14 жовтня 2012 12:44
15

Олег САЛЕНКО: "Эпоха Семина продолжается"

Екс-гравець «Динамо» про ситуацію в столичному клубі

а) Про відповідальність і відповідальних. Нині в «Динамо» подвійно складна ситуація: по-перше, головний тренер на лікарняному, по-друге, його помічники, більшість тренер — ського штабу, — то формально нові люди. Тому виходить так, що нібито за результат відповідає наставник, однак він недієздатний, відтак відповідальність лягає на помічників, але ніхто з них — утім, як і завжди, — не має сміливості сказати: «З мене питайте». Тому наразі в київському клубі традиційно відповідають усі й не відповідає ніхто. Не знаю, кому треба робити зауваження: чи президентові ФК, який не призначив конкретну людину, котра чітко відповідатиме; чи, може, тренерському штабові, утвореному особами з «людськими слабкостями». Біда ще й у тому, що жовтень — дуже складний місяць для команди: за цей час можна програти все. Тут би комусь проявити ініціативу й характер, але ж ні — бояться.

б) Про стиль і динамівську школу. Проблема цієї ситуації полягає в нашому характері: маємо звичку надто рано радіти. А потім, коли реальність показує свої сили, не знаємо, як із цим боротися й просто не розуміємо, в чому справа. Ще з першого матчу команди під керівництвом Блохіна я одразу сказав: не змінилося нічого, епоха Сьоміна триває. І ще додам, що перший серйозний суперник — а «Зорю» та загребське «Динамо» не можу віднести до таких, за всього бажання, — покаже, скільки в киян проблем. Так і сталося: з «Дніпром» усе вилізло назовні, всі хвороби й болячки, прорахунки, зокрема у вигляді нікудишньої фізичної підготовки до сезону. Ось і все… Блохіну потрібен час — щонайменше зимове міжсезоння. Тоді він і почне будувати нову команду, для чого йому знадобляться нові гравці. А наразі для нього головне — видужати й якось дотягти до зими, пройшовши цей шлях без великих втрат. Але це буде складно. Ось «Металіст» незабаром доведе. А по тому — «Порту»… Вірю, що Олег Володимирович зможе привести ситуацію до ладу. Утім, не сьогодні.

в) Про атмосферу та взаємостосунки. Для мене все це — казки дідуся Панаса. У нас так завше: коли виграємо — все в роздягальні нормально, тільки-но програємо — все погано. А насправді про те, що відбувається, знає лише кілька людей, які мають доступ у роздягальню. Тому без коментарів.

"Український футбол" 

По второму и третьему пунктам Саленко, на удвиление, в целом прав. Несмотря на попытку играть несколько иначе, чем при Семине, качество самой игры не иземнилось. И не могло измениться за несколько недель, у нас системные проблемы, которые не решить парой перестановок. Нужно дотянуть до зимы. И про атмосферу правильно, это стандартный шаблон: "Вот раньше, при прошлом тренере были проблемы, а сейчас мы как одна семья, бла-бла-бла...". Об этом нет смысла и говорить, все пустое. А вот что Саленко хотел сказать в первом пункте про ответственность - я так и не понял. О какой отвественности идет речь, если в команде системные проблемы, которые можно всерьез исправить только зимой? Он сам себе противоречит здесь, кажется.
саленко глуп? или прикидывается? Блохин назначил михайличенко исполняющим его обязаности!!! дальше даже читать не стал...
Чювак прав на 100%!
Сховати
Маячня. «Не знаю, кому треба робити зауваження: чи президентові ФК, який не призначив конкретну людину, котра чітко відповідатиме; чи, може, тренерському штабові, утвореному особами з «людськими слабкостями». За відсутності Блохіна його обов’язки виконує Михайличенко. Тобто брехня вже у першому твердженні. І потім що за таємничі «людські слабкості»?? "Ще з першого матчу команди під керівництвом Блохіна я одразу сказав: не змінилося нічого, епоха Сьоміна триває". Треба бути сліпим, щоб не побачити: епоха Сьоміна закінчилася. "Дмнамо" грає в інший футбол. Епоха розвалу команди закінчилася. А от створення нової потребуватиме часу (і добору гравців під зовсім іншу ігрову схему). Так що невдачі і прикрі поразки ще будуть - я про це вже писав. Треба тільки твердо триматися взятого курсу.