Автор: Локи
Зареєстрований: 18.08.2008
Останній візит: 31.07.2012
Болельщик Динамо!!!
18 лютого 2011 10:30
10

З небес на землю...

 Пропоную спуститись усім!

Перш за все, доброго дня та вітання усім вболівальникам Динамо з прекрасною перемогою! Ну як, трохи гарячі голови провітрились на морозі? Ейфорія пройшла? Перемога-перемогою, проте давайте спустимося на землю та скуштуємо ті плоди, які нам усім дала ця гра. До речі, гра, як на мене, дуже знакова. У чому знаковість? А от про це наприкінці. Бо я справді пропоную спуститись з небес на землю.

Власне, а кого ми обіграли учора? Глянеш на деякі інші пари ЛЄ-та й розумієш, що з суперником явно пощастило. Що таке нинішній Бешикташ? Увага, ШОСТА!!! команда турецького чемпіонату. Скажете Гуті та Куарежма? Ну перший вже давно не хлопчик, а другий "кращий дримблер турецького чемпіонату"-серйозний титул, а в реаліях гравець лінивий та неврівноважений, що для нас з самого початку було добре, а наприкінці стало добре удвічи. Та ще й внутрішніх протиріч у клубі уйма. Купили Алмейду, Сімао, Фернандеша? Ну так двоє проти нас не грають, та ще й, уявіть, все це тріо грає в чемпіонаті Туреччини, а у єврокубках двоє грати не може, тож очевидний факт незбаласованності складу.

Це все для нас добре. А що ми? Давйте поглянемо через призму коротких характеристик дій гравців на полі.

Отже. Шовковський. Мені зараз СаШо нагадує Ван дер Сара. Такий собі останній розквіт. Може, звісно, лажанути, проте свою роботу знає і виконує її добре. Вже немає молоднечої гри на публіку, є серйозна воротарська робота без зайвої мішури. І цей матч зайве тому підтвердження. Лажанув на виході? Можливо. Хоча там не все так просто. Скажу з власного досвіду. Лажа була спочатку, проте, коли СаШо побачив, що чітко по м*ячу зіграти не може, намагався його скинути. Думаю, що  набігаючого Алмейду він бачив. І це все долі секунди. Помилився, проте сам свою помилку  підчистив, хоча дуже ризиковано. У всьому іншому-вище усіляких похвал.

Михалик-Юсуф. Ех, жаль Тараса:(. Просто фатум якийсь у нас:(. А пара то награна. І найгірше, що заміни адекватної Тарасу немає. Згадайте, як пішов Тарас з поля, оборона у центрі занервувала, Бобо крутнув Юсуфа, Гуті бив... А як Алмейда перед штрафним майданчиком порушив? І як далі грати, точніше з ким у центрі-важко зказати. А пара цих захисників вельми сильна. Юсуф ще й гол забив. Зараз Сьоміну важливо не помилитись, поставити до Юсуфа такого гравця, який буде здатен вдало замінити Михалика. Можливо Бетао?

Алмейда. Бачу багато кому сподобалась його гра. Добре, що Сьомін зрозумів найголовніше, краще вже Алмейда, ніж Попов. Невистачає нам Бадра. Проте, для Сьоміна найголовніше закрити зону, в атаку крайній захисник ходити і неповинен. От тільки мені здається, що не заграє на цій позиції Алмейда. Важко йому, зі скрипом грає. Хоча на своєму фланзі з Куарежмою справився. А от верхову боротьбу у штрафному програв. 

Даніло. Все стандартно. Поки на Даніло немає сильного тиску, він справляється, як тільки починають сильніше тиснути-тріщить. Пару раз добряче його у другому таймі об*їхав Куарежма. Це достатня характеристика межевих можливостей гравця.

Вукоєвич. З приходом Соьміна Вуко став самим собою. Ви бачили на полі Гуті? Удин удар та одна передача, і це заслуга Огнена.  Плюс гол. Блискуче.

Єрьоменко. А от Рома дещо загубився. Правда, навідміну від того ж Гуті, Єрьоменко не раз і не два віддавав загострюючі передачі. Але йому поки що важкувато. Сьомін поставив його грати глибше, а Роман поки що не до кінця сприйняв цю позицію. Та й у ситуації з голом не прочитав ситуацію. Такі голи після скидок-на совісті опорної зони, а по ситуації-провина Єрьоми.

Ярмоленко. А він вам не нагадує Куарежму? Мені так. Благо не лінню та нервами. Швидкий, різкий. Але цього мало. Гравець може більше, а таке враження, що для чогось себе береже. Ну і удар його удар по горобцям. Відразу ж згадався його коментар після гри з Інтером у Мілані, коли він не забив з декількох метрів. Наче він там не міг ногу підібрати, тому й не забив...

Гусєв. У першому таймі був не дуже активний. Але після його кутового забили. А от у другому таймі нагадав Гусєва найкращих часів! Гольвий пас на Шеву, нехай з кутового, грамотно прочитана ситуація, завдяки чому зарахували гол Юсуфа,хоча краще б сам забив,  і, нарешті його гол! Так тримати, Олеже!

