Автор: Локи
Зареєстрований: 18.08.2008
Останній візит: 31.07.2012
Болельщик Динамо!!!
9 серпня 2011 11:27
5

Трансферна політика Динамо: чи купили того, кого нам обіцяли?

 Перед сезоном президент клубу та головний тренер сполохали вболівальників: підсилення буде і буде серйозним. Більше не буде гравців на перспективу, будуть ті, хто вже сформувались як гравці, за плечима яких не один добротний сезон....

Потім пішло поїхало, перелічувати всі згадані у контексті інтересу Динамо прізвища я не буду. Клуб зробив два придбання: Ідейє та Аруну. Чи можна цих гравців вважати сформованими та досвідченими? Перший взагалі розглядався як підміна Вукоєвичу, і поки що відверто не вражає. Другий? Ідейє сильно розпочав, зараз трохи зник. Можливо адаптація, але в мене є інша думка з цього приводу.

З сезону в сезон ми наступаємо на ті ж самі граблі. Ідейє-гравець залежний, залежний від передач, від швидкості гри. А в Динамо, нажаль, вже скільки років, напевно з часів Белькевича, майстра ведення гри немає. Так, ті, хто пас віддати можуть, в нас є. Але вести гру, "плести її", розганяти атаки-немає. Алієв на цю роль ніколи і не тягнув. Єрьоменко, як показує практика, гравець доволі повільний, та не здатний бути лідером в центрі поля. Гусєв та Ярмоленко? Це флангові гравці, це крила, і непогані крила, можливо, кращі в Україні. А от мозкового центру в Динамо як не було, так і не передбачається.

Проблема нинішнього Динамо, яку так яскраво показали матчі з Рубіном-це командна швидкість. Порахуйте, скільки гравців в Динамо здатні грати в швидку гру: Гусєв, Ярмоленко та Ідейє (можливо)-все!!! І ви бачите, що саме в центрі в нас чорна діра, пустота. Звісно, мені можуть апелювати, що нині команди не грають в чистого пелймейкера,в нас був навіть один тренер, який не знає гравця з таким прізвищем. Проте, під яким кутом слід дивитись на цю позицію? Як її розглядати? Чи Хаві не плеймейкер, чи Снайдер? Просто в сучасному футболі на гравця амплуа плеймекер покладають куди більше обов*язків, ніж раніше. Але досягти хоча б чогось у сучасному футболі без такого гравця у складі-малоймовірно та майже нереально.

Так, спробу зробили закрити цю позицію, намагаючись купити Кранчара. Зараз можна сперечатись скільки завгодно, чи той це футболіст, що міг би підсилити Динамо та закрити проблемну позицію. Його в нас немає, як немає і інших варіантів на цю позицію. Я б хотів запитати у Ігора Суркіса, чому, зазнавши фіаско у перемовинах по Кранчару, Динамо перестало шукати інші варіанти на цю позицію?

Хіба одним Кранчаром? Знавці, впевнений, можуть знайти достатньо достойних кандидатур. Я ж наведу лише декілька прикладів. 

Даріо Конка, ми ним наче цікавились. Нажаль, вже втрачений варіант, бо відправився за грошима.

Клейтон Шавьєр. Так він. І він вже рік успішно грає в нашому чемпіонаті, нажаль, в складі нашого конкурента. До речі, придбанний за помірні кошти саме в той час, коли ми купували Андре та Бертольо. Наврят чи навіть при нашому бажанні Металліст продасть нам цього гравця.

Алекс. А ось вам і кандидат. 29 років, адаптований до європейського футболу, більше того, російського (майже нашого). Зараз виступає в Корінтіансі. Єдиний недолік-був в Спартаку:).

Джовані Морено. Це вже гравець дещо іншої формації, набагато молодший, тому в мене по ньому найбільші сумніви.

Впевнений, що ефективно працююча селекційна служба здатна запропонувати і інші кандидатури. Суть не в цьому. На сайті Динамоманії було вже уйма постів з пропозиціями вболівальників купити того чи іншого виконавця.

Важливий результат та розуміння необхідності закрити справді проблемну позицію. Час в нас є до 31 серпня. Маю віру, що не однин я так думаю, і що в Динамо справді працюють в цьому напрямку.

Віра така штука, яка завжди є, коли здається, що все втрачено, коли попереду наче лише темрява. В такій ситуації, завжди є віра. Вірте, підтримуйте нашу рідну команду. Можливо, важкі часи і затяглись, але я ВІРЮ, що колись вже буде свято на нашій вулиці. (абзац оптимізму та віри)

Даріо Конка, ми ним наче цікавились. Нажаль, вже втрачений варіант, бо відправився за грошима. ------------ Дарио на новом месте сразу стал отрабатывать потраченные на него 10 млн евро. В первых 3 играх забил 3 мяча. Клео, который отказал Локо и играл в Партизане, в 10 играх забил 10 мячей. С легионерами китайцы явно угадали, пусть и потратили на них огромные деньги. Не особо верил, что у Гуанджоу получится сделать суперклуб, как к слову и у Анжи, но факты говорят, что у них получилось. После 18 туров - 44 очка, на 11 больше чем у второй команды чемпионата. По-моему так "в одну калитку" первый круг не выигрывал в Китае ещё никто в последние лет 10.
"Надежда - самообман, но это все что у нас есть." (с)
Гарний пост, вірю, що Берті мы ще не втратили. А от награвання на цій позиції Еременко, та не бажання дати 1-2 матччі Аліеву, вже дивують.
Сховати
Я також маю надію на Бертольо, але це не буде зараз, в нього знову реабілітація. А нам потрібний зрілий майстер вже зараз, навіть сьогодні. Щодо Алієва, то я писав у своєму блозі.
Ну може ще куплять. Але чи вартісного?((