14 лютого 2002 20:33

Молодежная сборная: Первые шаги Крощенко


Учора, о 14.30, молодіжна збірна України авіарейсом Дамаск — Бориспіль повернулася із Сирії, де провела два матчі з її олімпійською командою. Вони стали першими для Анатолія Крощенка на посаді головного тренера “жовто-блакитних”.

У першому, попри перевагу українців за кількістю створених моментів, успіх святкували азіати — 1:0. Вони відкрили рахунок і в другому поєдинку, покаравши наших за фол Симоненка в своєму штрафному майданчику. Це трапилося на двадцятій хвилині. Але незадовго до відпочинку також зі стандартного положення, хоча цього разу ним був не пенальті, а штрафний з двадцяти метрів, відзначився форвард “Шахтаря” Олексій Бєлик. Уміла “імітація” іншого донеччанина Гая спантеличила сирійську “стінку”, чим, власне, й скористався Бєлик, завдавши потужного “пострілу” низом. Гол Олексія став єдиним, проведеним нашою збірною на узбережжі Середземного моря. Він і приніс їй нічию — 1:1.

У повторному матчі з сирійцями Анатолій Крощенко задіяв сімнадцять гравців, залишивши в запасі тільки воротарів — Станіслава Богуша із запорізького “Металурга” й динамівця Рустама Худжамова. Збірна України: Руденко, Березовчук, Симоненко (Шевелюхин), Прохоров, Бредун (Бондаренко), Смалько (Кондратович), Гай (Донець), Даниловський, Балабанов (Сибіряков), Бєлик, Савин (Ілляшов). Незважаючи на забитий м‘яч, Олексія Бєлика очікувало розчарування. Літак мав прибути до Борисполя о сьомій ранку, але через погодні примхи на українській землі він приземлився із семигодинним запізненням. Тому планам форварда, котрий разом з Євгеном Бредуном і Олексієм Гаєм розраховував одразу вирушити на тренувальний збір “Шахтаря” в Іспанії, збутися не судилося. Утрьох донеччани змушені були дочекатися п`ятниці й тільки сьогодні вирушать на Піренеї.

Оцінюючи результати проведеного збору, наставник вітчизняної “молодіжки” висловив задоволення грою своїх підопічних. “Якщо сирійська першість у розпалі, то в нашому чемпіонаті нині триває антракт, — підкреслив Крощенко. — Утім, це не перешкодило хлопцям вчинити суперникові гідний опір”.

Візові проблеми залишили за бортом азіатських спарингів форварда голландського “Дутинхема” Руслана Валєєва, ізраїльського легіонера Комарницького, дніпропетровців Куслія, Пасічниченка, Шершуна, Ротаня, а також Стояна і Наконечного з “Борисфена”. Їх, разом з іншими виконавцями, тренерський штаб молодіжної збірної України планує переглянути в найближчих матчах у Румунії та Ірані.