29 вересня 2012 13:40
27

Юрий СЕМИН: "Я верой и правдой служил "Динамо"

Колишній тренер Динамо дав ексклюзивне інтерв'ю "Українському футболу".

— Юрію Павловичу, Ігор Суркіс стверджує, що в нього були претензії як до гри, так і до результату. Ви бачили світло в кінці тунелю? Іншими словами: чи вважаєте таке радикальне рішення передчасним?
— (Після кількасекундної паузи). Схиляюся до того, що дві розгромні поразки — це, все ж, достатній аргумент для радикальних дій, хоча зауважу, що доречність чи недоречність цього рішення — справа не моя. Але в мене є свої аргументи: ПСЖ та «Шахтар» — команди дуже потужні, дуже добре укомплектовані. Іноді трапляються такі поразки…

— Ваш прихід ознаменувався звитягою над «Манчестер Сіті», який тоді візуально не був слабкішим за теперішній ПСЖ…
— Це — епізодичні моменти, а ситуацію слід розглядати глобально! Так, були хороші матчі, були й невдалі. Переді мною стояло завдання — пройти в груповий етап Ліги чемпіонів. Завдання виконали? Виконали! Зі мною на чолі «Динамо» тричі потрапляло до групового раунду ЛЧ, ми вигравали чемпіонат, виходили у півфінал Кубка УЄФА. Критики ж згадують лише погане…

— Мені, футбольному аматорові, здається, що найбільша претензія до вас полягала у відсутності бодай мінімального прогресу: «Шахтареві» програвали без варіантів у травні, історія повторилася двічі й у вересні. Можливо, бачили якісь приводи для оптимізму, котрі всі інші не могли розгледіти?
— Бачив. Прогрес насправді був, але через об’єктивні моменти ми не могли повною мірою розпорядитися плодами нашої праці. Судіть самі: новачки — футболісти дуже високого рівя, але вони не проходили з командою зборів. Потрібен час, аби вони звикли до команди. Чимало гравців, щойно залишивши купу фізичних сил та емоцій на чемпіонаті Європи, вже за кілька тижнів мали виборювати право виступати в Лізі чемпіонів, нормально при цьому не відпочивши…

— Але в ПСЖ ситуація ідентична: новачків прийшло ще більше, ніж у «Динамо», а в тому ж «Шахтарі» гравці так само працювали в червні на Євро…
— Давайте без таких поверхових паралелей, гаразд?

— Гаразд. Тобто, підсумовуючи все вищесказане, робимо висновок, що вам просто не вистачило часу?
— Певною мірою, так.

— Мабуть, спадок, що залишаєте своєму наступнику, оцінюєте високо?
— Добротний спадок, висококласні гравці…

— У футбольних колах ви маєте репутацію тренера, який лояльно ставиться до футболістів, проте іноді складалося враження, що занадто лояльно. Принаймні в людей, які в роздягальні не бувають, могла з’явитися така думка.
— Цікаво, на підставі чого? Іноді взагалі дрібні епізоди роздмухуються до величезних масштабів! На рівному місці! Зрештою, виносити подробиці моїх взаємин із футболістами на публіку вважаю некоректним — то наша справа.

— Наостанок, про події найсвіжіші. З інтерв’ю пана Суркіса здалося, що він дуже розчарований вашим рішенням після фіаско в Донецьку поїхати не з командою до Києва, а сісти в літак до Москви…
— Ця історія також не вартує нічого! У нас був один вихідний. Кожен проводить свій час так, як йому заманеться. Які питання до мене можуть бути? Я вам скажу, що за всі роки в «Динамо» я не пропустив жодного тренування, на жодне заняття не запізнився, мої футболісти завжди грали з повною самовіддачею. Які претензії?

— Мабуть, дізнаватися про власну відставку з офіційного сайту було прикро?
— Ми вже переговорили з Суркісом і залишилися в нормальних стосунках. Я вірою та правдою служив «Динамо», і цей клуб, а також місто Київ залишаться в моєму серці назавжди.

— Якщо не секрет, компенсацію за достроковий розрив контракту отримаєте чи, можливо, вже отримали?
— Із цим питанням звертайтеся до президента клубу.

