21 квітня 2010 10:18
72

Маркевич назвал список вызванных на сбор игроков

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич, обговоривши із тренерським штабом список кандидатів до національної команди, назвав прізвища 24-х гравців, викликаних на перший збір синьо-жовтих, що розпочнеться 17 травня у Харкові.

У складі збірної залишаються найбільш досвідчені її гравці − Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук та Андрій Воронін. Багаторічний голкіпер національної команди Олександр Шовковський залишається кандидатом до збірної і тепер, але за взаємною домовленістю з головним тренером Мироном Маркевичем на цей збір залучатися не буде. Це стосується і півзахисника київського «Динамо» Олега Гусєва, котрий не викликаний до табору збірної з іншої причини − через травму. Також отримали запрошення і гравці, котрі упродовж тривалого часу захищають кольори України − дніпропетровці Ротань та Русол, захисник «Барселони» Чигринський, нападник «Динамо» Мілевський. Викликаний до табору головної команди і півзахисник російського «Локомотива» Олександр Алієв. Варто відзначити повернення до збірної харків‘ян Марко Девича і Сергія Валяєва, котрі дебютували при попередньому тренерському штабі. 

Уперше до табору національної команди викликано п‘ятьох футболістів, четверо з яких виступають у чемпіонаті України: захисники Польовий із запорізького «Металурга» і Ощипко з «Карпат», а також півзахисники Олійник (з «Металіста») і Коноплянка (з «Дніпра»). Ще один новобранець захищає кольори бельгійського «Вестерло» − це півзахисник Олександр Яковенко. Усі дебютанти збірної свого часу були задіяні у матчах молодіжних або юнацьких команд України. Не вперше отримали запрошення до табору національної команди воротар Олександр Горяїнов та півзахисник Ігор Худоб‘як, котрі поки не дебютували в офіційних матчах. 

Паралельно з контрольними іграми національної команди, зіграє матч відбірного турніру до чемпіонату Європи 2011 року і молодіжна збірна України. 29 травня підопічні Павла Яковенка зустрінуться на виїзді із Мальтою. Частину молодих гравців тренерський штаб головної команди розглядає як кандидатів на участь у матчі другого червня проти Норвегії. Нагадаємо, що у кваліфікаційному турнірі до ЧС-2010 у складі національної команди дебютували гравці «молодіжки» Андрій Ярмоленко та Євген Ракицький. Шанс отримати запрошення до табору збірної залишається і в інших гравців українських клубів, за якими продовжує спостерігати тренерський штаб. 

Після завершення ігор внутрішнього сезону синьо-жовтими буде проведено три контрольних матчі: 25 травня у Харкові проти Литви, 29 травня у Львові − проти Румунії і 2 червня в Осло − проти Норвегії. 

Список гравців, викликаних на збір:

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Олександр Горяїнов («Металіст»). 

Захисники: Дмитро Чигринський («Барселона», Іспанія), Андрій Русол («Дніпро»), Євген Хачеріді («Динамо»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), Василь Кобін («Шахтар»), Ігор Ощипко («Карпати»), Володимир Польовий («Металург» Запоріжжя), Віталій Федорів («Амкар», Росія).

Півзахисники: Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина), Тарас Михалик («Динамо»), Сергій Валяєв і Денис Олійник (обидва − «Металіст»), Руслан Ротань і Євген Коноплянка (обидва − «Дніпро»), Ігор Худоб‘як («Карпати») Олександр Алієв («Локомотив», Росія), Олександр Яковенко («Вестерло», Бельгія). 

Нападники: Андрій Шевченко, Артем Мілевський (обидва − «Динамо»), Марко Девич («Металіст»), Андрій Воронін («Динамо», Росія), Євген Селезньов («Дніпро»).
 

думаю молодых не вызвал так как их в молодежку вызовут, а вот отстутствие калины и сашо удивляет кравец и гусев с травмами, не извесно когда буду
дааааааа,как всегда опять много споров,нету Ракицкого,Назаранка,Гая,КАлиниченка,ну Ярмоленко сам виноват хорошо начал а потом что то утих,ну и хорошие новости есть главное что появились новые игроки и теперь зборная не ограничиваться игроками с Динамо и Шахтёра.Интересно еще будет посмотреть на нападающихя был бы не против тактики с тремя атакующими
Мда проштовхує своїх!!! А Єдмар де? Назаренко, Калініченко, Шовковський, Ярмоленко, Кравець, Гусев???
Сховати
А тебе не кажется, что Гусев и Кравец травмированы.
Сховати
А тобі не кажеться що вони будуть готові вже грати?
Сховати
Во-первых, это не факт. Во-вторых, после травм еще надо форму набрать. А они и до травм играли немного.
Где Саша Шовковский,Ракицкий,Ковпак???,зачем Девич нам, я не понимаю((( Тимощук вообще не играет зачем вызывать, будем надеяться что Маркевич не ошибаеться.
Не понимаю почему Горяинов, с его ляпами и забросами в свои ворота, тем более Маркевич сам был неудовлетворен его игрой. Сашо лучше будет. Еще можно присмотреться к Тлумаку из Карпат, последним временем выручает.
Я думаю в этом списке не хватает Федецкого и Ракицкого... Можно ещё было вызвать Калину (хоть и базарит много и не по делу...)
Сховати
+ 10. Еще можно было вызвать Голодюка из Карпат пускай потихоньку ощущает ритм сборных на будущее.И воротников надо было вызывать троих.
Нормас Удивляет отсутствие универсал Гая(мог бы пригодится)но тут роль видимо игровая практика играет По Ярмоле я почему-то не удивлен Яковенко и Полевой на перспективу видимо
Сховати
На счет Яковенко не соглашусь , он уже на уровне играет. Какая в 22 года перспектива, ето в Европе уже зрелый футбольный возраст, а у нас и до 25 вечно молодой и перспективный.
Не-а, на перспективу - Горяинов и Девич.
на перспективу нада було Гармаша брать)
А почему так мало из "Металлиста" - всего четверо?
Сховати
Постеснялись больше позвать))
САШО лучше Горяинова, да и не хуже Пятова. Радует, что нет Кучера - это ведь мужская сборная, а не женская!!!! :))))))))) Но Калиниченко дложен был вызвать, разве что тот опеять отказался сидеть на банке...
Сховати
Вместо Кучера в списке есть другой провокатор - Девич.
СаШо нет по договорености