12 червня 2023 21:05

Німеччина – Україна. 3:3. Звіт про матч. Бойова нічия з дублем Циганкова

У першому матчі під керівництвом Сергія Реброва збірна України проводила товариський матч проти Німеччини у Бремені.

На поле "Везерштадіону" українці вийшли у наступному складі: місце у воротах зайняв Трубін, на правому та лівому флангах захисту розташувалися Тимчик та Миколенко відповідно, а Забарний із Матвієнком склали пару центрбеків. У середній лінії вийшли Степаненко та Судаков, у ролi правого вінгера виступив Циганков, у ролі лівого – Мудрик. Позицію під нападником зайняв Ярмоленко, на вiстрi атаки поставили Довбика.


"Жовто-сині" дивом не пропустили на початку матчу. Мудрик під пресингом віддавав передачу назад на воротаря і за підсумком зробив пас точно в ноги Фюллькругу, який міг розстрілювати Трубіна, але якимось чином не влучив у ворота. Певне, від несподіванки.


Втім, швидкого голу українцям уникнути все одно не вдалось. На 6-й хвилині зустрічі Вольф отримав м'яч у штрафному майданчику, підпрацював м'яч під ліву, попутно обiгравши Матвієнка, і за допомогою невеликого рикошету від Фюллькруга, на якого і записали гол, пробив точно під поперечину

У збірної України тим часом ніяк не виходило вийти в атаку через тиск німців на оборону підопічних Реброва. Це вилилося ще в один момент біля воріт Трубіна. Брандт з правого флангу прострелив на дальню штангу, де знаходився Раум, але той у ближній кут не влучив.


На 18-й хвилині "жовто-синім" вдалося провести першу якісну контратаку, яку після передачі Тимчика точним ударом завершив Циганков, який увірвався до штрафного майданчика. Суддя спочатку гол не зарахував, побачивши у Віктора офсайд, проте швидко змінив своє рішення та зафіксував взяття воріт Траппа.

Незабаром українцям вдалося вийти вперед. Допоміг автогол. На 23-й хвилині Ярмоленко виборов м'яч на правому фланзі атаки, круглого довели до Тимчика, той від лицьової лінії виконав простріл у центр штрафного майданчика, куди набіг Мудрик і завдяки рикошету від Рюдігера змусив капітулювати дезорієнтованого кіпера Німеччини.


Німці відповіли найнебезпечнішим пострілом від Горецки. Хавбек "Баварії" чудово пробив з дальньої дистанції, надіславши м'яч зовсім поряд з дев'яткою воріт Трубіна, який, як здалося при відеоповторі моменту, навряд чи зміг би врятувати збірну України, якби удар припав у площину воріт.


Наступний момент не реалізував Фюллькруг, пробивши над поперечиною. Українці, у свою чергу, на останніх хвилинах першого тайму ще раз підійшли до воріт Траппа. Ярмоленко встояв на ногах у штрафному майданчику суперника і зумів викотити м'яч на Тимчика. Динамівець із гострого кута пробив повз площину. Перед свистком на перерву Сане ударом зі штрафного перевірив на міцність поперечину.

На початку другого тайму рахунок став 3:1 на користь "жовто-синіх". На 56-й хвилині Гінтер невдало обробив м'яч у своєму штрафному майданчику, подарувавши його Довбику. Артем не став скупитись і викотив круглого на порожні ворота Циганкову, якому залишалося лише підставити ногу, щоб оформити дубль, що Віктор і зробив.

На 65-й хвилині Ребров провів потрійну заміну. Поле залишили Довбик, Ярмоленко та Степаненко. Натомість вийшли Ванат, Малиновський та Ігнатенко. Німеччина трохи раніше також провела низку замін, але нові гравці не змогли освіжити гру німців. Порівняно з початком матчу команда Фліка наче перестала намагатися.


Млявий темп гри злегка розбавив Рюдігер. Захисник підключився до атаки і після навісу з правого флангу з меж штрафного удару з льоту в дотик, спробувавши вразити ближній кут, але промахнувся. На 75-й хвилині Зубков, який вийшов замість Циганкова, не зміг у ближній дуелі переграти Траппа і заробив лише кутовий.


На 84-й хвилині Хавертц скоротив рахунок. Форвард "Челсі" скористався дальньою передачею від Рюдігера до штрафного майданчика, розібрався з Матвієнком і пробив повз Трубіна. Наприкінці зустрічі німці заробили пенальті після фолу Соболя на тому ж Хавертці. 11-метровий реалізував Кімміх. Трубін вгадав напрямок удару, але до м'яча не дістався. Ребров дебютує на посаді головного тренера збірної України із бойової нічиєї.