3 липня 2003 23:48

Сегодня должен определиться окончательный состав высшей лиги


Останнім часом досить великого резонансу набуло питання щодо участі футбольного клубу “Олександрія” у чемпіонаті України, який, нагадаємо, через фінансову неспроможність відмовився від подальших стартів. На останньому Бюро ПФЛ України було ухвалено попереднє рішення щодо виключення клубу з боротьби у чемпіонаті та першості за письмовим поданням його керівництва. Постійний робочий орган - Ради Ліги - з чотирьох можливих варіантів ухвалив рішення на користь запорізького “Металурга” - клубу, кращого з тих, що нинішнього сезону залишили вищу лігу.

Одночасно в деяких ЗМІ була поширена інформація щодо ймовірності зміни рішення Бюро ПФЛ, котра, на думку виконавчого директора Ліги Анатолія Попова, “майже дорівнює нулю”. Керівництво національної федерації з подивом сприйняло безапеляційність твердження одного з керівників Професіональної футбольної ліги і, до речі, члена Виконкому ФФУ. За словами першого віце-президента Федерації футболу України Олександра Бандурка, подібні оцінки офіційної особи не повинні мати місця.

“Для нас не зрозуміла позиція Анатолія Володимировича, котрий робить такі заяви. Згідно зі ст. 66 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед професіональних команд, у подібних випадках остаточне рішення виноситься Радою ПФЛ з подальшим затвердженням Виконкомом ФФУ. 4 липня відбудеться засідання Ради ПФЛ. Потім це питання розгляне Виконавчий комітет Федерації футболу України, після чого буде поставлено остаточну крапку. До речі, Виконком може прийняти інше рішення. А поки що, на мій погляд, зарано робити будь-які висновки”, - сказав Олександр Бандурко.

Таким чином, долю ФК “Олександрії” та запорізького “Металурга” буде вирішено вже завтра, після розгляду рішення Бюро ПФЛ виконавчим органом національної федерації.