16 травня 2003 23:04

Иван ГОЛАЦ: "Михайличенко обыгрывал дважды"


Саме так розпочав розмову із представниками ЗМІ головний тренер "Карпат". Наголосивши, що ці перемоги були у Шотландії (Голац - тренер, Михайличенко - гравець. - Авт.), і тепер настав час обігрувати Михайличенка (як тренера) в Україні. Іван Голац відзначив, що підготовка до гри проти киян розпочалася у понеділок. Попередні три перемоги його підопічних дають надію, що гравці готові дати бій екс-чемпіону країни.

- Пане Іване, чи усі гравці готові вийти у суботу проти "Динамо"?

- Маємо певні проблеми. Через перебір жовтих карток пропускатиме гру Йєрко Микулич, який чудово проявив себе у попередніх матчах. Принаймні на тиждень вибув нападник Сенад Тигань. Під знаком питання Сергій Мизін, якому теж дошкуляють травми. Але ми не втрачаємо оптимізму і впевнений, що гравці, які вийдуть на поле, покажуть гру на усі сто відсотків. Свого часу я любив грати проти сильних суперників і знав, як готуватися до цих поєдинків. Завтра цей досвід передам своїм підопічним.

- Хто замінить травмованих?

- У нас з'явиться чимало молодих гравців. Правда, поки що на лаві запасних. Якщо Мизін таки не зможе нам допомогти, то розраховуємо на Самсона Годвина. У першій одинадцятці вийде Олег Тимчишин.

- Вас не тривожить, що матч розпочнеться о двадцятій годині?

- Мабуть, кияни нас побоюються, адже спочатку повідомили, що гра відбудеться о 17 годині, пізніше - о 19, а виявляється, що будемо грати о 20-й. Обирають час матчу господарі, тому ми лише погоджуємося.

- Ви оберете гру від оборони?

- Ми приділимо увагу грі в обороні, щоб динамівці якомога менше турбували Мацея Налєпу, але це не означає, що закриємося на своїй половині поля. Знаю, що кияни добре грають на краях, а в нападі мають грізного нападника Шацьких, тому постараємося лишити господарів їхнього головного козиря.

- З вашим приходом гравці команди отримують зарплату та штрафи. А де обіцяні преміальні?

- З гравцями обов'язково розрахуються.

- Чи буде додатковий стимул для гравців за перемогу чи нічию над "Динамо"?

- Керівництво пообіцяло гравцям хороші бонуси за позитивний результат.

- У міжсезонні ви особисто вихваляли півоборонця Олега Веприка. Та з початком другого кола він ще жодного разу не потрапляв до складу команди. Чому?

- Це хороший гравець, в якого я вірю. Веприк пройшов передсезонний збір, та на початку чемпіонату зазнав травми, яка не дозволяла йому грати на відповідному рівні. Я переглянув останні матчі за його участю в нашій другій та третій командах і бачу, що він повертається до своєї найкращої фізичної готовності.

- А як справи в Ігоря Лучкевича?

- Він тренується з першою командою і це надає йому психологічної впевненості. На жаль, підготовчий період у нього був змарнований, тому ще потрібний час на адаптацію.

- Який результат вас влаштує у столиці України?

- Якщо наші лідери Сергій Ковальчук, Олексій Сучков і Тарас Кабанов відіграють так, як у матчі проти "Чорноморця", то очки ми здобудемо. Мене влаштує перемога з рахунком 8:7 (Сміється).

- Завдання команди до закінчення чемпіонату?

- Перемагати у кожному матчі і потрапити до "вісімки".