22 травня 2003 23:52

Анатолий ТИМОЩУК: "Автогол - тяжелый психологический удар для Пуканыча"


Після важкого матчу капітан "Шахтаря" виглядав засмученим. Команда поступилась, а Анатолій через перебір карток пропустить кубковий матч.

- Поєдинок був дуже важким. На жаль, ми поступились. Нас "зламав" м'яч Шацьких. На жаль, нині в нас поменшало шансів на чемпіонство. Будемо сподіватись на талан. Можливо, в останніх турах "Динамо" втратить очки. У нинішньому чемпіонаті було багато сенсаційних результатів.

- Анатолію, чому в другому таймі у "Шахтаря" не "клеїлася" гра в атаці?

- Важко відповісти. На другий тайм вийшли в бойовому настрої. Сподівались зламати хід матчу. Після прикрого автогола Пуканича усі динамівці почали грати в обороні. Повертались назад навіть Шацьких та Белькевич. Таку насичену оборону важко "прорвати". Але ж ми не знітились. Були нагоди і у нас відзначитись, - не таланило.

- Недавно ви поступились вдома "Волині". Цікаво, що після матчу говорив Яремченко?

- У нас відбулась серйозна розмова з Валерієм Івановичем. Програли, на мою думку, команді, що не сильніша від нашої. За статистикою ми володіли ініціативою, але пропускати таку кількість м'ячів не мали права. Кожний з нас після зустрічі був попереджений. Висновки зробили і, гадаю, більше таких прикрих випадків не трапиться.

- Після тієї поразки, сьогодні ви виходили грати повністю мобілізовані?

- Так. Виходили грати на перемогу. На жаль, не вийшло. На цьому життя не закінчується. Будемо боротися в чемпіонаті та постараємося дати бій динамівцям в кубковій зустрічі.

- Анатолію, що можеш сказати про автогол Пуканича?

- Він гравець молодий. Це для Адріана важкий психологічний удар. Після матчу ми усі партнера підтримали. Таке трапитись може з кожним. На мою думку, - Пуканич невдовзі стане класним гравцем.

- Які враження від суддівства?

- До арбітрів запитань нема. На жаль, я отримав жовту картку. Тепер я не зіграю у недільному матчі.

- Анатолію, з яким настроєм гравці "Шахтаря" вийдуть на нього?

- Хлопці повинні відновити свої фізичні кондиції. Гадаю, з психологією буде все гаразд. Сподіваюсь, ми здобудемо кубок.

- Третя зустріч з "Динамо". Не важко в психологічному плані налаштовуватись на неї?

- Схожа ситуація була і торік. Тоді ми виступили гідно - усі матчі виграли. Зараз, на жаль, - ні. Програли в Кубку Лобановського в додатковий час, сьогодні поступились. Важко грати в такому режимі, але так грає вся Європа. Треба пристосовуватись і вдосконалювати свої дії, щоб досягти потрібних результатів.

- Сьогодні форварди "Шахтаря" не зуміли "взяти" ворота Реви…

- На жаль, Бєлик змарнував слушну нагоду. Була розіграна комбінація Бахарєв - Воробей - Бєлик. Таку нагоду не можна було марнувати. Він зобов'язаний був реалізовувати цей момент. Вважаю, якщо б Олексій подвоїв рахунок, все було б по-іншому. Але претензій до Бєлика та Воробея в мене, як капітана, немає. Вони зіграли нормально, повністю виклались. Вся команда працювала на полі відмінно, на жаль, не поталанило.

- Ти приїдеш до Києва підтримати "Шахтар"?

- Напевно. Сподіваюсь, що моя психологічна допомога вплине на результат. На трибуні мені буде дуже важко сидіти…