3 квітня 2003 23:41

Артем МИЛЕВСКИЙ: "Свое будущее связываю с Украиной"


Форвард із білоруським корінням продовжує виходити на поле лише в товариських матчах української "молодіжки".

- Артеме, як би прокоментував суперництво з прибалтійцями?

- Грати було важкувато, ноги провалювалися в грунт. Але в цілому поєдинок видався веселим. Погода сприяла. Ми притисли латвійців до воріт, а вони, схоже, цього не чекали. Нам вдавалося діяти на високих швидкостях. І вже після першого гола суперник здався.

- На відміну від контрольних спарингів, на офіційному рівні за Україну ти виступати ще не можеш. Тобі не кажуть, коли можливе вирішення цього питання?

- Річ у тім, що в п'ятнадцятирічному віці я був заграний за білоруську збірну у відбірковому турнірі юнацької першості Європи, котрий відбувся в Нідерландах. Тому й гальмується процес… Але чекаємо, сподіваємось. Своє майбутнє пов'язую із збірною України. Надіюся, найближчим часом Григорій Михайлович доб`ється відповідного дозволу. І у вирішальних матчах "молодіжки" зможу взяти участь.

- Конкретних строків тобі не називають?

- Про них складно говорити. Дуже прагну зіграти з іспанцями повторний матч й вірю, що ближче до офіційних зустрічей усі крапки над "і" будуть розставлені.

- Білоруська сторона не намагається повернути до своїх лав?

- Було таке, попервах. Але нині, телефонуючи, тамтешні журналісти запитують уже не про те, чи я повернувся до збірної Білорусі, а цікавляться, коли мені дозволять грати за Україну. Гадаю, усі все розуміють. Україна сильніша за Білорусь на політичному рівні, тому шансів у останньої немає.

- Яке враження справила гра української молодіжки в матчі з іспанцями?

- Я був на трибунах. Авжеж, неабияк переживав за команду. Коли Діма Воробей в середині першого тайму не забив, узагалі в шоці був… Якби він реалізував момент, гадаю, гра склалася б інакше. Хоча іспанці після вилучення Рубена, ви бачили, додали настільки, що ми лише дивом уникли поразки. Технічній і фізичній перевазі опонента хлопці протиставили бійцівські якості, самовіддачу і завдяки цьому вирвали нічию.

- Не вважаєш, що після неї шанси на вихід із групи втрачені?

- Чому втрачені? Головне - грати й намагатися здолати наступні турнірні бар'єри. Усе буде гаразд.