27 травня 2003 21:54

Каха КАЛАДЗЕ: "Я всегда мечтал про финал Лиги чемпионов"


28 травня у Мілані відбудеться фінал Ліги чемпіонів в якому зустрінуться дві італійські команди - "Мілан" та "Ювентус".

Напередодні зустрічі захисник "Мілана" Каха Каладзе, який в минулому грав за київське Динамо, дав інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі.

Каха, як "Мілан" готується до фінального матчу?

Готуємось дуже серйозно. Це дуже важлива для нас гра. Ми максимально зосереджуємось на цьому фіналі і сподіваємось, що все закінчиться добре.

В Італії кажуть, що "Мілану" було б простіше грати з мадридським "Реалом", ніж з "Ювентусом".

В фіналі це вже не має значення. Фінал -це фінал. Всі команди грають добре. Тому не має значення, хто нам трапився. Ну, звичайно, було б краще аби це був "Реал". Хоча найголовніше, щоб ми показали свою гру. А також той стиль, який ми показали у всіх матчах Ліги чемпіонів.

Однак, Ви таки погодились, що у фіналі "Мілану" було б простіше грати з "Реалом". Чому?

По-перше це команда, яка завжди атакує. І вони мають великі проблеми в обороні, захищаються дуже погано. Тому для нас було добре грати саме з цією командою.

Кажуть, що оборона "Мілана" серйозно побоюється нападників "Ювентуса".

Я не думаю про це. Хай краще вони думають, що грають проти "Мілана". Ми просто знаємо, що вони дуже сильні. Але і у нас сильний захист, півзахист і напад. От хай вони і думають.

Головний тренер "Мілана" Карло Анчелотті каже, що ваша команда знову вийшла на високий рівень форми. Як можна пояснити, що в середині сезону "Мілан" різко загальмував?

У футболі все буває. Нам доводиться грати багато матчів... чемпіонат Італії, Ліга чемпіонів, кубок Італії, збірна. Тому існування спадів вважаю цілком нормальним. Неможливо підтримувати весь час високий рівень форми.

У півфіналах Ліги чемпіонів було помітно, що пара Каладзе-Шевченко діє надзвичайно вдало.

Ми вже давно граємо разом і почуваємо один одного. Але йдеться не тільки про Андрія. Це стосується Індзаґі, Томасона. Просто у нас дуже зіграна команда і ми почуваємо один одного. Я прохожу по флангу і роблю передачу. Андрій добре знає куди бігти, а я знаю куди подавати. Тому все це награно.

Після другого півфіналу італійські газети писали, що тобі довелось захищати Андрія Шевченка від образ і провокацій гравця "Інтера" Матерацці. Що саме трапилось після матчу?

Вони програвали цю гру і поводили себе досить негарно. Це було видно на полі і поза межами поля також. Не знаю, що там було, але коли я зайшов вони просто сіпали один одного. Це було негарно. Якщо ти професійний футболіст, то треба вміти і програвати.

Як ти собі уявляєш фінал Ліги чемпіонів?

Нормально. Я просто мріяв потрапити до фіналу Ліги чемпіонів. Але найголовніше виграти цей фінал.

З Кахою Каладзе розмовляв спортивний оглядач Бі-Бі-Сі Юрій Громницький