17 березня 2012 02:40
46

Руслан РОТАНЬ: "Динамо" все арбитры боятся"

Капітан дніпропетровського «Дніпра» не зможе допомогти своїм партнерам у центральному матчі 22 туру. Втім, півзахисник не відмовив у інтерв’ю журналісту «УФ», в якому розповів і про команду, і про арбітрів, і Сергія Кравченка. 

«Нічия – не найгірший варіант» 

У поєдинку з «Динамо» ви не зможете зіграти через дискваліфікацію. Чи поїдете у Київ разом з командою?

– Так, відправлюся до столиці разом із партнерами. Чим зможу, тим їм і допоможу.

«Динамо» відтепер грає на оновленому НСК «Олімпійський», й кожна нова команда може стати першою, яка відбере там очки у претендента на чемпіонство…

– Звісно, перемагати полюбляють усі. І є бажання відібрати очки в «Динамо» на його полі. Але ми розуміємо, що наш найближчий суперник дуже серйозний, тим більше, він на ходу. У складі динамівців зібрані сильні футболісти, ними керує хороший наставник. Треба поставитися до наступного поєдинку з усією серйозністю. Тим паче, з нашими проблемами зі складом. Але колектив у цих умовах має лише загартовуватися. А як воно вдасться – покаже тільки гра.

Нічийний результат недільного матчу влаштує?

– Це точно не найгірший варіант. Взяти очко у виїзній зустрічі з командою, яка бореться за чемпіонство, – почесно.

Тож може повторитися ситуація, як у зустрічі з «Шахтарем», наприкінці якої «Дніпро» відверто тягнув час…

– Гра на гру не схожа. Щодо дій у матчі з «Шахтарем», то на той момент це була єдина можлива модель. А як по-іншому, якщо команда залишилася у меншості? Такі собі футбольні хитрощі. Варто розуміти, що всім колективам необхідні залікові пункти. І «Шахтарю» також: думаю, донеччани діяли б так само, якби результат зустрічі їх влаштовував.

«Призначене пенальті шокувало»

«Дніпру» цієї весни вдається грати тільки внічию. Чого ж команді не вистачило для перемоги над «Ворсклою»?

– Це, все ж, радше  запитання до тренера. Якщо не перемогли – отож, чогось не вистачило. Зрештою, є багато чинників… Але треба вже сподіватися на наступні поєдинки. Спочатку з «Динамо», потім із «Зорею», «Таврією», «Металістом»…

На мою особисту думку, тиждень тому «Дніпру» сильно зашкодила майже десятихвилинна пауза, пов’язана з «активністю» уболівальників. Після неї вже не вдалося повернути попередній ритм…

– Я би цей момент не став виокремлювати. Радше на розвиток подій вплинула ситуація із призначеним пенальті – це просто шокувало. Якщо такі «точки» ставлять, то навіть не знаю, що сказати… Нам би їх і вісімдесят разів уже треба було пробивати. Хочеться, щоб панувала якась об’єктивність… Ніхто ж не просить «Дніпру» підсуджувати, лише свистіть по грі. А так – у кожному матчі у команди відбирають очки. На мій погляд, незаслужено.

До слова, у дніпропетровців знову четверо дискваліфікованих, причому троє з них представляють центральну ланку. Хто може замінити вас, Сергія Кравченка та Дерека Боатенга?

– У тренера буде вибір, і він його зробить. Але я впевнений, що ті хлопці, які натомість вийдуть на поле, покажуть чудову гру.

А чи згодні ви з висловами Сергія Кравченка після матчу з «Ворсклою» щодо суддівської змови на користь «Динамо»?

– Це дуже «слизьке» питання. Мені не хотілося б говорити, що хтось там працює чи не працює на користь «Динамо». Я відповім на це запитання інакше: жодного порушення в тому епізоді не було. І тим більше воно не тягнуло на попередження! А те, що Сергій отримав у сезоні восьму картку, то він міг її побачити перед собою у будь-якій грі. Все інше – здогадки. Після матчу на емоціях це все розповів… Йому було неприємно ні за що бути покараним, а, зрештою, тепер дискваліфікованим. Думаю, варто повернутися до теми з рівноцінним ставленням до всіх учасників змагань. А то виходить, що до «Дніпра» ставляться інакше, ніж до решти.

А за часів вашого перебування у «Динамо» доводилося стикатися з тим адмінресурсом, про який так багато говорять?

– Скажімо так, «Динамо» всі арбітри бояться. Але безпосереднього впливу, звісно, не було. І це, як трохи видозмінена назва відомої передачі, – дві великі різниці. Бувають певні моменти, через які ми, до прикладу, страждаємо, а кияни – ні. Однак, повторюю, справа більше в суддівських головах.

