Автор: Solomir
Зареєстрований: 20.10.2011
Останній візит: 28.06.2012
12 березня 2012 01:07
7

Дир – дир на стадіоні «Металург».

А ви також дивились сьогоднішній матч ?
Пригадую в дитинстві в нашому дворі була дуже не погана команда, було нам по 11-14 років, не те щоб ми зовсім не вміли грати в футбол, все таки 8 з 11 хлопців займались в футбольних секціях. І суперник в нас був не поганий, також хлопці нашого віку, тільки з іншого району. Ми збирались кожної суботи щоб вияснити відносини на футбольному полі, так і сьогоднішній матч поміж Кривбассом та Динамо, мав вигляд такої гри, в цій грі мало місце, як індивідуальна майстерність футболістів ( Мехмеді – Ярмоленко = гол), в нас були свої «майстри», так і «соплі» ображеного власника м’яча, який за грубу гру проти нього надував щічки та забирав м’яч ( Вакс ), але основною ознакою схожості цих матчів є відсутність тренерів як в нас дітей, які заради задоволення виходили на поле, так і на диво в них професійних команд, професійних футболістів.

Пригадуючи ті часи, я з усмішкою розумію, добре що в нас був не один м’ячик і коли один з власників м’яча «надував щічки» та забирав його, була можливість взяти інший та продовжити гру, добре що ми грали на невеликому стадіоні де було від сили 100 місць для глядачів а переглянути матч заглядало від сили 15 чоловік випадково забрівши на стадіон, бо можливо і нас би могла спіткати доля футболістів та арбітрів сьогоднішнього матчу і сніжки з мандаринами та апельсинами полетіли б на «наше поле», і добре що в нас не було тренерів, які могли б як сьогодні відібрати в нас ту жагу боротьби, боротьби не зважаючи на рахунок, того бажання з яким ми грали в футбол, і на кінець того відчуття радості перемоги чи розчарування переможених.

Дир – дир на стадіоні «Металург».


1. Максимов не зважив на перед матчеві прогнози спеціалістів та на запропоновану ними схему: 3-5-2 (вже на знайоме для Максимова розташування), починає 4-4-2, де замість Петрова ( який не може грати проти Динамо по умовам оренди, чи тому, що він не потрібен «Динамо» ), виходить Федорчук на не властиву для себе позицію, а на місце правого півзахисника виходить номінальний захисник Лобжанідзе.


2. Сьомін можливо зрозумівши безнадійність гри в одного опорного півзахисника Аруни («Динамо» – «Арсенал»), а можливо по стереотипності свого мислення випускає пару центральних півзахисників: Вукоевич – Гармаш, (враховуючи гостьовий статус гри) з права традиційно Гусев, а от Мехмеді та Ярмоленко почергово змінювали позицію на полі закриваючи лівий фланг нападу – півзахисту, та місце ближче під єдиним нападником Ідеє, 4-5-1 або 4-2-3-1, що напевне ближче до правди та улюбленої схеми ЮПС.


3. З перших хвилин гри «Кривбасс» намагається грати з високою лінією захисту, та вести боротьбу за центральну частину поля, цим дуже гарно користається Мехмеді з Ярмоленко, перший отримавши круглого в 40 метрах від воріт Штанька ( Бойка спіткала доля Петрова), закидає його за спини захисників «Кривбасса», Лисицький не витримує лінію та залишає в грі Ярмоленка, Андрій в свою чергу приймає м’яч та другим дотиком потужно пробиває в ближній кут.


4. Вже на десятій хвилині гра починає походити на побиття. Гусев виконує штрафний удар, в 18-ти метрах від воріт, серія зрізок і круглий знову потрапляє до воріт «Кривбассу». Напевне багато вболівальників присіли по зручніше, передчуваючи розгром суперника та вишукану гру від своїх улюбленців, рахунок дозволяє продемонструвати свою безперечно більшу майстерність гравцям «Динамо».


5. Та вже наступні хвилини дають зрозуміти, ні нажаль, і якщо в деяких футболістів Ярмоленка, Мехмеді є бажання продовжити грати в футбол то це одиниці, бо підтримки їм вже немає від кого чекати.


6. Показовим стає момент в середині тайму, все ті ж двоє, проводять швидкий перехід в атаку, при зовсім вільному лівому фланзі нападу, та туди ніхто і не збирається бігти, Бетао як переможець спринту в Олімпійських іграх, який біжить коло пошани, підтримує атакуючі дії команди, о_О він таки добіг, що правда разом з ним весь склад «Кривбасса» в цьому ж темпі встигає повернутись в оборону.


