7 травня 2002 21:10

Леонид БУРЯК: "Судьба Реброва выяснится в течение двух ближайших дней"


Досить насиченим є графік ігор національної команди України. 17-19 травня “жовто-блакитних” очікує “турнір чотирьох” в Москві. Нагадаємо, крім наших співвітчизників, у ньому братимуть участь збірні Росії, Білорусі та Сербії і Чорногорії. Наставник українців Леонід Буряк порушив це питання в розмові з кореспондентом “Українського футболу”.

— Леоніде Йосиповичу, список кандидатів на поїздку до Москви відомий?
— Остаточно все з‘ясується 9 травня. Нині тривають консультації з президентами клубів на предмет того, аби вони відпустили гравців до збірної. Гратимемо ж не в “день ФІФА”.

— Коли розпочнете роботу?
— 14 травня на базі в Кончі-Заспі. Наступного дня плануємо вилетіти до Москви.

— Кадровий потенціал порівняно з останнім матчем з грузинами — видозмінений?
— Залучимо Цихмейструка і Вороніна. А ось хто не поїде, ще не вирішено.

— Яка мета московського турніру?
— Ніхто не скасовував спортивний, але завдання перегляду нових людей — найактуальніше. Одне слово, виграти будь-якою ціною не прагнутимемо, експерименти продовжуються.

— Перший суперник — сербська збірна. Вивчаєте балканців?
— Наскільки це можливо. Назагал важко сказати, в якому вигляді, маю на увазі конкретних виконавців, постане дружина Деяна Савичевича. Серби відчувають ті ж проблеми, що й ми — когось відпустять, когось — ні.

— Останнім часом чутки про бажання гравця “Вольфсбурга” Дієго Климовича виступати за національну збірну України поширюються з новою силою…
— Мені важко дати компетентну відповідь. Представник ФФУ спілкується з нападником (зауважте, німецькою), але я не можу сказати, що це питання перебуває на завершальній стадії.

— З варіантами продовження клубної кар‘єри Сергія Реброва ви обізнані?
— Усе з‘ясується у найближчі день-два