4 березня 2012 10:32
4

Павел ШКАПЕНКО: "В "Динамо" нам давали "Мерседесы". Хорошие были времена…"

"Тiльки не питайте, на якiй саме машинi їжджу. Все розповiм, але хвалитися iномарками не буду", – так вiдреагував на наше прохання зробити iнтерв'ю про авто Павло Шкапенко, зiрка "Динамо" та збiрної України середини 1990-х рокiв.

Павле, зараз, коли надворi трiскучi морози, за кермо сiдаєте?

– Знаю багатьох людей, що в таку погоду пересiли на громадський транспорт. А я i далi їжджу своєю машиною. Негоди не налякався. Зранку двигун добре заводиться. Жодних проблем.

Як вам нашi дороги?

– Краще не питайте! Мене дратує їзда українськими автошляхами. Таке враження, що в Києвi нiхто дорiг не чистить. Можу лише уявити, що коїться в глибинцi, якщо в столицi така катастрофа. Всi водiї обуренi, але терплять цей безлад. Снiг не лише на автошляхах, але й на тротуарах. Хай ми, молодi, якось це переживемо. Але ж вулицями ходять лiтнi люди, нашi батьки, дiдусi, бабусi. А на тротуарах неймовiрна ожеледиця! Потерпають як пiшоходи, так i водiї.

Їздите швидко?

– Навiть коли кваплюся, то не дозволяю собi витиснути 80 чи 90 кiлометрiв за годину. Та ну його! Ще занесе в кювет. Краще їхати поволi. Навiть на шосе. Траса Київ – Бориспiль нiбито розчищена. Та я все одно їду зi швидкiстю 60 кiлометрiв за годину. Тихiше їдеш – далi будеш.

А влiтку любите швидкiсну їзду?

– Нi. Влiтку я люблю риболовлю. А щоб комфортно рибалити, треба спокiйно дiстатися до води. Загалом не терплю квапитися. Все слiд робити поволi. Лише у футбол треба грати швидко. (Смiється).

Навiть у теплу погоду їжджу зi швидкiстю 60 чи 70 кiлометрiв за годину. Може, дехто дивується, коли бачить, як моє авто на правiй смузi мурашиним темпом рухається шосе, але менi так краще.

Можна припустити, що автоiнспектори вас узагалi не штрафують...

– Якби ж то так було! На наших дорогах iнодi ставлять обмеження до 40 кiлометрiв за годину. Я не помiчаю знакiв i рухаюся iз швидкiстю 70 чи бiльше. Хоч повiльно їжджу, але все одно найчастiше штрафують за перевищення.

Кому платите за дорожнi "грiхи": державi чи даїшникам?

– Коли порушую, то чесно зiзнаюся автоiнспекторам: "Винен, вибачте". Вони залюбки беруть "капусту", дякують i бажають щасливої дороги. I менi добре, i їм непогано.

Загалом ви вважаєте себе досвiдченим водiєм?

– Звичайно! Я кермую з 16 рокiв. Мiй загальний водiйський стаж – 23 роки. Першим моїм автоiнструктором став батько. А перша моя машина – "Запорожець". На нiй я вчився їздити в автошколi. I на посвiдчення складав саме на "Запорожцi".

За 23 роки змiнив чимало автiвок. Бувало, й клуби дарували машини. Ось київське "Динамо" давало нам у службове користування "Мерседеси". Добрi часи були...

Олег Зубарук

так чудовi були часи а зарас все поiншому все шкереберть!
А Вите Леону давали мерина, а то почитает и лопнет от зависти??
Сховати
Никому он не завидует. Ему просто обидно. Раньше не было профессии футболист. И денег таких не было в обороте. А играли намного лучше. Зачем сейчас Миле играть, или еще таким же. У них есть миллионные контракты. И ложили они на нас. И не только ему обидно за такой произвол, который твориться в нашем клубе.
Сховати
А Леоненко именно тот человек, который не ложил ни на кого, да?)))