24 травня 2023 15:37

"Колос" – "Динамо" 0:3. Звіт про матч. Результативне повернення Шапаренка

У 27-му турі чемпіонату України "Динамо" приїхало до Ковалівки у гості до "Колоса".

Як і передбачалося, на вістрі атаки киян дискваліфікованого Ваната з перших хвилин замінив Рамірес. Також повернувся до стартового складу Бущан, який в останніх матчах залишався у запасі. Вперше після травми до заявки на гру потрапив Шапаренко.


На 8-й хвилині Ємець змістився з правого флангу до штрафного майданчика та спробував вразити ближній кут. М'яч пролетів повз ціль, а Бущан повністю контролював ситуацію. Тієї ж хвилини кияни відкрили рахунок. Перріс запресингував кіпера "Колоса" Волинця, що втратив уважнiсть, і відправив круглого в сітку. Пізніше Прем'єр-ліга переписала м'яч ямайця як автогол воротаря.

Господарі недовго приходили до тями. На 17-й хвилині контратака ковалівців завершилася прострілом Ємця з лівого флангу у штрафний майданчик киян та ударом Золотова. М'яч влучив у штангу та від неї залишив межі поля.

Далі команди обмінялися не дуже небезпечними напівмоментами. Спочатку після кутового у виконанні динамівців Золотов прийняв на себе удар від Вівчаренка. Потім Бущан без проблем впорався зі спробою Оріховського пробити з гострого кута.

На 38-й хвилині Буяльський завдав удару з льоту низом з-під Чоботенка. Волинець цього разу не спав і забрав м'яч у руки. "Колос" відразу відповів пострілом екс-динамівця М'якушка. Хавбек ковалівців бив у дотик після прострілу від Золотова та невеликого рикошету – Бущан був на місці.


Загалом гра у першому таймі проходила на зустрічних курсах. Команди демонстрували динамічний футбол, але кияни використали свій момент завдяки помилці Волинця, а "Колос" свої можливості не реалізував.


Незадовго до перерви двічі збільшити перевагу "Динамо" міг Буяльський. У першому епізоді Віталій не зумів зорієнтуватися та замкнути навіс із кутового на дальній штанзі, а у другому у непростій ситуації послав м'яч над поперечиною.


На 53-й хвилині на ударну позицію вийшов Безбородько, але з лінії штрафного майданчика пробив не надто сильно і точно по центру воріт, тому Бущану не важко було накрити м'яч з першої спроби. Незабаром після цього Сидорчук замінив Шепелєва, а замість Кабаєва вийшов Волошин.


Динамівці продовжували володіти ігровою перевагою та на 67-й хвилині забили другий м'яч. Андрієвський отримав передачу від Перріса і потужним ударом лівої з 25-ти метрів пробив пiд штангу без шансів для Волинця. Одразу після цього Олександр поступився місцем на полі Шапаренку, який повернувся у гру після тривалого відновлення вiд травми.


Тим часом у "Колоса" з'явилася можливість відіграти один м'яч. Прямо перед воротами на ударній позиції опинився Богданов, проте Бущан вчасно скоротив кут обстрілу та відбив круглого на кутовий. Далі не зумів влучити по м'ячу перед порожніми воротами Гусол. Удар головою від того ж Богданова відбив Бущан.


На 90+3-й хвилині до розгромного рахунок довів Волошин. Шапаренко на лівому фланзі розгойдав Золотова та прострілив на лінію воротарської. Туди набіг Назар і в дотик переправив м'яч у сітку. Впевнена перемога "Динамо".