18 вересня 2023 18:54

"Динамо" - "Ворскла" 2:0. Звіт про матч. Впевнена перемога у рідних стінах

Поєдинок проти «Ворскли» став першим матчем для «Динамо» після відходу капітана команди Сергія Сидорчука. В українських ЗМІ багато писали, що на гру з полтавською командою киян виведе із пов’язкою хавбек Віталій Буяльський – і так воно у підсумку і сталося.


Тепер до стартового складу «біло-синіх». У воротах вийшов Бущан,в центрі захисту розташувалися Попов та Біловар, натомість на флангах оборони з’явилися Караваєв та Дубінчак. Місце в опорній зоні отримав Бражко, а дещо вище над Володимиром вийшли Андрієвський та Буяльський. У той же час за фланги атаки відповідали Ярмоленко та Волошин, а на вістрі з’явився Ванат. Також окремо слід відзначити дебютну появу молодого захисника Тараса Михавка в заявці столичної команди.


Підопічні Мірчі Луческу активно розпочали поєдинок. Вже на 1-й хвилині Волошин знайшов можливість для дальнього удару, але кіпер полтавців Ісенко зіграв надійно. За мить кияни створили ще гостріший момент: Караваєв отримав передачу в штрафному майданчику, обробив м’яч і потужно пробив у напрямку дальнього кута, однак поцілив повз ворота.


Така активність динамівців швидко принесла результат. Вже на 6-й хвилині Дубінчак підключився своїм флангом до атаки, віддав передачу на Ваната, той ефектним пасом п’ятою вивів Волошина практично віч-на-віч з воротарем, а Назар без проблем переграв свого візаві та відкрив рахунок – 1:0.


На цьому господарі не зупинилися і продовжили активно тиснути. Одразу після забитого гола м’яч ледь вдруге не опинився у воротах «Ворскли»: після потужного удару здалеку від Дубінчака свою команду врятував Ісенко. А на 15-й хвилині чудовий момент мав Ванат, який опинився на ударній позиції після пасу Бражка, проте пробив поруч зі стійкою.


На 20-й хвилині м’яч все ж побував вдруге у воротах полтавської команди. Після розіграшу кутового Дубінчак отримав «круглого» за межами штрафного майданчика, виконав закидання у карну зону на Біловара, той в один дотик скинув головою на Ваната, а Владислав упевнено переграв Ісенка. Щоправда, після перегляду ВАР арбітр угледів у нападника киян офсайд і скасував взяття воріт.


На 29-й хвилині трапився досить цікавий епізод. В одній з контратак киян Сантана грубо зіграв проти Ваната, зірвавши випад «біло-синіх» ударом ногою в голову Владислава. Здавалося, були всі підстави для того, аби вилучати бразильця за небезпечну гру, але рефері Козик «нагородив» захисника лише жовтою карткою.


Згодом стався ще один контраверсійний епізод, але цього разу рішення арбітра було на користь динамівців. Під час подачі одного з кутових м’яч влучив у руку Ярмоленку в межах штрафного майданчика, проте суддя, скориставшись допомогою ВАР, швидко вказав командам продовжити гру.


Заключні 15 хвилин тайму команди провели менш активно. Гольових моментів біля володінь Бущана та Ісенка було справді обмаль (за винятком неточного удару Ярмоленка на 44-й хвилині), тому «Динамо» та «Ворскла» пішли на перерву за мінімальної переваги киян.


Одразу по перерві «Динамо» створило ще один момент: Ярмоленко отримав передачу на хід та вирвався на рандеву з Ісенком, однак переграти молодого воротаря не зміг. До того ж вже опісля лайнсмен підняв прапорець, зафіксувавши в Андрія офсайд.


А ось на 54-й хвилині вперше було небезпечно вже біля воріт Бущана. Кане отримав м’яч на правому фланзі, змістився до центру і за допомогою рикошету завдав підступного обвідного удару в дальній кут – киян врятувала стійка.


На 58-й хвилині підопічні Мірчі Луческу відповіли своїм стрімким випадом. Волошин розігнав швидку контратаку, накрутив Сантану та підключив Ваната, який вирвався на ударну позицію та спробував прошити ближній кут воріт – сейв від Ісенка.


За 15 хвилин київський колектив організував ще одну хорошу атаку. Буяльський ефектним пасом підключив Кабаєва лівим флангом, той змістився до центру, увійшов до штрафного майданчика, накрутив захисника і пробив на виконання у дальній кут – гостей врятувала стійка. Відверто не пощастило Владиславу…


Такий нефарт у киян довго тривати не міг. На 83-й хвилині «біло-сині» все ж подвоїли свою перевагу: Андрієвський вдало зіграв у відборі, віддав на Буяльського, Віталій ефектним пасом вивів нігерійця на оперативний простір, а той впевнено обіграв Ісенка та забив у порожні ворота – 2:0.


Наприкінці гри динамівці навіть могли доводити рахунок до розгромного: Ярмоленко двічі вивів Буяльського на ударну позицію, але Віталій, ухваливши рішення перекидати голкіпера, також двічі не влучив у ворота. Зрештою, цей промах аж ніяк не завадив киянам здобути перемогу – підсумковий результат 2:0.