14 березня 2013 15:23
3

Фаны "Шахтера" заявляют, что власти их преследуют

Як повідомляє портал gazeta.ua, більше десятка донецьких фанатів вже отримали заборону відвідувати ігри своєї команди, котрі проходитимуть на "Донбас Арена". Про це розповіли самі фанати.

Все розпочалося з Верховної Ради. Ініційований депутатом від ПР Вадимом Колесніченком та прийнятий у березні 2012 року закон № 9662 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки під час і після проведення футбольних матчів)" розширив повноваження МВС під час футбольних поєдинків.

Законом забороняється демонстрація плакатів, банерів, прапорів, штандартів, у тому числі політичного характеру, "та інших носіїв, які зачіпають честь і гідність офіційних осіб", тобто по суті ввів цензуру. "Закон Колесніченка" благословив створення Національної футбольної інформаційної бази даних, куди вносять усіх "порушників громадської безпеки". За створенням чорних списків іде заборона відвідувати міста і стадіони, де відбуваються футбольні матчі — такі "вердикти" вже отримують "неблагонадійні".

Донецькі футбольні фанати говорять про те, що працівники міліції переслідують їх. Проводять зустрічі без повісток і настійливо пропонують підписати протокол із зобов'язаннями не розгортати банер, не курити на стадіоні, не викрикувати антисемітських та расистських гасел і так далі. Якщо хтось відмовляється підписати такий протокол, стає претендентом на потрапляння у чорний список, а відповідно і на заборону відвідувати "Донбас-Арену".

Як говорять активні уболівальники, сьогодні відбувається ідентифікація всіх, хто ходить на футбол. Політика клубу в плані продажу квитків призвела до того, що клуб має всі дані на фанатів, а системи відеоспостереження та реагування служби безпеки допомагають контролювати кожного фаната.

loo_lane   

Законом забороняється демонстрація плакатів, банерів, прапорів, штандартів, у тому числі політичного характеру, "та інших носіїв, які зачіпають честь і гідність офіційних осіб", тобто по суті ввів цензуру. ------------------- т.е. к примеру банер про Януковича вывесить нельзя, а про проффесора или овоща - можно
Что, флаг Украины тоже нельзя?
Сховати
У кого-то в ЖЖ читал, что на матчи ХК Донбасс в КХЛ с украинскими флагами не пускали.