного гравця менше. В нас Піріч також отримав досить серйозну травму, під нього двічі підкотились, і зараз він навіть на ногу ступити не може. Ще в ряда гравців травми. Я би хотів, щоб гравці з більшою повагою один до одного відносились, не залежно від команди. Спортивна боротьба і результат нічого не значать... Наприклад, начальник команди Величко взагалі не був на матчі, тому що це знов здоров'я, емоції, які забирає в нас футбол, і треба навчитись більш холоднокровно відноситись до цього і розуміти, що футбол - це тільки гра і не більше. Хоча це велика частина нашого життя.

Вячеславе Вікторовичу, в минулому турі Чернов не втримав Терещенка, і той забив м'яча. У перерві Ви погрожували виставити Чернова на трансфер, після чого його гра у другому таймі різко змінилася в бік агресії. Чи не вплинув той випадок на те, що сьогодні сталося в двобої Чернова з Дмитруліним?

Звичайно, ні. Чернов - одесит, і не треба дослівно сприймати те, що він каже Вашим колегам. Нікого я на трансфер не виставлял і не збираюсь - у мене і так нема кому грати. Я сказав, що треба більш правильно займати позицію. Не має права гравець такого зросту як Чернов програвати позицію в статичному положенні. Коли Терещенко забив, я сказав: "Якщо ти так будеш грати, звичайно, ти не будеш потрапляти в склад". Це ж не трансфер. Думаю, що сьогодні він почав виконувати не ті функції, які треба. Він отримав завадання персонально грати з одним із нападаючих. Не треба йому взагалі було туди бігти. Я йому не давав таке завдання. Але він певно хотів на очах спеціалістів показати, який він універсальний гравець. Кожний повинен займатися своєю справою.

Олексію, коли ми побачимо на полі Черната та Белькевича?

Белькевич уже идет на поправку, и мы ожидаем, что в ближайшие дни он приступит к тренировкам в группе. Флорин уже несколько дней работает в группе, и его состояние удовлетворительное. Он пропустил, ему надо набрать кондиции. Я думаю, что в ближайшее время (если - тьфу-тьфу-тьфу - ничего не случится), появятся в основном составе - не в стартовом, в основном: давайте начнем с этого.

Прокомментирйте ситуацию с Алессандру Мори. Когда его можно будет увидеть на поле?

Ему нужна небольшая адаптация, но дело усложняется тем, что не пришел еще его трансфер. В Бразилии прошло 11 туров, он в форме, в накате, поэтому все зависит от того, как быстро прийдут документы и как он быстро адаптируется - все равно какая-то адаптация нужна. Может быть, ему понадобится сыграть некоторое время во второй команде, чтобы обвыкнуться. В тренировках он проявляет себя хорошо и приспосабливается к нашим методам работы.

Сьогодні опівдні брати Карамяни ще не були заявлені за "Арсенал"? Як Вам вдалось заявити їх на сьогоднішній матч?

Грозный: Трансфер прийшов ще тиждень назад. Ми обговорювали особисті контракти. В них є агенти, адвокати. Ви знаєте, навколо футболісті зараз так багато радників, що досить важко заключити контракти. Якщо юристи - нефутбольні люди, то вони прискіпуються до кожної букви. Тільки сьогодні опівдні ми заключили з ними контракт - адвокати дали добро. Вони мали бути заявлені ще на матч з "Оболонню".