8 серпня 2002 13:13

Максим ЛЕВИЦКИЙ: "Вся команда переживает за Парфенова"


Московський “Спартак” не зменшує обертів і продовжує надолужувати втрачене в російській Прем’єр-лізі. Однак після останнього матчу “червоно-білих” проти “Динамо” перші сторінки всіх спортивних українських і російських видань рясніли повідомленнями про жахливу травму гравця національної збірної Дмитра Парфенова. Не дивно, що наша розмова з Максимом Левицьким розпочалася саме з цієї теми.

Максим Левицький (воротар, “Спартак”, Москва):

- Вся команда переймається травмою Дмитра Парфенова, – говорить Максим. – Цього вівторка йому зробили операцію, яка, на думку лікарів, пройшла успішно. У Дмитра відразу ж побував Єгор Титов, який сказав, що зараз його краще не турбувати. Сьогодні плануємо з хлопцями відвідати його.

- Як ви оцінюєте шанси “Спартака” на чергову перемогу в Прем’єр-лізі?

- Команда налаштована досить оптимістично. Ми поступаємося “Локомотивові” трьома очками, а ЦСКА має два матчі в запасі, відстаючи від нас на три очки. Боротимемося.

- Станіслав Черчесов підписав контракт зі “Спартаком”?

- Так, у вівторок увечері він уклав угоду, однак існують певні складності з трансфером. В’ячеслав - досвідчений голкіпер, до того ж набагато старший, ніж я. Тож з одного боку, працюючи поруч з цим видатним воротарем, я зможу набратися неабиякого досвіду, з іншого – підвищу до себе вимоги. Я опинився в такій самій ситуації, про яку нещодавно в одному з інтерв’ю сказав голкіпер “Локомотива” Сергій Овчинников: “Я хотів би “сидіти за спиною” у Кана”. Для мене це буде чудовою школою майстерності.

- Ви мали розмову з головним тренером національної команди України?

- Нещодавно зі мною зв’язався тренер воротарів збірної Михайло Михайлов. Він телефонував на прохання Леоніда Йосиповича, щоб дізнатися про стан мого здоров’я, обговорити деякі питання.