21 квітня 2010 10:18
72

Маркевич назвал список вызванных на сбор игроков

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич, обговоривши із тренерським штабом список кандидатів до національної команди, назвав прізвища 24-х гравців, викликаних на перший збір синьо-жовтих, що розпочнеться 17 травня у Харкові.

У складі збірної залишаються найбільш досвідчені її гравці − Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук та Андрій Воронін. Багаторічний голкіпер національної команди Олександр Шовковський залишається кандидатом до збірної і тепер, але за взаємною домовленістю з головним тренером Мироном Маркевичем на цей збір залучатися не буде. Це стосується і півзахисника київського «Динамо» Олега Гусєва, котрий не викликаний до табору збірної з іншої причини − через травму. Також отримали запрошення і гравці, котрі упродовж тривалого часу захищають кольори України − дніпропетровці Ротань та Русол, захисник «Барселони» Чигринський, нападник «Динамо» Мілевський. Викликаний до табору головної команди і півзахисник російського «Локомотива» Олександр Алієв. Варто відзначити повернення до збірної харків‘ян Марко Девича і Сергія Валяєва, котрі дебютували при попередньому тренерському штабі. 

Уперше до табору національної команди викликано п‘ятьох футболістів, четверо з яких виступають у чемпіонаті України: захисники Польовий із запорізького «Металурга» і Ощипко з «Карпат», а також півзахисники Олійник (з «Металіста») і Коноплянка (з «Дніпра»). Ще один новобранець захищає кольори бельгійського «Вестерло» − це півзахисник Олександр Яковенко. Усі дебютанти збірної свого часу були задіяні у матчах молодіжних або юнацьких команд України. Не вперше отримали запрошення до табору національної команди воротар Олександр Горяїнов та півзахисник Ігор Худоб‘як, котрі поки не дебютували в офіційних матчах. 

Паралельно з контрольними іграми національної команди, зіграє матч відбірного турніру до чемпіонату Європи 2011 року і молодіжна збірна України. 29 травня підопічні Павла Яковенка зустрінуться на виїзді із Мальтою. Частину молодих гравців тренерський штаб головної команди розглядає як кандидатів на участь у матчі другого червня проти Норвегії. Нагадаємо, що у кваліфікаційному турнірі до ЧС-2010 у складі національної команди дебютували гравці «молодіжки» Андрій Ярмоленко та Євген Ракицький. Шанс отримати запрошення до табору збірної залишається і в інших гравців українських клубів, за якими продовжує спостерігати тренерський штаб. 

Після завершення ігор внутрішнього сезону синьо-жовтими буде проведено три контрольних матчі: 25 травня у Харкові проти Литви, 29 травня у Львові − проти Румунії і 2 червня в Осло − проти Норвегії. 

Список гравців, викликаних на збір:

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Олександр Горяїнов («Металіст»). 

Захисники: Дмитро Чигринський («Барселона», Іспанія), Андрій Русол («Дніпро»), Євген Хачеріді («Динамо»), Віталій Мандзюк («Дніпро»), Василь Кобін («Шахтар»), Ігор Ощипко («Карпати»), Володимир Польовий («Металург» Запоріжжя), Віталій Федорів («Амкар», Росія).

Півзахисники: Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина), Тарас Михалик («Динамо»), Сергій Валяєв і Денис Олійник (обидва − «Металіст»), Руслан Ротань і Євген Коноплянка (обидва − «Дніпро»), Ігор Худоб‘як («Карпати») Олександр Алієв («Локомотив», Росія), Олександр Яковенко («Вестерло», Бельгія). 

Нападники: Андрій Шевченко, Артем Мілевський (обидва − «Динамо»), Марко Девич («Металіст»), Андрій Воронін («Динамо», Росія), Євген Селезньов («Дніпро»).
 

Сори что не по теме Но все же... «АРСЕНАЛ» нацелился на центрального защитника киевского «Динамо» Папе Диакате, выступающего на правах аренды в «Сент-Этьене», сообщает The People. «Канониры» готовы выложить за 25-летнего игрока сборной Сенегала 2,5 миллиона фунтов, тогда как бело-голубые требуют 8 миллионов евро. А еще, согласно Tribalfootball.com, лондонский клуб собирается бесплатно заполучить стоппера «Реала» Кристофа Метцельдера, чей контракт со «сливочными» завершается уже через пару месяцев. The People конечно желтуха еще та,но иногда и у них правдивая инфа бывает
Ракицкий Ярмола и Зозуля едут на Мальту а вообще нормальный список теперь интересно как себя будет Девич вести грозящий никогда не подать руки Тарасу
Сховати
Тарас даст ему подзатыльник и тот простит . :)
Сховати
Тарас Девича зацепит на тренеровке и скажет ето опять Шева был.
очень рад что были вызваны следуйщие ребята: Ощипко, Конопляка, Худоб"як, Яковенко, Олейник. Им нужено дать шанс. Не хватает в списке Ракицкого (он же вроде не травмирован). Хотелось бы увидеть Калиничено с Назаренко. Назар в сборной взросло выступал моментами. Калина сейчас хорошо играет...а так вообщем то я рад что Маркевич вызвал новый состав. Пусть он и первый но всё равно.
Чому тоді не підпустити молодь класа Петрова Гармаша Зозулі, Парцванію, а брати молодь класу Русола,Валяєва,Вороніна, Чигринського, Тимощука "гравців основи"
Сховати
ето первый список. Игор много будет. Списков тоже. Не забудь что сама сборная, кандидаты будут выбираться в большой степени по результатам следуищего сезона. Так что пускай себе делаеть что хочет...Хочется верить что 2010/2011, молодеж будет в стартовом составе.
о! Яковенко есть) моя просьба удовлетворена
хотелось б увидет зборную за последние -10 лет ) ) атакующую игру , что б сами играли и давали игратььь другим , ато сами не играем и другим мешаем)))
Горяинов потому, что СаШо не будет в первой игре, а кого то из молодых привлекать Маркевич видимо не планирует (хотя может Коваль, но он наверняка тоже где то в молодежках, думаю буть тренером ПроДинамовец, в сборную вторым кипером вызвали бы Бойко:), СаШо однозначно в сборной будет 2 номером за Пятовым (хоть он и лучше Пятова). Ярмоленко и Ракицкий тоже будут в сборной, но Федерация решила, что им полезней и они необходимы сейчас молодежке, больще чем на первые товарняки Националке
Назаренко нет, потому что в Днепре играет Коноплянка. Многие ж просят молодую кровь, вот она. А Калиниченко - это исполнитель стандартов, по моему субъективному мнению. А для этого пока Алиев есть, пока он гражданин)
Сховати
тем не менее, если Калина будет продолжать показывать нормальный уровень, место для него тоже найдется
Сховати
Да, и ему дорогу ж вроде никто не закрывал.
где в списке Федецкий? какой Чигринский ? он 90 % игор в запасе, ето ж не Тиможук с еого опытом и то ему будет сложно набрать оптимальную форму, КУЧЕР ВЫ ЧЕ вы смотрели матч Шахтер тулуза???????? 2 выхода 1 на 1 делает пасами кучер, повезло что пятов в рамке и потянул ! , Почему нет кожанова? Радует что появился коноплянка и ощипко, мой состав таков пятов кобин хачериди ошипко ракицкий коноплянка алиев тимощук олийник Шева воронин( миля )
Сховати
Дружище, Ракитского, Мирон не вызывает.
"Интересный" список, "интересные" фамилии. Посмотрим, не долго осталось.