13 вересня 2002 14:12

Юношеская сборная Украины накануне важных матчей


Юнацька збірна України U-17, що проводить активну підготовку до старту відбірного турніру до Євро-2002/03 серед сімнадцятирічних, зіграла у Донецьку дві контрольні зустрічі з другою та третьою командами донецького „Шахтаря”. Незважаючи на те, що підопічні Валентина Луценка зазнали в обох матчах поразки, це дуже важливі спаринги, адже донецькі футболісти на 3-4 роки старші від гравців збірної. Ми поспілкувалися з Валентином Трохимовичем у прес-центрі ФФУ:

- Перш за все від імені Федерації футболу України, гравців та тренерського штабу команди хочу подякувати керівництву донецького „Шахтаря” – президентові клубу Ренату Леонідовичу Ахметову та спортивному директорові Валерію Івановичу Яремченко, – почав розмову Валентин Трохимович.- Дуже швидко домовилися про надання збірній України U-17 умов для проведення збору та двох контрольних матчів на базі донецького клубу. У нашому розпорядженні було чотири бездоганних поля, тож команді вдалося провести якісну підготовку.

- Хто з новачків прибув на збір?

- Із київського клубу „Парма”, якій тренує Андрій Паюс, запросили високого нападаючого Науменка, а „Динамо-3” – Зелді.

- Що можете сказати про матчі з донецькими командами?

- За моїм проханням тайми тривали по 40 хвилин. У першому матчі, який збірна програла - 0:2, нам протидіяв досить сильний колектив, укомплектований набагато старшими гравцями. Прикро, що отримали пошкодження і не змогли вийти на поле у другій зустрічі Маковійчук та Єрмак. Тому у грі проти „Шахтаря-3” змушені були двох нападаючих використовувати на позиції крайніх півзахисників: Зелди – на лівому фланзі, Кругляка – на правому. Хоча ми програли - 1:2, гадаю, хлопці дали гідний бій суперникові, і майже до кінця зустрічі точилась напружена боротьба. Це дуже важливий етап підготовки команди напередодні першого кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2002/03. Матчі з такими суперниками дуже корисні. Надалі плануємо зібратися у Києві 26 вересня, проведемо тренувальний збір, а 2 жовтня вирушаємо до Азербайджану.

Донецьк. 10.09.02
Україна U-17 – Шахтар-2 0:2
Голи: 0:1 Хомутов (25), 0:2 Цигирлаш (76).
Україна: Копил, Чигиринський, Качан (Клим’юк,41), Яценко, Єрмак (Корольков,55), Кравченко (Мілько,41), Патула (Антонюк,41), Маковійчук (Зелди,18), Ярошенко (Зубахін,60), Карпенко (Мірошниченко,41), Комар (Кругляк,60).

Донецьк. 12.09.02
Україна U-17 – Шахтар-3 1:2
Голи: 1:0 Комар (17), 1:1 Горбков (55), 1:2 Гаманенко (76).
Україна: Копил, Чигиринський (Качан,41), Антонюк, Зелди (Корольков,35), Кругляк, Кравченко (Мілько,41), Яценко (Патула,41), Ярошенко, Карпенко (Степанов,41, Науменко,60), Комар.

Р.S. З 2 по 8 жовтня в Азербайджані відбудеться перший кваліфікаційний раунд ЧЄ серед юнаків до 17 років, де збірна України U-17 у 11-й групі виборюватиме путівку до наступного етапу змагань. Суперниками наших юнаків стануть збірні Шотландії (3 жовтня), Туреччини (5 жовтня) та господарі (7 жовтня). Федерація футболу України планує проведення прямої он-лайн усіх матчів за участю нашої команди.