2 квітня 2023 14:58
4

"Львів" – "Динамо" 0:2. Звіт про матч. Ударний другий тайм від "Динамо"

У 19 турі Прем'єр-ліги "Динамо" зустрічалося з аутсайдером української першості - "Львовом".

Порівняно з попереднім матчем проти "Зорі" у стартовому складі динамівців відбулася низка змін. Насамперед змінилися флангові захисники.


На лівому краю оборони вийшов Дубінчак, а на правому Караваєв. Вівчаренко та Тимчик залишилися в запасі. Замість Кабаєва на лівому фланзі півзахисту з'явився Шепелєв. Правим вінгером став Беніто. Гармаша на позиції під нападником змінив Царенко.

Першу небезпечну атаку у матчі організувало "Динамо". На 10-й хвилині Беніто втік уперед по правому флангу, віддав передачу на Царенка, той переадресував м'яч під удар Сидорчуку, який з 25-ти метрів пробив сильно, але неточно. Круглий пролетів над поперечиною воріт екс-динамівця Рибки.


Після цього львів'яни вирішили показати, що вони не з боязкого десятка і зробили кілька підходів до володiнь Нещерета. В одному з епізодів Бєляєв пішов у обіграш на двох захисників у штрафному майданчику киян і впав. Натяку на пенальті, як показав відеоповтор, не було й близько.


Далі команди обмінялися ударами по воротах. Рибка перевів на кутовий м'яч, пущений Шепелєвим в район дальньої дев'ятки, а Нещерет впорався із щільним ударом з гострого кута від Бугая, який втік у контратаку.

На 20-й хвилині непоганий шанс відкрити рахунок мав Беніто. Царенко після подачі Караваєва одним дотиком скинув м'яч під удар нігерійцю, проте той із гарної позиції пробив над поперечиною. Знову наважився на дальній постріл Сидорчук. Цього разу капітан "Динамо" влучив у захисника.


У "Львова" на 28-й хвилині на ударну позицію вийшов Есеола і вже готувався засмучувати Нещерета, як в останню мить м'яч з-під ніг форварда в підкаті на кутовий вибив Лонвейк. Навіс із корнера у виконанні господарів замикав Дітятьєв – неточно.


Незадовго до кінця першого тайму "Динамо" могло відкривати рахунок. Лонвейк набіг у штрафний майданчик і ударом у дотик замикав передачу Сидорчука з правого флангу. Але на шляху м'яча у ворота опинився Беніто, в якого круглий і влучив.


Два гольові моменти втратив Ванат. Спочатку Владислав ударом головою послав м'яч поруч із дальньою штангою, а потім потужно пробив у поперечину. На перерву команди пішли за рахунку 0:0 на табло.


На початку другого тайму можливість забити мав Попов. Центральний захисник прийшов у штрафний майданчик суперника на розіграш кутового і після зкидки головою від Беніто намагався ногою переправити м'яч у сітку. На жаль, у ціль Денис не влучив.


На 52-й хвилині киянам нарешті вдалося вразити ворота Рибки. Допоміг дотепно розіграний стандарт. Шепелєв зі штрафного відкотив м'яча трохи убік, а Ванат потужним ударом з лівої низом змусив капітулювати колишнього воротаря "Динамо".

Після того, як рахунок став 1:0 на користь біло-синіх, Луческу провів дві заміни. Замість Лонвейка у гру вступив Волошин, Царенко поступився місцем на полі Гармашу. Динамівці продовжували атакувати, бажаючи збільшити свою перевагу, але удар Беніто був заблокований захисником, а Гармашу не вдалося пробити з лініїворотарської.

Вдруге у сітці воріт Рибки м'яч побував на 88-й хвилині. Грисьо при виході зі свого штрафного майданчика подарував м'яч Гармашу, Денис швидко зорієнтувався в ситуації і відпасував на Раміреса, що вийшов на заміну. Венесуелець теж не розгубився і з 10-ти метрів ударом у дотик вразив ближній кут. "Динамо" перемагає з рахунком 2:0.

Чувствуется, что банально не хватает игрового мастерства. Вроде бы солидное преимущество, если посмотреть на статистику по ударам и т.д., но реальных голевых эпизодов не так много. И ещё меньше таких эпизодов после осмысленных действий с нашей стороны. Но как бы там ни было всех с победой. Мы сейчас в таком положении, что приходится использовать любую возможность порадоваться потому что неизвестно когда будет следующая такая возможность :-)
Сховати
Paul, откуда взяться голевым моментам, когда при входе в штрафную начинают отдавать пас назад ? Они просто бояться брать инициативу на себя, выгодно в этом плане молодняк отличается, они хотят показать себя , и лезут вперед, тот же, Яцик, как пример, сегодня.
Сховати
смит, да, многие боятся брать на себя инициативу. К сожалению некоторые игроки боятся не потому, что у них такой небойцовский характер, а потому, что сами знают свой уровень :-( Они лучше кого бы то ни было знают, что они могут, а что не могут. Я ни в коем случае не говорю, что весь этот состав никуда не годится. Проблема в том, что нет системообразующих игроков. Есть много тех, кто может помочь команде, когда она уже есть, но это не те люди, вокруг которых команда может быть построена. Команда уровня Динамо имеется в виду. Те же Караваев или Тымчик имеют много достоинств, прежде всего скорость и мобильность, но на поле должны быть люди, которые смогут использовать эти достоинства. А так сейчас получается, что у большинства наших игроков, каждый из которых имеет какие-то игровые плюсы и минусы, на первый план выступают именно недостатки, а не достоинства.
Сховати
Paul, согласен. Подтверждение тому, травма Шапы, и мы покатились по наклоной