11 грудня 2010 19:12
21

Вадим ЕВТУШЕНКО: "Я точно знаю, что Липпи в "Динамо" не будет"

Перша половина футбольного сезону в Україні завершилась, натомість розпочався період трансферів і чуток. В ексклюзивному інтерв'ю сайту Телеканалу новин "24" відомий фахівець Вадим Євтушенко прокоментував актуальні питання сьогодення українського футболу.

- Вадиме Анатолійовичу, прокоментуйте виступи "Шахтаря" в Лізі чемпіонів у цьому році в цілому...

- "Шахтар" є найстабільнішою командою в Україні. "Гірники", незважаючи на всі втрати гравців через травми чи дискваліфікації, відіграли цей відрізок дуже здорово. Психологія і мораль усіх гравців клубу настільки висока, що навіть футболісти, які виходять на заміну, прекрасно вписуються в командні дії. "Шахтар" потужно виглядає. У команди достатньо накопичилося досвіду, аби добре виступити на стадії плей-оф.

- "Карпати" для себе ще не завершили футбольний рік, але чи можна вже зробити якісь висновки з їхньої єврокубкової кампанії?

- Хоч львівський клуб і не здобув наразі жодного очка в Лізі Європи, але язик не повертається їх критикувати. "Карпати" потрапили в дуже сильну групу разом з командами, які є лідерами в своїх країнах, як та ж "Борусія" Дортмунд. Не повезло карпатівцям дещо із жеребкуванням, що тут поробиш. Однак, дивлячись на ті ресурси, з якими галицький колектив йшов змагатись в єврокубках, оцінити виступ можна на "добре". Десь "Карпатам" не вистачило футбольних м'зів, та й лава запасних виявилась закороткою. Над цими компонентами потрібно взимку працювати львів'нам.

- Останнім часом повзуть чутки про можливий відхід Девіча з "Металіста". Наскільки це важливий виконавець в ігровій схемі Маркевича?

- Це поки що чутки, яких коментувати не варто. В період зимового міжсезоння агенти і футболісти набивають собі ціну, звідси й породжуються такі спекуляції. В кожній команді є гравці, які хочуть піти. І тут керівництво вже має визначитись - чи потрібен цей футболіст команді. А можливо не варто перетримувати гравця? Адже є в історії футболу чимало прикладів, коли клуб силою залишав того чи іншого виконавця і потім про це шкодував. Тому тут потрібно абстрагуватись від розмов навколо футболіста, а пріоритет поставлять власники.

- Тоді варто поговорити про ті трансфери, що вже відбулись за участі Голайдо, Ковпака та Ярмаша...

- Ці переходи позитивно відзначаться для цих гравців, бо вони виступали у командах протягом довгого часу. Тут ми повертаємось до вашого першого запитання, бо утримувати перелічених футболістів в їхніх попередніх клубах було б нерозумно. Гадаю, найбільше з усіх може дати росту Ярмаш, хоч він і перейшов із "Ворскли" в "Зорю" - команду не сильнішу від колишньої. В нього буде більше ігрової практики, так що для Григорія це безумовний плюс.

- Ще одне важливе запитання, яке "мусолиться" в пресі - чутки про Марчелло Ліппі як головного тренера "Динамо". Наскільки це реально і чи зможе італієць зробити "встряску" в столичному клубі?

- Я не бачу сенсу коментувати ці чутки. Я точно знаю, що Ліппі в "Динамо" не буде, там буде зовсім інший тренер, ім'я якого оголосять невдовзі.

Северин Стецюк, Телеканал новин "24"

Морочать людям голови, а як немає голів, то ще якесь місце... Швидше б вже. Може попросимо Шериф наперед здатися, написати заяву до УЕФА, мовби, зарахуйте нам 0:3 ,а то нам шкода київських уболівальників, нема сили терпіти їхні муки далі!!! Або давайте перенесемо матч вже на цей вечір! Палича, Палича, Ліппі, Ліппі, Євтушенко, Євтушенко хочемо! О, точно - а давайте в Динамо самого Вадима Євтушенка (думка молдавського уболівальника)... ги-ги...
Ой написал же я с ноута быстро и смешно, но думаю мысль ясна, мысль человека, который всю жизнь с ДК.
Вы такие смешные))))) вот человек и вышел и сказал, что не он! И все сразу да и правду не он)))). Это взрослый мир и все не спроста...... И дело не в том, что именно Липпи, а просто в том, уже дело не в тренере.
Подождем до 15 числа уже недолго осталось.
А в сборной?
я тоже знаю, что Липпи в Динамо не будет... и что теперь? :-)
Все буде добре.
как же не хочется палыча опять...
Та Саленко ещё в конце ноября в "Профутболе" сказал,что точно будет Палыч! Всё уже давно решено,какой Липпи,Терим,о чём вы?
Сховати
надежда умирает последней))
я лично на 50 % уверен, что будет Палыч... Остальные 50 - кандидат о котором мы даже не мечтали.. = )