Гліб Корнієнко, газета "Український футбол" 

http://f.img.com.ua/img/forall/i/2012/1348844493.jpg
Не служить нужно было а ПАХАТЬ, Учиться, Созидать,Творить а не Вытворять, как Вы это делали. Служат холуи и собаки.
Я верой и правдой служил "Динамо" ------ Служил как мог. В силу СВОИХ возможностей. Но для нас-болельщиков и Великого Динамо Киев этих Ваших, ЮрПалыч, умений-возможностей слишком мало. Спасибо Вам и прощайте.
Сховати
Ви, Тата, як власне і переважна більшість відвідувачів сайту, вболівальниця ФК "Суркісова Богодєльня", а не Великого "Динамо" Киів... Нагадати, яких солодких пісень особисто Ви тому ж самому Сьоміну тут співали? Нє? А яких солодких Газзаєву, нагадати?
Сховати
Оце так пред"ява!? 0_0 По-перше, я ніколи не була в захваті ні від Сьоміна, ні від Газаєва. Але ніколи не виступаю КАТЕГОРИЧНИМ критиком БУДЬ-КОГО з команди. Бо вважаю, що у кожного є щось хороше. Тому, І.Банько, будьте ласкаві, нагадайте яких таких "солодких пісень" я співала ЮПС та ВГГ? Мені навіть цікаво, якого демона ви вирішили на мене "наїхати"? Якщо це через - "Спасибо Вам и прощайте." - То просто я вважаю, що ЮПС не мав ЗЛОГО наміру навмисно розвалити Динамо, бо не вірю в АЖ ТАКУ людську гидоту. Тому й кажу: "Спасибо и прощай!" Таке в мене виховання. Ще цікаво: адже не я одна НЕ плюю Сьоміну в спину, то чому саме на мене "наїзд", бо я - жінка? І це для вас найлегше?
http://blog.isport.ua/capitan_anarchist/football/47849.html
но ведь он последний кто привел ДИНАМО к чемпионству....и это факт
Сховати
Это факт, не имеющий никакого значения для нашей реальности. А если мы начнем мыслить как Семин, то наше второе место последние 3 года тоже достижение.
Ну да, то есть Газзаев был ещё хуже... Игры ведь при Сёмине никогда не было (вспомни как они на шару у Металлиста в Кубке Уефа выиграли, как с Порто или с Манчестер Сити на выезде отскочили - и это выиграшные матчи!). В последний раз киевляне показывали такой кошмарный футбол в 1984 году, но после этого практически с теми же игроками наступил 1985, и они всё начали выигрывать. Надеюсь сейчас всё станет на свои места.
Еще улыбнуло про ПСЖ. вот даже и про шахту класно сказано. а особо ответсемки 5 балов! — Мені, футбольному аматорові, здається, що найбільша претензія до вас полягала у відсутності бодай мінімального прогресу: «Шахтареві» програвали без варіантів у травні, історія повторилася двічі й у вересні. Можливо, бачили якісь приводи для оптимізму, котрі всі інші не могли розгледіти? — Бачив. Прогрес насправді був, але через об’єктивні моменти ми не могли повною мірою розпорядитися плодами нашої праці. Судіть самі: новачки — футболісти дуже високого рівя, але вони не проходили з командою зборів. Потрібен час, аби вони звикли до команди. Чимало гравців, щойно залишивши купу фізичних сил та емоцій на чемпіонаті Європи, вже за кілька тижнів мали виборювати право виступати в Лізі чемпіонів, нормально при цьому не відпочивши… — Але в ПСЖ ситуація ідентична: новачків прийшло ще більше, ніж у «Динамо», а в тому ж «Шахтарі» гравці так само працювали в червні на Євро… — Давайте без таких поверхових паралелей, гаразд?
Хотелось бы,чтобы Палыч когда-нибудь выразил свое менеие о судействе в Украине...
http://www.youtube.com/watch?v=k-H5aEldC-s
"Але в мене є свої аргументи: ПСЖ та «Шахтар» — команди дуже потужні, дуже добре укомплектовані." Ты тупой или как??? А ты что ,не укомплектовал Динамо? Тебе кто то не давал??? Закупили же кучу игроков, а толку??? Летом говорил, что команда полностью укомплектована, а сейчас что плохо укомплектована... "Переді мною стояло завдання — пройти в груповий етап Ліги чемпіонів. Завдання виконали? Виконали!" Что ты виконав... Динамо должно было выйти в ЛЧ с первого места, вот только ты запорол концовку чемпионата... Ты забыл, что это Динамо Киев а не локомотив Мацква... ты забыл кого тренеровал. "Кожен проводить свій час так, як йому заманеться. Які питання до мене можуть бути? Я вам скажу, що за всі роки в «Динамо» я не пропустив жодного тренування, на жодне заняття не запізнився, мої футболісти завжди грали з повною самовіддачею. Які претензії?" Правильно сказал, но есть одно но... После такого унизительного поражения у тебя не было морального права покидать команду. Ты как крыса бежал с корабля, предчуствуя увольнение. Видать думал, что за пару дней страсти улягутся. Но не тут то было. Пенька под зад получил сразу. Браво Суркис.
Мы тебе верим только не приходи больше в Динамо Киев