Автор: Валентин
Зареєстрований: 31.10.2011
Останній візит: 17.10.2019
25 листопада 2012 01:24
19

Чи потрібна Динамо чистка складу цієї зими?

Незважаючи на всю, здавалося б на перший погляд, очевидність позитивної відповіді на це запитання, ризикну відповісти протилежне: НІ! У жодному разі!

Перед тим, як обгрунтувати таку парадоксальну відповідь, мушу уточнити поняття: непотрібна саме чистка, звільнитися ж від баласту вже давно було пора. До останнього (як це не цинічно звучить по відношенню до людини) зараховую: Алмейду, Нінковича, Кравця, Богуша, Каддурі, Милевського. Навіть якщо підуть вони всі, чисткою це аж ніяк не назвеш. Остання чистка була на початку 2008 року, коли новопризначений тоді Шпалич звільнився від гравців основи Клебера, Рінкона, Родріго та ін.

Так от, відпускати будь-кого, хто грав в основній обоймі цієї осені недоцільно з кількох причин. По суті, найбільше незадоволення викликАла гра більшозті з тих гравців, які прийшли за останні 1,5 року, тобто, за час тренерства Сьоміна. Найперше це Аруна, Дуду і дорогі цьогорічні придбання - Кранчар, Раффаель та Рубен. Щодо двох перших, то останні кілька матчів, як на мене, показали, що ці хлопці спроможні багато на що, якщо їх правильно використовувати. Принаймні, вони були далеко не найгіршими на полі, при тому, що до цього майже не мали ігрової практики.

Трохи складніше із трьома останніми: за них заплатили значно більші гроші, а отже, мали право очікувати серйозної гри з перших же матчів. Але, якщо відверто, чи так уже відрізнялися вони в гірший бік від більшості наших "старожилів"? Насправді Кранчар, Раффаель і Рубен грали майже так само погано, як і Вукоєвич, Гусєв чи Ярмоленко. І в одних, і в інших на те були об"єктивні причини: Євро і влиття в колектив вже по ходу сезону і непроходження зборів із командою. Тому, якщо вже заплатили за них немалі гроші, то треба дати справжній шанс пройти збори і закріпитися у складі. Хоча б для того, щоб зберегти реноме клубу. Бо й так в останні роки складається враження спонтанності, непродуманості  трансферної політики.

 



 


 

