5 травня 2003 23:28

Леонид БУРЯК: "Это был полезный спарринг"


Леонід Буряк з'явився в прес-центрі стадіону "Паркен" із значним запізненням і, судячи з його вигляду, після оперативного "розбору польотів". Але, як завше, був оптимістичним у оцінці матчу.

- Це був корисний спаринг з авторитетним опонентом.

- Що скажете про гру підопічних?

- Хтось зіграв краще, хтось - гірше. Так завжди буває в товариських поєдинках, які мають свою специфіку. Лише зауважу, що рівень готовності окремих виконавців виявився нерівнозначним. І саме ця подробиця негативно вплинула на якість колективних дій.

- Але зміст командної гри задовольнив тренерів?

- Ми грали на виїзді, не забувайте про це. Щось склалося, щось - ні. Кожний усвідомлює такі поняття як змістовність і творчість по-своєму. Так, перший тайм виявився маловиразним, другий був значно кращим. Але в цілому, і це найважливіше, спаринг був дуже корисним для нас.

- Чим зумовлена заміна Шевченка?

- Він сам попросив її. Андрій ще відчуває певний дискомфорт після травми, а ускладнювати ситуацію не можна. Гравців треба берегти.

- Чому Шевченко діяв з глибини поля?

- Останнім часом він і в "Мілані" грає саме так... Матч був контрольний, тому й скористалися нагодою опробувати різні тактичні варіанти.

- Часті зміни футболістами позицій безпосередньо в грі планувалися?

- Вони були усвідомленими... Я вдячний футболістам, що зібралися й зіграли непоганий матч.

- Але, складається враження, не всі гравці задовольнили й вас?

- Це правда. Є низка футболістів, що приїжджають до табору команди недостатньо підготовленими. Я наголосив на цьому одразу після матчу. З такими людьми будемо розлучатися.

- Прокоментуйте, будь ласка, заміну, проведену в перерві між таймами.

- Кормильцев не справився зі своїми безпосередніми обов'язками, тому довелося вдатися до перестановок у складі. Саме з цієї причини на полі з'явився фланговий оборонець Радченко, а Тимощук змістився на місце опорного хавбека.

- Чому так довго не міг увійти до гри Шевчук?

- Це вина хлопців, вони самі щось наплутали з футболками та номерами.