28 травня 2003 22:22

ЕВРО-2012 - в Украине и Польше. А почему бы и нет?


Сьогодні президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який зараз перебуває в Манчестері на фіналі Ліги чемпіонів, провів перші консультаційні переговори зі своїм колегою – президентом Федерації футболу Польщі Міхалом Лісткевичем щодо подання спільної заявки двох країн на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Ця ідея виникла не раптово. Обидві сторони виважено підійшли до її втілення і вважають такий проект абсолютно реалістичним. Керівники федерацій футболу двох країн домовилися уже найближчим часом обмінятися офіційними меморандумами і сподіваються, що їх підтримають найвищі посадові особи України та Польщі.

“У нас ще є достатньо часу, - підкреслив Григорій Суркіс, - для того, щоб підготуватися і бути готовими до проведення такого футбольного форуму в наших двох країнах.”

Слід зауважити, що тиждень тому віце-прем’єр-міністр Українського уряду Дмитро Табачник висловив думку щодо об’єднання спільних зусиль для проведення континентального чемпіонату в Україні і Польщі, адже такій підхід значно збільшує шанси на успіх.

“Справді, проведення європейської футбольної першості в Україні є заповітної мрією мільйонів наших уболівальників”, – зауважив Григорій Суркіс. Це б сприяло прискоренню розгляду і вирішення багатьох питань з розвитку інфраструктури не лише футбольного господарства країни. Тож будемо сподіватися на подальшу підтримку цього досить важливого проекту усіма зацікавленими сторонами”.