22 квітня 2023 18:52

"Динамо" - "Шахтар" 1:1. Звіт про матч. Бойова нічия з принциповим суперником

Мабуть, говорити про важливість матчу зі «Шахтарем» для «Динамо» навіть не варто. Гірники – одвічний суперник для київської команди, тому принциповість цієї зустрічі всім зрозуміла і без усіляких пояснень.


У стартовому складі «біло-синіх» не обійшлося без несподіванок від головного тренера команди Мірчі Луческу. Якщо поява у воротах Нещерета, а на флангах захисту Тимчика та Вівчаренка були відносно очікуваними, то вихід Сироти в центрі оборони поруч зі звичним гравцем основи Дячуком виявилася неочікуваною. Річ у тому, що Попов зазнав травми…


У центрі поля наставник киян теж вдався до сюрпризу – замість Лонвейка поруч зі Сидорчуком та Буяльським вийшов Андрієвський. На флангах атаки з’явилися Волошин та Беніто, а на вістрі атаки – форвард Ванат.


Динамівці розпочали поєдинок активніше. На старті зустрічі Ванат встиг опинитися на газоні в штрафному майданчику «Шахтаря», але арбітр на позначку не вказав. Крім того, кияни виконали кілька кутових, проте ці стандарти до гостроти не дійшли.


Хай там як, рахунок в матчі, на жаль, відкрили гірники. На 12-й хвилині Степаненко отримав м'яч в центрі поля, протягнув його і наважився на сильний удар низом із 35-ти метрів, чим застав Нещерета зненацька - 0:1.


Пропущений м’яч змусив «Динамо» додати в атаці та шукати можливості зрівняти рахунок. У середині 1-го тайму Волошин перспективно подавав у штрафний майданчик, але Беніто не дотягнувся до м’яча. Дещо пізніше вже сам Назар пробивав головою після навісу того таки Беніто – теж неточно.


Найкращий момент динамівців для того, аби відновити паритет, стався на 43-й хвилині. Беніто накрутив одразу двох захисників, змістився до центру та з допомогою рикошету пробив по воротах – постріл заблокував Ракицький. Цікаво, що м'яч відскочив до Волошина, але з його ударом із близької відстані впорався Трубін.


Повертаючись до цього епізоду, важливо відзначити, що в момент блокування удару Ракицьким захисник донецької команди зустрів м'яч рукою. Проте рефері вирішив, що цього недостатньо для призначення пенальті, тож на позначку не вказав. Як наслідок, команди пішли на перерву за переваги гірників.


На початку 2-го тайму було багато боротьби. Якщо говорити про моменти, то до першої спроби пробити по воротах вдався «Шахтар»: Судаков протягнув м’яч і виконав дальній удар, проте круглий полетів поруч зі стійкою рамки «Динамо».


На 55-й хвилині трапився ще один неоднозначний епізод. Бондаренко відверто зрубав Ваната, за що отримав від судді Романова жовту картку. Як показав повтор, цілком ймовірно, що за цей фол можна було демонструвати і червоне світло, проте арбітр навіть не скористався допомогою ВАРу.


Динамівці не полишали надій зрівняти рахунок. Проте більшість їхніх атак до небезпеки не призводили: спершу Трубін відвів загрозу після подачі від Андрієвського, потім Ванат не зумів замкнути простріл Беніто.


На 82-й хвилині підопічні Мірчі Луческу таки змогли відновити паритет. Степаненко збив Царенка неподалік штрафного майданчика, внаслідок чого рефері призначив штрафний. Стандарт взявся виконувати Андрієвський, і зробив він це бездоганно – після його удару м’яч від перекладини залетів у ворота.


Заключні хвилин матчу минули без небезпечних моментів (за винятком сейву Нещерета перед фінальним свистком), але були повні боротьби та грубощів. Голів у матчі більше не було, тож таким чином точний удар Андрієвського зі штрафного виявився для «Динамо» рятівним та допоміг вирвати нічию – 1:1.