Динамо полностью укомплектовано игроками пусть и не теми, что хотелось? С одной стороны говорят, что много лишних, а с другой что вышли играть, а в запасе нет ни одного защитника. Да и продать игроков не так то и легко. Для этого нужно найти покупателя, ну и желание игрока уйти из команды. Купить приличного игрока тоже не просто. Ну выставили на трансфер Милевского, а найдется на него покупатель? Допустим купят 10 новых игроков. После этого Блохин будет полгода присматриваться к ним. Они должны еще сыграться между собой. И вопрос сможет ли Блохин создать команду. Да и откуда появились в Динамо эти так называемые плохие игроки? Селекционная служба Динамо их нашла. Сомневаюсь что самых плохих игроков пригласили. Но в других клубах в том же Шахтере, Металлисте, Днепре игроки приходят ко двору, а в Динамо не приживаются. Значит с тренерами проблема. Скажите Блохин как присматривался например к Нинковичу? Кажется ни разу на дал сыграть. Например я от тренера Днепра не слышал, что это игроки проиграли, что игроки плохие. А от Блохина и Михайличенко постоянно слышу, все грозятся разогнать команду. Нинкович прав, что не будет сплоченного коллектива, если тренер кричит на игроков. Игроки не машины, набрал других и они заиграли. Нужно что бы и игроки уважали тренера, а для этого необходимо что бы тренер уважал игроков. В Динамо этого пока не понимают. Игроки не твои рабы. И если их купили, то нужно их уважать.
Сховати
вот вы говорите, проблема в тренере, мол все валит на играков. Так я вам скажу, а вы свои коменты почитайте. Ну взять к примеру матч с метадоном, когда вы сами о них так отзывались и так же пол команды продавали. И таких примеров куча.
Окоре, Бутко, Инсуа и Арнаутовича, это в мечтах))
А яким чином ми мали надіятись на планомірність і системність трансферів в останні роки, коли що не рік то новий тренер? Був би один спеціаліст, була б перспектива, то і комплектація була б відповідна: по позиціям, під певну модель гри, по заданим параметрам. В нашій ситуації ні на що інше не можна було розраховувати. А щодо "чистки" складу, то думаю, що лише продаж такого баласту як Нінкович, Каддурі, Юсуф, Кравець та Богуш має місце бути. Продаж тих самих Аруни, Дуду, Рафи і Кранчара, рівно як бразильців-захисників, на мою думку, можливий лише після придбання достойної, перспективної і сильної їм заміни. Поки не матимемо сильніших ЛЗ і ПЗ позбуватися Сілви і Тайво не бачу сенсу. Так само з Алмейдою і Бетоном: продамо їх - і у нас навіть замінити ніким буде Тараса чи Хачика. По півзахисту не так критично, я ряд виконавців на чолі з Велозу, можна збити прекрасний центр поля, дай бог тільки мудрості ОВБ в цьому плані. Як на мене, першочергово на зиму це: 1) Лівий захисник. Селін - далеко не оптимум. Якщо залишать Тайво їх конкуренція лише на користь клубу піде. 2) Правий захисник. Поле для маневрів широке, але ясно одне: давно ми не мали реально класного латераля. Тут наразі біда, треба сильно витрачати, але купувати відразу в основу! 3) Центральний захисник. Треба когось однозначно, в пару до Хачеріді. Михалик вже давно не торт, хіба що як боєць і підстраховка годиться. Треба витрачати але буду хоч вряди-годи спокійним за тил. 4) Центрфорвард, страйкер. Когось би штибу Велозу, забивного, технічного, граючого всіма частинами тіла. Мрії, мрії...
Сховати
Перш ніж купляти всіх перечислених тобою,потрібно позбутися свого "щастя".Можливо в зимове міжсезоння буде тільки чистка,а підсилення вже по закінченні сезону?
Сховати
Валік,а ти як ідеш в магазин по нові туфлі,старі викидаєш і в магаз ідеш босим?
Сховати
Ну,взагалі можна викинути прямо в магазині,після того як придбав нові)).Так що порівняння недоречне. І взагалі я питаю:"Можливо...?" Чистка має бути,рано чи пізно,але вона буде.Якщо не позбутися гравців,які не потрібні команді і придбати нових,то буде дисбаланс.
Сховати
одночасно потрібно і купляти нових,і позбуватися непотрібних
Сховати
Ну,на рахунок "одночасно",то це точно не до Суркіса)).
Сховати
і взагалі,нормальне,сильне Динамо також не при Суркісі..
Одночасно - це в ідеалі. Насправді так не буває. Мають відповідно скластися обставини: і можливість придбати потрібного гравця, і можливість продати непотрібного. Це не завжди складається. Тому перш за все треба чітко визначитись: хто команді треба однозначно, а кому (поступово чи негайно) шукати заміну.
Сховати
невже не можна за міжсезоння одночасно придбати декількох гравців, і продати також декількох?було б бажання
Сховати
Перш за все,потрібно знати чи є попит та тих чи інших гравців.Взяти,наприклад,того самого Нінковича,якби він хотів мати постійну ігрову практику,він побалакав би з тренером,президентом і разом вирішили,що йому краще шукати інший клуб.А так його все влаштовує,нічого не роблячи,отримувати не погану зарплатню.
зайві гравці - це ли ше головна біль Суркіса і його витрати на зарплату. Тому хай там як хоче. А головне - підсилення!
Згоден по всіх пунктах, окрім Алмейди. За півроку жодного матчу. А зарплата, напевно, не така вже й маленька. Краще вже когось з молодих підпускати до основи.
Те, що Олег в кількох останніх матчах не реалізовує СВОЇЖ моменти, не говорить про те, що він погано грає, просто забракло влучності, а ось Ярмоленко, як на мене, дуже сильно збавив, гальмує атаки, перетримує мяч, збиває темп і т.д. А на рахунок чистки, то думаю все вірно..... святих корів в команді неповинно бути! І останнє питання, ЯКОГО вам не спиться в три години ночі!)))))))))))))))
Сховати
Так, у силі Олега сумнівів нема. Але навіть вони з Ярмоленком дуже здали восени (і не їхня провина в цьому). То що ж тоді чекати від нових футболістів?
В озері помилок ледве не втопився! НЕ згідний по останньому абзаці.
Сховати
Можна конкретніше про помилки і останній абзац?