16 липня 2002 21:39

"Динамо"-"Арсенал". Послематчевые интервью игроков.


Флорин ЧЕРНАТ: "СПЕКА ПОЗНАЧИЛАСЯ НА НАШИХ ДІЯХ"

Такої гри від нього чекали давно — яскравої та розумної. Флорин Чернат мав 25 хвилин, аби своїми діями допомогти команді здобути перемогу. Він і зробив це — двома результативними передачами та своїм влучним ударом.
— Флорине, яке завдання отримав од Михайличенка?

— Посилити гру в атаці: нестандартними діями поставити оборонців суперника в скрутне становище.
— Вдалося?
— Не мені судити. Головне — переможний результат для “Динамо”.
— Суперник сподобався?
— Такої збалансованої гри я від “канонірів” не очікував. Утім, нічого дивного. Новий наставник, більш ніж наполовину змінений, порівняно з минулим сезоном, склад.
— Спека вплинула на дії “Динамо”?
— Безперечно. Головний “козир” — командну швидкість — за таких погодних умов важко було використати.
— Наступний матч ви проведете вже сьогодні. Як готуєтеся?
— Звично. Сьогодні вранці вирушаємо до Симферополя.
— Матч проти “Арсеналу” — найкращий в твоїй кар`єрі?
— Не замислювався над цим.
— Сподіваєшся сьогодні вийти в стартовому складі?
— Плекаю таку надію. Вирішувати тренерові. Олексій Михайличенко знає, що робить. Це молодий, кваліфікований фахівець, під орудою якого можна досягти високих результатів.

Андрій Гусин: "ПРОАНАЛІЗУВАЛИ ХАРКІВСЬКІ ПОМИЛКИ"

— Нині чимало команд узяло на озброєння захисний варіант гри з використанням контратак. Так діяли проти нас у попередньому матчі футболісти “Металіста”. Саме тоді зрозуміли, що зможемо виграти, вміло використовуючи “стандарти”. Тому й били здалеку часто. На жаль, не завжди точно та невідпорно. Проте наприкінці матчу, значно додавши в активності, ми все ж таки вирвали перемогу. Уважно проаналізувавши свою гру і окремі помилки в харківській зустрічі, намагалися не допускати їх у Києві. Завдяки цьому й домоглися успіху. Адже два голи з трьох “визріли” саме з уміло виконаних “стандартів”. “Арсенал” — добре організована, бойова команда, яка вміє швидко переходити від оборони до атаки. Завдяки цьому вона може скласти конкуренцію будь-якому суперникові.

Олексій Іванов: "НЕ ВИСТАЧИЛО ВПЕВНЕНОСТІ"

— Лише двадцять хвилин відділяло нашу команду від нічийного результату з “Динамо”. Але саме за цей час і було вирішено долю матчу на користь лідера українського футболу, який зумів забити три м`ячі.
— Чого не вистачило футболістам “Арсеналу”, щоб вистояти в нелегкій боротьбі?
— Мабуть, впевненості. Окрім того, після першого пропущеного м‘яча ми розкрилися, будь-що прагнули відігратися. І були за це негайно покарані досвідченими динамівцями.
— А як оцінюєте свої дії на полі?
— Вважаю, що зіграв не дуже вдало, особливо в завершальних стадіях атак. Адже не забив м‘яча, хоча й неодноразово проривався до карного майданчика і завдавав ударів.
— Проте ваш капітан Сергій Коновалов засвідчив, як треба діяти в складній ситуації…
— Так, він буквально продерся крізь лінію оборони “Динамо” і таки змусив капітулювати Віталія Реву. Самовідданість і рішучість віце-чемпіонів забезпечили їм бажаний результат. Це неабиякий приклад і для нас.
— Не шкодуєте, що перейшли до “Арсеналу” з “Карпат”?
— Ні в якому разі. Дуже цікаво працювати під керівництвом В‘ячеслава Вікторовича Грозного. Нам лише потрібен деякий час, аби зігратися і досягти порозуміння в грі. Упевнений, що в наступних поєдинках ми зможемо продемонструвати все, на що здатні.

Георгій Пеєв: "ГУРТОМ ВИБОРЮЄМО ПЕРЕМОГУ"

— Ми гуртом виборюємо перемогу. А найчастіше забиває той, до кого просто потрапляє м‘яч на завершальній стадії атаки. Цього разу відзначилася лінія оборони, наступного туру, можливо, долю зустрічі вирішать нападники. Мені взяти ворота суперника не вдалося, та я задоволений тим, що зробив кілька вдалих передач.
— Арсенальці досить вдало оборонялися і нерідко переходили до контратаки…
— Вони намагалися грати на рівних, попри те, що колектив укомплектований новими виконавцями. Я добре знаю ділові якості наставника арсенальців, оскільки Грозний свого часу тренував у Болгарії команду “Левськи” і мав успіхи в роботі. Тож і не дивно, що В`ячеславові Грозному вдалося й у Києві швидко згуртувати команду, яка одразу продемонструвала змістовну гру. Гадаю, що й надалі “Арсенал” займатиме місце серед перспективних колективів.
— Георгію, склалося враження, що нинішнього року ви дієте значно впевненіше й рішучіше?
— Намагаюся грати з повною віддачею, якомога ефективніше і корисніше для команди. І дуже радий, якщо це вдається.