Мілевський. У Сьоміна він попав у своє русло. Він не грає на вістрі. Завдання прийняти, притримати, віддати. Все це виконується. Гостроти б побільше. Може знову Бангуру у партнери? Чи знову буде: "меняйте его на...!":)

Шевченко. І знову чути оди. Хоча Шева молодець однозначно. У першому голі участь прийняв безпосередню. Другий сам забив. У третьому знову його участь. От тільки Андрію перестати заграватись. Ох пихнув йому Ярмола, коли Шева замість скидки на нього прострілював на Мілю:). А загалом молодець. Попереду ще один сезон, хотілось б, щоб Шева пройшов відмітку 70 голів у єврокубках і ЧЄ для нього став блискучим завершальним аккордом!

Попов, Кравець-сказати майже нічого. Хіба що повторюсь, що Попов це рівень Бешікташу, а не Динамо.

А Гармаш показав себе у одному епізоді, коли сміливо відтер Куарежму у штрафному майданчику, ну а потім Куарежма втягнув у епізод Гармаша і отримав червону, за що Денису респект. Так тримати в плані гри, маю надію, що Сьмін йому більше довірятиме.

Отже, що ми маємо. 

По перше, вагомий позитив, та збільшення впевненності у власних силах.

По друге, другий матч слід розглядати як гру, в якій можна покращити командні дії. І, що важливо, награвати центр оборони.

Проте ця гра показала і слабкі сторони Динамо. Достатньо багато питань до центру півзахисту у плані креативу. Оборона діє натужно, а суперник, нагадую, посередній. Все ж треба тримати на увазі Ман. Сіті...

Немає в нас трансферів, а вони потрібні. Лівий захисник. Креативний півзахисник. Але не Алієв. Швидкий форвард. 

Ось такі думки.

А тепер наостанок. Згадаємо, як прийшов до Динамо Сьомін. Теж було неспокійно на душі. Перша гра навесні з Дніпром у Дніпропетровську. Рахунок 4:0 на нашу користь. А потім півтора дуже непоганих роки у виконанні команди Сьоміна. Ось вам і знаки.:)

 

П.С. Критикуйте:)

ты баран Еременко был лутшым
По трансферам,так Сёмин напрямую сказал что нужно усиливать парочку позиций.Но ему там нужны топ игроки и на меньшее он не согласен.Что-то мне подсказывает что игроков будет новых приобретено меньше,но денег на их приобретение будет потрачено больше.Наверное это и правильно.В итоге.если нам повезёт повторить тот путь который Палыч смог пройти с ДК в прошлый раз,то мы снова упрёмся в то,что с нами произошло в матче с Шахтёром в 1/2 КУЕФА.При наших постоянных травмах и короткой скамейке запасных мы снова упромся в нехватке квалифицированных игроков способных решать конкретные задачи здесь и сейчас.
По Даниле не согласен. Неоднократно он в подкатах не давал Куарежме сделать передачи, да и уверенно вел себя на поле...
Сховати
+
Позволю себе в кое чём не согласится с тобой Локи. - по Ерёменко. В этой игре Роман играл скорее опорного чем креативщика, и заслуга его а не Вуко в том, что не "сыграл" Гути. - по Ярмоленко. Парень отпахал всю игру, если бы забил, то вообще был бы умница, иногда конечно не без лишних движений, но молодца. - по Кравцу. Для того чтобы понять на сколько Артём набирает форму, нужно сыграть как минимум пару матчей в основе. Скорость и мышление у него отменные. - по Алмейде. Парень на новом для себя месте и естественно ещё нервничает и ложает, но по большому счёту с Куарежмой справлялся.
Сховати
По последним трём пунктам - согласен полностью! По Ерёменко - многовато ошибок было( P.S. Извини, автор, за мои реплики. Но, думаю, после них(этих реплик) ты и сам сможешь ответить "постящимся")))
В основном всё правильно сказал, за исключением некоторых пунктов, но они не столь важны...)) Оценивать игру вышедших в конце матча футболистов нет никакого смысла. То были тактические замены. Быстрый форвард? Не думаю, что он нам сильно то и нужен. У нас есть Кравец! По Шеве мысли совпадают полностью - написал подобное в главной теме. Ярмоленко... не лучший матч выдал! Присутствовали никому не нужные финты... Не зазвездился ли мальчик?!)) Сама игра ДК не впечатлила, но результат - ДА!!!
Ерёменко, Милевский, Ярмола = это лидеры команды. И бешикакташовцы это знают, и мне кажется, что вчера они сделали ставку на то,чтобы закрыть их полностью, типа " их закроем, остальные ничего сделать не смогут". Но не там то было! Это моё мнение, по-поводу такой игры Ерёменка и всех остальных!
Сховати
Верно подметил, что на Шеву они забили, а зря)))
Практически полностью согласен с тобой.