10 липня 2003 20:32

Футбольной звезде - настоящую звезду


Сьогодні наставник національної збірної команди України, один з провідних радянських півзахисників Леонід Буряк приймав поздоровлення від друзів та колег з нагоди свого 50-річного ювілею. Як і належить у такі дні, численні привітання, теплі слова на його адресу, квіти та подарунки були обов’язковим атрибутом свята.

Несподіваний подарунок піднесла Леоніду Йосиповичу Федерація футболу України, зокрема її ексклюзивний партнер - компанія “Україна футбол Інтернешнл”. З сьогоднішнього дня на небосхилі спалахнула зірка з новим ім’ям. Наставникові збірної України вручили сертифікат, в якому йдеться про те, що у сузір’ї Рака – пряме сходження 08:20:23.972, схилення: 25:19:23.87 та у зірковій величині: 15.0 знаходиться зірка, котра має назву “Леонід Буряк”.

Самобутній футболіст Леонід Буряк спочатку в одеському “Чорноморці”, потім у київському “Динамо”, збірній Радянського Союзу, олімпійській команді та інших клубах був одним із ключових гравців, вирізняючись своїм характером, технічним арсеналом, потужними ударами з обох ніг - футбольними здібностями, котрі присутні справжній зірці європейського масштабу. Тож глибоко символічно, що в день ювілею на його честь названо одну з зірок Галактики.