23 листопада 2014 15:30
20

"Карпаты" - "Шахтеру": "Маски сняты. Гудите себе и дальше..."

21 листопада перед матчем між «Карпатами» та «Шахтарем» відбулося кілька подій, які настільки сколихнули Україну (не лише у футбольному плані), що сам поєдинок відійшов на задній план. Здавалось би, «Карпати» лише робили те, що від клубу вимагає громадянська позиція, патріотичне виховання і віра в сильну та вільну Україну. Адже ми в першу чергу громадяни України, а вже потім футбольний клуб. Особливо у час, коли йде війна, ми не маємо права залишатися осторонь подій, і наш обов’язок – з усією країною боротися проти спільного ворога.

Власне, чим же «Карпати» завинили перед деякими спортивними оглядачами, аби бути закиданими гаслами на зразок «танці на костях», «спекуляція на темі війни» тощо? Невже справді хтось серйозно вважає, що патріотичний захід, яким львівська команда вирішила вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників рідної землі і підтримати морально та матеріально тих, хто продовжує боротися за територіальну цілісність України, це спекуляція на темі армії? Чи навіть більше – використати армію, щоб «потролити» донецький «Шахтар»? Якби «Карпати» хотіли покопирсатися в печінках донецького клубу, то не пропонували б їм ніяких футболок, а збір коштів на армію, що тривав цілий тиждень до початку матчу, провели б, наприклад, під гаслом «Допоможемо «Шахтарю» повернутися додому». 

І все ж, доволі прикро, коли патріотичні починання львівського клубу наштовхуються не лише на неперетравлене нерозуміння, але й на незнання і небажання докопатися до правди. Чому ж, мовляв, «Карпати» не проявили свою турботу про армію раніше, під час попередніх матчів, залишивши «родзинку» на поєдинок із «Шахтарем»? Матч із грандом викликає підвищений інтерес, це ж очевидно. Є можливість залучити більше людей, зібрати більше грошей, якісніше допомогти силам АТО. 

От тільки, заходи на матчі проти «Шахтаря» стали далеко не першими, де б «Карпати» висловлювали свою позицію. Це всього лише одна із ланок великого та довгого ланцюга.

За великим рахунком, для клубу було абсолютно байдуже – підтримає «Шахтар» дану акцію чи проігнорує її. «Карпати» провели б її у будь-якому випадку, навіть якби цей захід заборонили ФФУ та ПЛ (хоч ці організації жодним чином не заперечували проти проведення акції). Клуб і надалі робитиме все можливе для захисників України, аж поки у нашій країні не настане мир. Рішення «Шахтаря» відмовитись підтримати українську армію – це виключно його рішення, і не потрібно його генеральному директору Сергію Палкіну прикривати свій вибір буцімто «провокацією» з боку «Карпат». 

Зрештою, у своєму зверненні на Facebook Палкін нарешті видав ключову фразу, що якнайкраще ілюструє позицію «Шахтаря»: «Организаторы акции знали наверняка, что «Шахтер» не выйдет на поле в предложенных ему футболках». Що ж, свій вибір ви зробили, і він цілком органічно вписується в установку «патрона» «засуджувати обидві сторони конфлікту», роблячи вигляд, що нічого не відбувається і комфортно сидячи одразу на двох стільцях. Одним словом, маски знято. Гудіть собі далі...

Вроде и все честно говорит ФК"Карпаты". Да мы и так об этом знаем. НО!... Меня не покидает ощущение, что такими своими "маршами-демаршами" Дедышин и Ко разжигают костёр раздора между Востоком и Западом Украины. Зачем?! Всем и так понятно, что Шахта делает то, что приказывает Рыжий. В принципе такая же политика и у других клубов ПЛУ - тот же Металлист на оф.сайте поздравляет своего "хозяина" БЕГЛОГО Курченко как ни в чем не бывало. Так зачем Дедышин подъЁ не самого Ахметова напрямую, а через ФК? У Шахтера (как бы мы к нему не относились) есть свои болельщики. Да, наверняка, большая часть из них сепарасты, но ведь есть и огромная армия болельщиков-патриотов Украины! Так каковО им видеть как их любимый КЛУБ "травят"? цинично и жестоко! Тем более, что,наверняка, не все в клубе поддерживают позицию Ахметова. А может это банальная ревность к посещаемости матчей? Как бы то ни было. 1. Сочувствую болелам Шахты, что президент их клуба такой... "непатриот". Но лучшим вариантом для клуба будет переезд. Причем в город, где нет своего ФК из высшей лиги. Говорят в Сумах отличный стадион (как вариант). 2. Все мы знаем скандальный нрав президента Карпат. И потому нам-болелам не стоит поддаваться на подобные вбросы и вести себя как "вышивата".
Сховати
Какой раздор???!!!! У нас в стране война, очнись умник!!!
Сховати
Во-первых, это девушка Во-вторых, да, такие как Дедышин и Ко сеют раздор, который выгоден нашим врагам и подобное использует Киселев и прочие российские псевдожурналюги - в ложь лучше верится, если она приправлена щепоткой правды не удивлюсь, если упомянут этот эпизод с футболками и на его базе в очередной раз затянут "волынку" как в Украине "угнетают русских"
Сьогодні Палкін сказав, що зі Львова вони нікуди не поїдуть.
Одягти футболку проти війни, навіть без домовлнності -- пльове діло, вирішується за хвилину! Тут не провокація -- тут світосприняття "а-ля Ракицький& Ко ", а про "2 стільці " я писав ще пів року назад. Так воно і вийшло.....................
Маски сняты! Кто сомневался, что ахметка и палкин сепаратюги еще те? Шахта должна убраться вон со Львова! Они показали истинное свое лицо! Во имя светлой памяти погибших в АТО – нет прощения этим тварям! Кто поддерживает шахту и ахметку – тот поддерживает путлера и рашу! Слава УКРАИНЕ! Смерть врагам!