23 березня 2016 23:49

Михаил ФОМЕНКО: "В матче с Кипром хотим посмотреть в игре как можно больше футболистов"

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко дав передматчеву прес-конференцію напередодні завтрашньої контрольної гри із командою Кіпру на стадіоні "Чорноморець" в Одесі.


Дефіцит ігрової практики


Головний тренер розповів присутнім про підготовку «синьо-жовтих» до майбутніх спарингів. За словами Фоменка, у перший день збору національна команда мала тренування відновлювального характеру, а вже вчора збірники працювали у робочому режимі. Хоча тренерський штаб збірної все ще хвилює функціональний стан підопічних, які лише вкочуються в ігровий ритм на початку другої половини сезону: «Відчуваємо певний дискомфорт у зв'язку з зимовою перервою і відсутністю належної ігрової практики у футболістів. Особливо помітно це було під час матчів «Динамо» у Лізі чемпіонів із «Манчестер Сіті».


Два збори перед Євро


Перед тим, як поїхати до Франції, головна команда країни проведе два тренувальних збори. «Протягом першого гравці матимуть можливість відновити сили поряд із своїми сім’ями, а вже під час другого триватиме цілеспрямована підготовка до чемпіонату Європи. Хлопці розуміють, що такі змагання трапляються не щороку. Для когось, можливо, і зовсім раз у житті», - розповів коуч про плани збірної.


Шанс для кожного


Під час товариського поєдинку зі збірною Кіпру тренерський штаб планує задіяти максимальну кількість замін, дозволених регламентом – 6. «Хочемо завтра побачити у грі якнайбільше виконавців».


Примхи стихії

Згідно інформації від Гідрометцентру, у четвер в Одесі очікується дощ, але погода не має завадити планам української збірної на майбутню гру. «Погода на наші плани, можливо, і впливає, але точно не змінює їх. Немає сенсу виходити на поле і просто займатися процесом, потрібно рухатися вперед заради досягнення результату. Іноді трапляється недооцінка чи втручаються несприятливі погодні умови, але, як правило, хлопці налаштовуються на гру і намагаються працювати на максимумі.