17 березня 2012 02:40
46

Руслан РОТАНЬ: "Динамо" все арбитры боятся"

Капітан дніпропетровського «Дніпра» не зможе допомогти своїм партнерам у центральному матчі 22 туру. Втім, півзахисник не відмовив у інтерв’ю журналісту «УФ», в якому розповів і про команду, і про арбітрів, і Сергія Кравченка. 

«Нічия – не найгірший варіант» 

У поєдинку з «Динамо» ви не зможете зіграти через дискваліфікацію. Чи поїдете у Київ разом з командою?

– Так, відправлюся до столиці разом із партнерами. Чим зможу, тим їм і допоможу.

«Динамо» відтепер грає на оновленому НСК «Олімпійський», й кожна нова команда може стати першою, яка відбере там очки у претендента на чемпіонство…

– Звісно, перемагати полюбляють усі. І є бажання відібрати очки в «Динамо» на його полі. Але ми розуміємо, що наш найближчий суперник дуже серйозний, тим більше, він на ходу. У складі динамівців зібрані сильні футболісти, ними керує хороший наставник. Треба поставитися до наступного поєдинку з усією серйозністю. Тим паче, з нашими проблемами зі складом. Але колектив у цих умовах має лише загартовуватися. А як воно вдасться – покаже тільки гра.

Нічийний результат недільного матчу влаштує?

– Це точно не найгірший варіант. Взяти очко у виїзній зустрічі з командою, яка бореться за чемпіонство, – почесно.

Тож може повторитися ситуація, як у зустрічі з «Шахтарем», наприкінці якої «Дніпро» відверто тягнув час…

– Гра на гру не схожа. Щодо дій у матчі з «Шахтарем», то на той момент це була єдина можлива модель. А як по-іншому, якщо команда залишилася у меншості? Такі собі футбольні хитрощі. Варто розуміти, що всім колективам необхідні залікові пункти. І «Шахтарю» також: думаю, донеччани діяли б так само, якби результат зустрічі їх влаштовував.

«Призначене пенальті шокувало»

«Дніпру» цієї весни вдається грати тільки внічию. Чого ж команді не вистачило для перемоги над «Ворсклою»?

– Це, все ж, радше  запитання до тренера. Якщо не перемогли – отож, чогось не вистачило. Зрештою, є багато чинників… Але треба вже сподіватися на наступні поєдинки. Спочатку з «Динамо», потім із «Зорею», «Таврією», «Металістом»…

На мою особисту думку, тиждень тому «Дніпру» сильно зашкодила майже десятихвилинна пауза, пов’язана з «активністю» уболівальників. Після неї вже не вдалося повернути попередній ритм…

– Я би цей момент не став виокремлювати. Радше на розвиток подій вплинула ситуація із призначеним пенальті – це просто шокувало. Якщо такі «точки» ставлять, то навіть не знаю, що сказати… Нам би їх і вісімдесят разів уже треба було пробивати. Хочеться, щоб панувала якась об’єктивність… Ніхто ж не просить «Дніпру» підсуджувати, лише свистіть по грі. А так – у кожному матчі у команди відбирають очки. На мій погляд, незаслужено.

До слова, у дніпропетровців знову четверо дискваліфікованих, причому троє з них представляють центральну ланку. Хто може замінити вас, Сергія Кравченка та Дерека Боатенга?

– У тренера буде вибір, і він його зробить. Але я впевнений, що ті хлопці, які натомість вийдуть на поле, покажуть чудову гру.

А чи згодні ви з висловами Сергія Кравченка після матчу з «Ворсклою» щодо суддівської змови на користь «Динамо»?

– Це дуже «слизьке» питання. Мені не хотілося б говорити, що хтось там працює чи не працює на користь «Динамо». Я відповім на це запитання інакше: жодного порушення в тому епізоді не було. І тим більше воно не тягнуло на попередження! А те, що Сергій отримав у сезоні восьму картку, то він міг її побачити перед собою у будь-якій грі. Все інше – здогадки. Після матчу на емоціях це все розповів… Йому було неприємно ні за що бути покараним, а, зрештою, тепер дискваліфікованим. Думаю, варто повернутися до теми з рівноцінним ставленням до всіх учасників змагань. А то виходить, що до «Дніпра» ставляться інакше, ніж до решти.

А за часів вашого перебування у «Динамо» доводилося стикатися з тим адмінресурсом, про який так багато говорять?

