15 жовтня 2002 09:41

Андрей ВОРОНИН: "Сполна использовали слабости соперника"


Півоборонець німецького “Майнца” став одним із героїв матчу проти еллінів. Чого варті його удар з 25 метрів у поперечину, передача на Воробея, котрою, щоправда, донеччанин, вийшовши віч-на-віч із воротарем, не скористався й нарешті гол, яким “сьомий номер” зняв усі питання щодо переможця. Отримавши вітання з офіційним, за статусом, і феноменальним, за ефектом, дебютом у складі головної збірної України від батька, котрий приїхав до Києва з Одеси, Андрій Вікторович Воронін відповів на запитання кореспондента “УФ”.

— Зізнайся, навряд чи розраховував, що вийдеш на поле уже в середині першого тайму?

— Перед матчем зі мною спілкувався головний тренер. Леонід Буряк сказав, щоб я був готовий зіграти. Але, маєш слушність, такої швидкої появи на газоні не сподівався. Корективи внесла травма Серебренникова. Леонід Йосипович випустив мене на місце лівого півоборонця, де перед ушкодженням діяв Сергій. Мусив вриватися з флангу в центральну зону, якнайбільше м‘ячів віддавати на “лінію вогню” і перекривати свою зону. Наскільки впорався зі своїми обов‘язками, оцінювати тренерам.

— Нервував, залишаючи лаву запасних?

— Усе сталося так стихійно, що я навіть не встиг відчути хвилювання. Одразу вдалася непогана передача, потім вдарив по воротах. І якби м‘яч полетів на кілька сантиметрів нижче, був би гол. А так — поперечина. Утім, після цього з‘явилася впевненість, нібито в збірній уже не перший рік виступаю. Перед нами стояло завдання виграти цей матч. І тільки. Ми його виконали. Здається, ми вдвічі перебігали грецьку збірну. Й перемогою над нею, гадаю, істотно підвищили шанси на вихід із групи.

— Коли ти забивав свій м‘яч, спливали останні секунди...

— А з ними вичерпувалися й наші сили. Ті, які ще залишалися, я й вклав в удар, коли Максим Калиниченко вивів мене один на один з голкіпером. Зараз безмежно радий. Але й втомлений. Сподіваюся, до матчу в Белфасті відновимось.

— Греки чимось здивували?

— Ми знали про диспетчерські вміння Цартаса. Побоювалися їхнього правого півоборонця Яннокопулоса. Але з невідомих причин він вийшов тільки в другому таймі. Леонід Буряк звертав нашу увагу на сильні й слабкі сторони суперника. Як засвідчив поєдинок, останніми ми скористалися сповна.