7. Склалось враження що ця гра вже нікому не потрібна, це було 35 (80) хвилин аморфного футболу, без того бажання, без жаги боротьби, без думки, без тренера який мав би стимулювати чи то пак «мотивувати» футболістів до постійного самовдосконалення.
Чому «Барселона» велика команда ? Чому Мессі великий футболіст ?
Можливо, бо вони грають з бажанням, бо вони закохані в футбол, бо в матчі який їм не потрібний, вони розносять «Баєр» 7 – 1, а Мессі робить цей матч історичним, забиваючи 5 м’ячів в одній грі Ліги Чемпіонів.


8. З початком другого тайму, не залишає відчуття, що цей матч ще не є виграним, що варто «Кривбассу» забити гол, як в рядах «Динамо» розпочнеться панічний стан а особливо в головного тренера.


9. Відчуття не підводять, «Кривбасс» доволі легко створює два напевно 100 відсоткових моменти біля воріт Шовковського, що не є дивним враховуючи стан в якому «Динамо» опинилось на 10 хвилині гри. Везіння вкупі з індивідуальними якостями гравців нападу суперника, залишають ворота СаШо недоторканими.


10. Такий футбол породжує дурні думки, не тільки біля екранів телевізорів, алей в головах глядачів які перебувають на стадіоні, весь другий тайм проходить під «феєрію» вболівальників, тут і сніжки влучно кинуті з трибуни в бокового арбітра, ( поранили вушко ) і мандарин який долетів таки до Ярмоленка, і «сльози» Вакса, який тричі намагався забрати м’ячик та зупинити гру, особливо варто відзначити Бетао, хто вже точно хотів ще в першому таймі зупинити гру а в другому, перебуваючи найближче до роздягальні , так і закликав всіх динамівців залишити поле  . Та все ж команди дограли цей матч.


11. На останок кращий гравець гри - Адмір Мехмеді, відзначився голом в воротах вже під замерзлого Штанька, тим самим відкрив лік своїм голам за Динамо Київ.

 

Валерій Васильович Лобановський колись сказав: головна рушійна сила в футболі це «МОТИВАЦІЯ». Гравець повинен бути мотивованим (мати бажання), до щоденної роботи по вдосконаленню своєї майстерності, до щоденної роботи по самовдосконаленню футболіста як особистості. Нажаль я не бачу цієї мотивації в багатьох гравцях цього Динамо, я не бачу в них бажання, не бачу закоханості в футбол, головне я не бачу цього бажання в головного тренера команди «Динамо Київ».
 

 

Привет Solomir. Спасибо за блог, но считаю есть пара неточностей: 1) "з права традиційно Гусев, а от Мехмеді та Ярмоленко почергово змінювали позицію на полі закриваючи лівий фланг нападу – півзахисту" Гусев очень много играл слева в матче. Точнее наверное было бы сказать, что Мехмеди, Гусев и Ярмоленко менялись позициями, но у Олега было очень много брака. 2) "Андрій в свою чергу приймає м’яч та другим дотиком потужно пробиває в ближній кут" Возможно, я невнимательно смотрел, но по-моему Андрей не принимал мяч, подождал отскока и сходу пробил. 3) За блог "+"
Сховати
Привіт Zeit. Дякую. Стосовно Олега Гусева, то як на мене, його гра в конструктивних діях команди виглядає досить посередньою вже давно, якщо не сказати практично завжди, крім швидкості якою Олег володіє коли перебуває в 100 % готовності, більше нічого запропонувати не може, тому краще було б як для Динамо так і для збірної награвати його з права в захисті де він ще зможе приносити користь клубу, а можливо і розкриється в певній мірі, позиція правого латераля вимагає великого об'єму роботи який Олегу під силу. Так він в цій грі багато переміщався але без думки, без загострень ... По голу можливо і так, я також не передивлявся цей епізод.
Смешались в кучу кони, люди и залпы тысячи орудий слились в протяжный вой (С)
По пунктам разделено, что бы выглядело как нормальный обзор? Обычный сплошной текст простого ИМХО, но разделён на пункты. Мне, если честно, не понравилось, но всё-равно спасибо)
Сховати
Насправді кожен текст можна вважати особистою думкою, щодо огляду гри, то в цьому турі був лише один матч Металург Д. - Металіст, який міг би бути розібраним з точки зору тактики та тренерської думки реалізованої на полі, решта матчів справили гнітюче враження. Дякую за відверту думку.
Все по ділу, я сказав би ще що вони виграють матчі не тільки тому що Ярмоленко і Мехмеді мають бажання грати в футбол ,а й тому що досить непогано готові фізично, при повній відсутності думки головного тренера їм це вдається.
Сховати
Просто індивідуальні якості гравців Динамо, настільки переважають рівень гравців суперників, що виявляється цього достатньо для перемоги, але якщо проектувати цю гру на ЛЧ - то боюсь нового анти рекорду в ЛЧ.