30 липня 2011 14:12
23

"Динамо" утверждает, что журналиста телеканала "Футбол" задел не охранник, а друг футболиста

«Динамо» стверджує, що журналіста каналу «Футбол» зачепив не охоронець, а друг футболіста

Телеканал «Футбол» звернувся до прокурора міста Києва Анатолія Мельника за тим, щоб міська прокуратура перевірила законність дій охоронця стадіону «Динамо» ім. Лобановського, який вдарив журналіста Ігоря Бурбаса, і дала правову оцінку порушення законодавства про інформацію і права журналістів.

Також канал звернувся до Індустріального телевізійного комітету як найбільшої галузевої асоціації і закликав його «виступити у підтримку конституційних гарантій прав журналістів не тільки каналу "Футбол", а й журналістів інших українських телеканалів, які мають отримати можливість вільно і безперешкодно висвітлювати футбольні події і надавати вболівальникам максимально повну інформацію».

Копію звернення за підписом співробітників каналу надіслано також до Кабінету Міністрів, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, Національної спілки журналістів України та редакції «Телекритики».

Телеканал «Футбол» нагадує, що 26 липня на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського відбувався матч між командами «Динамо» та «Рубін». Після матчу, коли журналіст Ігор Бурбас записував інтерв'ю з гравцями, охоронець дозволяв собі брутальну лексику, штовхав журналіста та обладнання, а потім вдарив журналіста. «Свідками неадекватної поведінки охоронця у спеціально відведеному місці саме для роботи ЗМІ були кілька журналістів інших телеканалів та газет», - зазначають на каналі.

Сам Ігор Бурбас уже звернувся із заявою щодо вчинення стосовно нього хуліганських дій з боку охорони клубу до органів внутрішніх справ України.

«Ми, журналісти та співробітники каналу "Футбол", звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, прокуратури, колег-журналістів та працівників телеіндустрії на те, що в час, коли вся країна готується до "Євро-2012", персонал одного з найвідоміших стадіонів України поводить себе зухвало по відношенню до представників ЗМІ. Протиправні дії охоронця також демонструють непрофесіоналізм в організації роботи динамівської арени», - йдеться у зверенні.

Тим часом керівник відділу зв'язків з громадськістю футбольного клубу «Динамо» Микола Несенюк у коментарі «Телекритиці» заявив, що журналіста зачепив не охоронець стадіону, а друг футболіста Мілоша Нінковича. При цьому, за його словами, інцидент стався не в мікс-зоні, де журналісти мають записувати коментарі футболістів, а на автостоянці.

«Ми провели внутрішнє розслідування, переглянули відео каналу "Футбол". Те, що показано на відео, відбулося не у мікс-зоні, у якій за регламентом Ліги чемпіонів спілкуються журналісти з футболістами, а на автостоянці. Тобто вони першими порушили регламент і побігли за футболістом Нінковичем на стоянку. Біля Нінковича була людина. Ця людина не є працівником клубу, він є другом футболіста. Журналісти кажуть, що в нього на футболці була емблема "Динамо", але ця емблема на стадіоні в кожного другого», - зазначив пан Несенюк.

Окрім цього, на думку речника «Динамо», журналіста не били, а лише зачепили. «Я кілька разів передивився відео, але не побачив удару. Ця людина легенько зачепила його за спину. Якщо це називається побиттям, то журналісти, які ходять на суд над Тимошенко, повинні вже на інвалідність подавати», - наголосив він.

За його словами, зараз «Динамо» вживає заходів, щоб надалі уникнути присутності в неналежному місці біля футболістів будь-яких осіб.
 

