10 грудня 2010 17:14
20

Олег САЛЕНКО: "Блохин спрашивал, почему я с такими знаниями еще никого не тренирую"

Повернення Олега Саленка у великий футбол відбувається дуже важко. Не так давно відомий у минулому футболіст зізнався, що вже домовився з представниками одного з футбольних клубів першої ліги про те, що займе посаду спортивного директора. Він довго не хотів зізнаватися, що це за клуб, але згадав про те, що команда змінила назву і базується в місті Ялта.

З цих слів можна зробити висновок, що Саленко буде спортивним тренером клубу "Фенікс-Іллічівець".  Але процес працевлаштуванням Олега Саленка виявився не простим. Про це він розповів в інтерв’ю сайту Телеканалу новин "24".

- Олег, минулого тижня ви казали, що невдовзі залагодите усі переговорні питання і приступите до роботи спортивним директором в першій лізі. Ви вже при виконанні?

- Ні, наразі ні. Виникло купа проблем, взагалі наш футбол незрозумілий, так само як і ситуація в клубі, де я мав би працювати. Я дав згоду на роботу, але ще нічого не вирішено. В клубі працюють над технічними моментами.

- Якщо ви дали згоду працювати в клубі, чому вам тоді не залучають до вирішення цих "технічних питань"?

- Я теж думав, що приступлю до роботи, допомагатиму керівництву. Але все виявилося не так, як гадалося.

- Ви не раз говорили, що хочете тренером працювати, а погодилися на посаду спортивного директора?

- З чогось потрібно починати. В цьому клубі є свій тренер, тому мені запропонували іншу роботу. А в мене не має пропозицій попрацювати тренером, взагалі важко влізти в цей цех. Тому я погодився на спортивного директора. Ця робота теж цікава. Я мав би займатися організаційними питаннями, питаннями стосунків клубу і ПФЛ, переглядом футболістів.

- Ви якось сказали про те, що український "тренерський цех" закритий, туди важко пробитися новачку у цій справі. Що мали на увазі?

- Є команди, в яких тренери працюють багато років, їх не хочуть змінювати. Щоб отримати пропозицію, потрібно бути у хороших стосунках із керівництвом Федерації. Коли ж президенти клубів просять поради, їм вказують на одних і тих же тренерів, які міняють команди, але залишаються "в пулі".

- А у вас погані стосунки із керівництвом Федерації?

- В мене спокійні стосунки із керівництвом Федерації. Ми не ворогуємо, але і не товаришуємо й не підтримуємо особливих стосунків. А головне, я не працюю в Федерації. Свого часу колишніх "динамівців" працевлаштовували в Федерації, їм, мабуть, простіше знайти роботу тренера.

- Олег, про бажання працювати тренером ви уже давно говорити. Невже не було за цей час жодної пропозиції?

- Колись спілкувався із Олександром Слободяном, коли його "Оболонь" ще грала в першій лізі. На той час в "пивоварів" нічого не було. Але до конкретики справа так і не дійшла.

- Олег, одна справа забивати голи, бути футболістом, а зовсім інша визначати тактику, шукати слабкі сторони в суперників, думати, зрештою, за всю команду, її підготовку, плануванням піку форми. Ви впевнені, що впораєтеся із цією роботою?

- Усе справа в досвіді. Його в мене наразі не має. Але коли здобував ліцензію усі дивувалися моєму розумінню футболу, казали, що в мене є потрібні знання. А після того, як я почав коментувати матчі по телебаченню, тренери-професіонали хвалили мене за знання футболу. Той же Олег Блохін – видатний тренер, запитував мене, чому я з такими знаннями ще нікого не треную. Такі відгуки про щось свідчать.

- А про роботу футбольним агентом не думали?

- Це не моє. В Україні це ремесло специфічне, воно не передбачає легальної роботи. Треба займатися продажем-купівлею гравців середнього рівня для відмивання грошей. Не хочу в цьому брати участь.

Розмовляв Андрій Захарчук

Зачем писать новости о человеке, который уже давно завязал с футболом? Он только может, что свои "профессиональные" комментарии давать. Вот возьми и тенируй какой-нибудь клуб первой или второй лиги, добейся результата и тебя заметят...
ума нет вот и не тренирует.
Почему Блохин с такими знаниями не тренерует какой то "Интер","Ливерпуль" или "Спартак"?
Сховати
Он вообще не когоне тренерует. не нужен
Это по тем безграмотным комментариям матчей Блохин сделал такие выводы??? да уж один бездарь нашел второго!
Я відповів Блохіну: "В мене не вистачить бутс, аби накидати в голови нашим футбольорам! За такі бабки і ТАК грати. Повбивав би!"))))