– Скажімо так, «Динамо» всі арбітри бояться. Але безпосереднього впливу, звісно, не було. І це, як трохи видозмінена назва відомої передачі, – дві великі різниці. Бувають певні моменти, через які ми, до прикладу, страждаємо, а кияни – ні. Однак, повторюю, справа більше в суддівських головах.

Юрій ОРОС, газета "Український футбол"

да все нормально...Журикам нужно выполнять выполнять заказ.Всячески показывать Динамо в негативном свете, даром чтоль данбасские деньги проедают?...Нашли обиженных бывших динамовцев, у которых не сложилось с Динамо, вот по этому столько желчи.. Главное нажать на болевые точки правильно и использовать как прокладку.... жаль!(
Тим паче, що Ротань грав в Динамо як і Кравченко на якого також накинулись, і вони добре знають та бачуть різницю в арбітражі матчів Динамо та Дніпра за який вони зараз грають...
Я в шоке!!! Я думала - Ротань адекватный. Наверное от Кравченко заразился.
В мене враження що без шаХтьора вболівальникам Динамо немає про що говорити. Ротань сказав те що і мав сказати, стосовно арбітрів так це очевидна річ, і Ротань сказав правду. Наприклад коли тут були блоги "Лояльність арбітрів" - (хоча вони і дуже вибіркові, тому що кожен окремий випадок вимагає детального перегляду) - то там чітко видно що в Україні є три команди які арбітри не засуджували, шаХтьор, МарІуполь, та Динамо ... в чому тут проблема можна вибудовувати різні здогадки але це факт Динамо користається симпатіями арбітрів, які доволі часто помиляються на користь киян, ну хоча би матч з Арсеналом - чистий гол арбітр відмінив а при чесному арбітражі рахунок 0-1 і не відомо чи змогло б Динамо цей матч хоча би не програти ... Так що все вірно говорить Ротань, треба просто трошки відкривати очі та дивитись на те що відбувається. Те що шахтЬору помагають більше також правда, алей Динамо помагають.
Сховати
в обеих рейтингах металлист был, про который ты всегдда забываешь упомянуть. причем на втором месте ))
Сховати
Неппо вам не личить перевертати мої слова, ви перечитайте, я говорю про те що ці команди не засуджували взагалі, а Металіст засудили одного разу, по цьому рейтингу, там були виділені червоними кольором тури в яких команда була "засуджена", так цього червоного кольору не було тільки в троьх команд. Що я забув і де не договорив ?
С Арсеналом обычный спорный момент, никто никого не засуживал. В других чемпионатах еще не такое бывает. Видел клоунаду в недавнем матче Милан-Юве?
Сховати
:) до чого тут іноземні чемпіонати ? суперечливі епізоди арбітри трактують на користь Динамо, наприклад Динамо - Оболонь, всі суперечливі поза грою на користь Динамо, Динамо - Арсенал, суперчливий епізод знову на користь Динамо ... пенальті в ворота Арсенала на Ярмоленку чи пенальті в ворота Чорноморця на Мілевському, таких пенальті в ворота Динамо не буває, бо знову, суперечливі епізоди трактуються на користь Динамо, хоча там пенальті і близько не було - то вже таке віримо що просто помиляються... І єдина причина по якій не говорять що Динамо працює з арбітрами та що щаХтьОр працює значно більше, там епізоди більш очевидні лояльність арбітрів більша ... Ну так що не так говорить Ротань чи Кравченко. Очевидний факт арбітри на стороні Динамо, рахуємо що просто помиляються ...
Ротань, в отличие от Кравченко, дал вполне корректное и объективное вью. Единственное, с чем я не согласен, что арбитры боятся "Динамо";)
Тут больше Кравченко, чем Ротань. Да и сами СМИ стараются.
а чего все так на Ротаня накинулись? кто-то вью читал?
Сховати
Нет, а нужно было?)))
Сховати
желательно)
Сховати
=))
Есть такое понятие - психологическое давление на соперника. Так вот Днепр пытается изобразить что-то подобное. Эта тактика присутствует не только у нас. Чуствуется рука Рамоса, это больше европейские штучки. А команде - да и фанам - нужно проявлять выдержку, и не обращать внимания на провокации. Собака лает - а караван идет. И цель - золото ЧУ!
Сховати
це не тільки угнітає команду а й більше арбітра який у суперечливих моментах буде судити на користь дніпра
Зато идет прессуха и готовится причина заранее ,благодаря которой Днепр проиграет ,больше причин они по видимому не видят
у них что-то с воздухом там? крот заразил бацилой атмосферу? че за бред они несут?