5 червня 2022 21:00
2

Збірна Вельсу – збірна України 1:0. Звіт про матч. Жовто-сині залишаються без чемпіонату світу

У вирішальній битві за путівку на ЧС-2022 збірна України в Кардіффі протистояла збірній Уельсу на чолі з Гаретом Бейлом та Аароном Ремсі.


Щодо стартового складу нашої національної команди, то Олександр Петраков не став нікого міняти після перемоги над Шотландією, і на поле вийшли ті ж гравці, що й у Глазго.


Вже на 3-й хвилині Аллен ціною жовтої картки зупинив Малиновського, а жовто-сині заробили перспективний штрафний майданчик. Зінченко прямим ударом зі стандарту відправив м'яч у сітку, застав зненацька Хеннессі, однак зробив це не по свистку арбітра, тому гол був скасований. Повторний постріл зі штрафного у виконанні Малиновського прийшовся до рук голкіперу.


Згодом ігрова ініціатива перейшла до господарів, але ненадовго. Після кількох небезпечних подач валлійців у володіння Бущана жовто-сині відповіли моментом Циганкова. Динамівець вирішив пробити здалеку у ближній кут, проте Хеннессі зреагував і перевів м'яч на кутовий. За кілька хвилин кіпер валлійців упорався з ударом Яремчука низом.

До екватора першого тайму команди обмінялися ще двома напівмоментами. Караваєв з хорошої позиції з першого разу не зміг як слід влучити по м'ячу, а друга спроба пробити динамівця була заблокована захисником. У Уельса на найгострішу подачу з правого флангу не відгукнувся Мур.

У двох інших епізодах надійно зіграв Хеннессі. Спочатку валлійський воротар впорався із неприємним ударом Зінченка, а потім вчасно зіграв на виході, випередивши Циганкова.


Втім, незважаючи на те, що моментів збірної України було більше, рахунок відкрили господарі. На 34-й хвилині Бейл виконав подачу зі стандарту до штрафної жовто-синіх, і Ярмоленко у спробі вибити м'яч головою зрізав його у власні ворота... Подвійно образливий епізод, враховуючи, що за весь перший тайм валлійці жодного разу реально не загрожували воротам Бущана.


Незадовго до перерви сталася дуже неоднозначна ситуація. Аллен у штрафному майданчику вдарив по нозі Ярмоленка, після чого той опинився на газоні, але головний арбітр матчу Матео Лаос вирішив, що пенальті не було, хоча міг би звернутися за допомогою VAR.


Другий тайм розпочався з неприємного моменту біля воріт збірної України. Валлійці провели стрімку атаку, яка завершилася ударом у дотик Ремсі з убивчої позиції. На щастя, точність підвела одного із лідерів господарів.


На 54-й хвилині українці могли зрівняти рахунок. Циганков замикав простріл Миколенко з лівого флангу, але кураж Хенессі врятував свою команду. Валлієць ногою зумів відбити м'яч, який відскочив до Яремчука, і вже від Романа вилетів за лицьову лінію. Був гольовий момент і в Уельса - Бущан перевів через перекладину удар Джеймса.

Перші заміни Петраков провів на 70-й хвилині. Замість Малиновського вийшов Шапаренко, а замість Степаненка – Сидорчук. Валлійці тим часом двічі вибачили жовто-синіх. Джонсон пробив у штангу, а з ударом Бейла не без зусиль впорався Бущан. Тренерський штаб України кидає у бій Мудрика та Довбика.


Власне, на 84-й хвилині саме Артем мав можливість забити такий бажаний м'яч. Форвард СК "Дніпро-1" головою замикав навіс Миколенка з лівого флангу, але й тут Хеннесі якимось дивом дістався м'яча.


У компенсовані до основного часу п'ять хвилин українці намагалися зрівняти рахунок, щоб перевести гру до екстратайму, але сил ставало дедалі менше, а Уельс вміло почав "сушити" гру і довів її до мінімальної перемоги. Збірна України не їде на ЧС-2022.

Грали добре, але трохи не фарт, а трохи як я і побоювався Петракову не вистачило гнучкості. Тренер пішов назустріч гравцям і відмовився від своєї улюбленої тактики в 5 захисників. Але якщо основа грала добре, то заміни були посередні. Довбик - непогано. Шапа слабко обидві гри. Мудрик - перша гра добре, друга провал...
В другому матчу не вистачало Гармаша та можливо Беса, щоб в таку погоду боролися, штовхалися.
Петраков має корити тільки себе, я вважаю за слабкість і відсутність гнучкості. Навіть не міг пійти ва-банк і випустити двух нападників, бо небуло а ні Беса, а ні Сікана, а ні Гармаша...
Как же досадно... Играли норм, сколько моментов. Забивать нужно... Пропустили идиотский автогол, не поставили пенальти. Обидно...