Юрій ОРОС, газета "Український футбол"

Интервью лузера - не читал. Вопросов к подзащитному - не имею.)
Сховати
Десять лет без права переписки?
Сховати
Апщественные работы. Ответить на 100 вопросов рыжей с "Иншого футболу".
Тоже не вижу ничего крамольного относительно Динамо в интервью Ротаня. Все вполне адекватно. Он же не оправдывает грубость Боатенга, к примеру. А по поводу карточки Кравченко - так ее там и не было. А относительно Динамо, так на мой взгляд, он и так серьезно посрезал углы,отвечая на провокационные вопросы прохорьковского корреспондента.
№Команда Ігор Попередження Вилучення Очки 1"Кривбас" Кривий Ріг 23 73 4 85 2"Дніпро" Дніпропетровськ 22 58 8 82 3"Волинь" Луцьк 22 60 7 81 4"Арсенал" Київ 22 63 6 81 5"Карпати" Львів 22 69 3 78 6"Олександрія" Олександрія 22 63 4 75 7"Зоря" Луганськ 23 59 5 74 8"Металіст" Харків 22 55 6 73 9"Оболонь" Київ 22 59 4 71 10"Таврія" Сімферополь 21 63 2 69 11"Динамо" Київ 22 59 3 68 12"Ворскла" Полтава 22 53 3 62 13"Чорноморець" Одеса 22 49 4 61 14"Іллічівець" Маріуполь 22 52 3 61 15"Металург" Донецьк 21 46 1 49 16"Шахтар" Донецьк 22 43 1 46 Пускай посмотрит статистику "Предупреждений и удаление", а потом ля-ля что кого боится, и это при том что Динамо не пробивало не одного пенальти.
Сховати
:) веселий чоловік приводить статистику по якій видно що арбітри вбивають Дніпро і щей говорить не треба ля-ля :) стосовно пенальті то тут взагалі шедевр ...
Сховати
смешной, у вас с логикой вообще проблемы...
Сховати
Какая у панды может быть логика?
Сховати
Зате в мене є драконів сувій ... А таку логіку якою оперуєте ви, нехай минає мене така доля ...
Сховати
Панда, вы о чем? Что не так в моей логике?
Вибач,але коли гравці тієї чи іншої команди не дисципліновані,і нагло і грубо фолять,то що по твойму арбітри мають закривати на це очі?Нехай ламають футболістів суперника,але зато не будуть казати що ми їх убиваємо,так?
По-моему,сейчас совсем не Динамо надо бояться!
А Вы не переживайте - не только заголовок!!! И я все-равно остаюсь при своем мнении. Очень "боялись" арбитры показать красную Гармашу в игре с Арсеналом,"побоялись" показать красную и Милевскому в игре с Таврией. А уж как "боялись",если я не ошибаюсь,в самом начале сезона в 4 играх подряд Вукоевичу показывать желтые карточки!!! У Вас,уважаемый Роман, свое мнение, а у других -свое.И ничего здесь странного я не вижу.
Я в шоке с коментов!! "Верной кротячьей дорогой пошли вы, "товарищи"! "Я думала - Ротань адекватный. Наверное от Кравченко заразился." и т.д. и т.п. А вы только заголовок статьи читали??? "Скажімо так, «Динамо» всі арбітри бояться. Але безпосереднього впливу, звісно, не було. І це, як трохи видозмінена назва відомої передачі, – дві великі різниці. Бувають певні моменти, через які ми, до прикладу, страждаємо, а кияни – ні. Однак, повторюю, справа більше в суддівських головах." чего тут неадекватного??? Странные Вы!!!
Neppo, тот же вопрос. Дальше заголовка никто не читает, все спешат высказать свое неодобрение )
Сховати
Я читал, не сомневайтесь)) С Динамо еще не сыграли, но уже коллективно кукарекают. А вот где нападки в сторону Шахтара, Швецова и Срны?)
А чего обижаться на двух лузеров, не удержавшихся даже на лавке Динамо? Каждому своё.
Сховати
Первая пуля - предателю!
Нормальное интервью. Ротань ничего нового не сказал - в Украине, как и во многих других странах, лидеров судят лояльнее. А вот Кравченко прямым текстом обвинил судей в предвзятости. А чего только стоит "перед матчем я попросил судью не давать мне карточки"?! В нормальной стране получил бы Сережа матчей пять дисквалификации и приличный штраф.
Насколько же Ротань и Кравченко обижены на ДК, что так высказываются?