1 червня 2002 00:01

Горан ГАВРАНЧИЧ: "Самые опасные среди горняков - Воробей и Зубов"


3 червня вітчизняний уболівальник очікуватиме не лише результатів баталій з Далекого Сходу. Настав час кульмінації — судячи з усього, гранди вітчизняного футболу в понеділок дадуть відповідь на найголовніше питання чемпіонату. А Горан Гавранчич напередодні протистояння люб‘язно дав відповіді на запитання кореспондента “Українського футболу”.

— Горане, “Дніпро” ви здолали з величезними зусиллями...
— По-перше, нам протистояв гідний суперник, сповнений бажання якнайкраще зарекомендувати себе в поєдинку проти чемпіона. По-друге, далася взнаки негода — за дощу вести конструктивну гру завжди нелегко. Головне, досягнуто переможного результату і можна спокійно зосередитися на наступному матчі.

— Яким чином?
— Усе звично. У п‘ятницю команда відпочивала. Сьогодні вранці приступимо до роботи на заміській базі. На вечір заплановане одне тренування. Для тих, хто брав участь в зустрічі з “Дніпром”, воно буде полегшене, без пресингу. Інтенсивніше працюватимуть не задіяні в четвер виконавці. Ранок неділі присвятимо грі в баскетбол і заняттям у тренажерному залі. Удень — теорія та перегляд відеозапису фінального матчу на Кубок України, визначимо свої недоліки і спробуємо їх усунути. У принципі, це не перша наша зустріч з “Шахтарем”, тож навряд чи суперники можуть одне одного чимось здивувати. Повертаючись до матчу за кубковий трофей, відзначу, що гравці суперника наприкінці поєдинку зберегли більше свіжості. Не дивно — більшість динамівських виконавців повернулися зі збірних, а в складі донеччан “відірваними” від клубної роботи були тільки Попов і Воробей.

— Горане, про поразку тижневої давнини вже забули?
— Життя продовжується. У голові одні думки — реваншуватись.

— До снаги?
— Звичайно. Ми не поступаємося суперникам у тактико-технічному потенціалові. Слід лише вивести на належний рівень психологічну готовність.

— Коли вирушаєте в Донецьк?
— Уранці 3 червня. Вважаю, це оптимальний варіант, адже в Чапаївці створені всі умови для продуктивної роботи.

— Нічия влаштує?
— Гратимемо лише на перемогу. У разі здобуття нами трьох очок, наблизимо до себе десятий чемпіонський титул. Варто попрацювати. Хоча матчі двох останніх турів — у Маріуполі та Олександрії — легкими не передбачаються, цим суперникам також є за що боротися.

— Не лякають переповнені трибуни донецького стадіону?
— Грати за таких умов навіть приємніше.

— А персоналії суперника?
— Перш за все, чекати неприємностей слід від Воробея та Зубова. Мені врівноваженими діями на центральній осі подобаються Ндіайє та Попов. До речі, Зубов гратиме?

— Не сумнівайся. Свою дискваліфікацію Геннадій відбув у Олександрії.
— Тим краще. Кадрова озброєність суперника нас додатково мобілізує.