Это уже даже не смешно! Что мы обсуждаем?)) Ренат, круто будет после того, как ты обломал ММК им.Ильича, включить в свою орбиту еще и Динамо? Это даже не Бога за бороду схватить, это круче - почуствовать себя Богом. Воздастся. Мы верим в разных богов...
даа, Донецкие гонят... там журналист быдло в 3 раза больше охранника...
Ни дня без провокаций в сторону Динамо .Интересно , а такие вещи , в ввиде травли ведущего клуба , в зарубежных федерациях проходят ?
Сховати
это какой клуб ты считаешь ведущим??
Сховати
Динамо, не кротятник ведь...
Мелкие пакостники пенисофф энд Компани - хоть что-нибудь с пальца высосать,а с каждым годом сосать всё больше приходится ...
Ну вот на сайте Шурика и от Несенюка есть ответная реакция, а дальше что? По ТВ кто-то даст оценку происходящему? Футбол, со своей стороны преподнес... Еще Пенисофф, может, придаст "шарму", а Циганик и Мага промолчат, или это не входит в "стратегию" их шоу-программ?! Слабо ответить горе-журналисту Бурбасу, это ведь из вашего цеха и позорит своими выходками всех журналистов или "не из нашего канала, не будем вмешиваться?" А не надоела-ли вам всем вся эта продажная братия Пенисоффа энд Компани с чисто заказными материалами и понятно против кого?! Ребятки - не хорошо стоять в стороне и наблюдать и с облегчением вздыхать, что вас это не коснулось... Земля круглая... Или если вам "конвертик" дадут, вы тоже "запляшите" под ту-же дудку?! :(
Ахметов тварь
А где посмотреть видео инцидента?
Сховати
Да на Футболе, конечно! Была провокация, были и съёмки! Денисов всё это выложит, не сумлевайся.
Сховати
Видео инцидента вы можете посмотреть на одном из украинских сайтов. Не буду делать ему рекламу, кто захочет, тот найдет. Есть две точки зрения. Первая - он представитель крото-канала, так ему и надо, неплохо бы добавить. Простите, с такими индивидуумами спорить не буду. Это идиотизм, который не имеет ничего общего с футболом. Вторая - ударили журналиста, находящегося при исполнении своих обязанностей. Да, не избили, но ударили. Мерзко так, в почечку, как в армии делают при помощи пустой фляги. Я не раз, и не два работал в микст-зоне стадиона "Динамо". И я знаю, с каким быдлом из числа охраны там приходится иметь дело. Я не люблю "футбольный уик-энд", но зжесь суть не в любви-нелюбви. Здесь речь идет об отношении к коллеге, который информацию собирает для БОЛЕЛЬЩИКОВ, а не для себя лично. Скажите, а если бы ударили вот точно также ударили Женю Сидаша или же Сащу Зозулю, благодаря которым вы первые (!) получили информацию о прессухе Семина и комментах Суркиса и Вуко, которые лишь потом были перепечатаны всеми сайтами. Вы бы тоже говорили, что "Жаль, что мало" (привет М.А. Стадонт)? Если я не кричу в каждом комменте о любви к Динамо, это не значит, что я не люблю этот клуб. Но мне стыдно, что в сегодняшнем Динамо работают отпетые жлобы, которые могут бить по почкам журналистом. Мне стыдно, что в клубе моего сердца работает животное, которое может заявить вот это: «Ми провели внутрішнє розслідування, переглянули відео каналу "Футбол". Те, що показано на відео, відбулося не у мікс-зоні, у якій за регламентом Ліги чемпіонів спілкуються журналісти з футболістами, а на автостоянці. Тобто вони першими порушили регламент і побігли за футболістом Нінковичем на стоянку. Біля Нінковича була людина. Ця людина не є працівником клубу, він є другом футболіста. Журналісти кажуть, що в нього на футболці була емблема "Динамо", але ця емблема на стадіоні в кожного другого». Не "Футбол" виноват, просто "Динамо" гниет. Изнутри, к сожалению. П.С. Как журналист (болельщицкие пристрастия тут не причем)считаю "ФУК" им. Денисова абсолютным говнометом. Это я говорю, как журналист, а не как болельщик. А как болельщик... Я не хочу сам себя банить:)
В принципе на такого журналиста пофиг, но если это будет повод снять Несенюка буду только рад.
Перед евро начинаются провокации, чтобы то ли дисквалифицировать стадион Динамо, то ли чего они добиваются! Уже не только на футбольном поле симулируют, но и в реальной жизни! Вот же уроды!
Хорошая смена у Денисова растет. Первая древнейшая на фоне Футбола отдыхает :-))