23 травня 2012 13:35
3

Юрий КАЛИТВИНЦЕВ: "Чем тяжелее сейчас, тем легче будет на Евро"

Минуло 10 днів, як футболісти збірної України зібралися разом для підготовки до чемпіонату Європи.

«УФ» вирішив поцікавитися проміжними підсумками тренувальних зборів і дізнатись останні новини від тренера національної команди Юрія Калитвинцева.

- Пане Юрію, як охарактеризуєте початковий етап підготовки?

- Повну оцінку може дати тільки головний тренер. Скажу лише, що все йде у робочому режимі. Як показують тестування - гравці перебувають у доволі непоганій формі.

- Чи всі здорові? Пам’ятається, Руслан Ротань прилетів до табору національної команди з вірусним захворюванням?

- Так, наразі всі хлопці почуваються добре, і ніякі хвороби нікого не бентежать. Футболісти працюють, треба сказати, дуже добре.

- Команда із запропонованими навантаженнями справляється?

- Помітно, що тренувальний процес легко не проходить. Безперечно, збірникам зараз складно. Але кожен розуміє покладену на нього відповідальність, тому жодних нарікань чути не доводилось. Навпаки, колектив у доброму гуморі виконує запропоновані йому вправи. Адже чим важче зараз, тим легше буде на чемпіонаті Європи.

- Чи допомагає те, що із футболістами та тренерами поїхали дружини?

- Цей факт нам не заважає.

- Ви вже доносили до гравців інформацію про майбутніх суперників?

- Поки що ні. Зараз акцент робиться на фізичній підготовці, а суперниками займемося пізніше. Потрібну інформацію тренерський штаб уже зібрав, і найближчим часом ми її будемо тільки доповнювати, але команду із цим всім познайомимо на наступних зборах.

- Які у вас подальші плани підготовки?

- 24 травня повертаємось до Києва, а вже 25-го вилітаємо на другий тренувальний збір до Австрії. Змін у підготовці не плануємо.

- Фінал Ліги чемпіонів дивилися?

- Так, зібралися у компанії тренерів, спостерігали за матчем. Звісно, вболівали за Анатолія Тимощука, але він, на жаль, перемогти не зміг.

- З Анатолієм після гри спілкувалися?

- Йому телефонував Олег Блохін, знаю, що й футболісти дзвонили. Зрозуміло, що після таких поразок людина перебуває не у найкращому настрої, але у Тимощука сильний характер, і гадаю, цей програш на нього сильно не вплине. Він уже всіма думками налаштований на Євро.

- Уже відомо, коли Тимощук приєднається до тренувального табору?

- Хочеться, аби якомога швидше, але точно не знаємо. Це питання вирішують ФФУ та «Баварія».

Видимо на кровати историю читает, раз перефразировал Суворова - Тяжело в учении - легко в бою.
что-то Юра разъелся совсем... 43 года, профессиональный спортсмен и тренер и такая харя... Те же Блохин, Яковенко, Михайличенко куда постарше будут, но как-то держат себя в форме...
Сховати
Да я тоже заметил :) Надо меньше углеводов ему потреблять, меньше хлеба и пива :)