16 лютого 2024 19:45
4

Блогер: "Динамо" дійсно перебудовується. Шовковський за часів італійців довгий час був свідком того, як ця структура працює в збірній"

Блогер Михайло Смоловий висловився про зміни в грі «Динамо».


«Динамо» дійсно перебудовується. Відбувається зміна ієрархії в центрі поля, яка була за часів попереднього наставника. Буяльський з позиції на вістрі опускається в позицію інсайда, так би вмовити врівноважуючи Шапаренка. Бражко найнижче, і два інсайди – ліворуч Буяльський і праворуч Шапаренко. Я розумію, звідки ця спроба. По-перше, Шовковський за часів італійців довгий час був свідком того, як ця структура працює в збірній. Де, наприклад, Зінченко, Малиновський та Степаненко – ті самі ролі, той самий фунціонал.


Чому до цього прийшли? Одна з головних причин, що Бражко станом на сьогодні на здатен повноцінно замінювати Сидорчука. Звідси постійно провали в центрі поля, потрібно, щоб був якийсь механізм компенсації. Через це Буяльський зараз на зборах часто грає в низькій позиції. Відтворюється те саме, що є в «Шахтарі» та «Дніпрі-1», коли Пихальонок, Рубчинський чи Бондаренко сідають вниз, беруть м’яч і підіймають в атаку. Цього раніше не було», – сказав Смоловий.

На мою думку можна було б спробувати Попова награти опорником, якості опорника в нього є.
Сховати
FANDK, Це які якості? Ні паса, ні техниці, ні бачення поля
Ми цією маячнею перехворіли за часів до Луческу, коли Шепелев не витягував зону лівого опорного, а одного Сидорчука не вистачало закрити весь простір перед нашим карним майданчиком.
Коли прийшов Мірча в перший сезон, перше що він зробив - знайшов людину яка буде відбирати майже на рівні Сидорчука йому в пару. Дві людини, що якісно відбирали мяч в центрі поля плюс нелажаючий захист принесли нам золото.
Зараз Шапа не здатен витягувати свій обсяг роботи до травми. Це вже проблема. Пішов Сидорчук і ще більша проблема при відборі мяча.
Ми суттєво просідаємо в опорній зоні і збільшуємо кількість атак на наші ворота навіть при схемі в два опорних. Сам же Смоловий це визнаєі приводить цифри, що ми просіли за рік без Сидорчук на катастрофічні 3 удари(!) по наших воротах.
В цій ситуації переходити на 4-1-4-1 з одним опорним і далеко не рівня Степаненка ідиотизм, бо це ще більш погіршить оборону і збільшить кількість атак на наші ворота.
А замість того щоб пошукати в опорну зону умовного Башича на ринку вільних агентів, як зробила Зоря, ми робимо ще одну дурість: неспроможність якісно віпрацьовувати Бражка в опорній зоні намагаємось компенсувати за рахунок Буяльського, обвантажуючи його щей більш глибокою позицією і додатковими фунціями в захисті. Це мало що нам дасть для більш надійної оброни, але суттєво послабить нашу і без того слабку і хіріючу атаку.
Більш тупого рішення не існує в природі.
PS. Я хоч людина інтелегентна, але за ту дичь, що творить цей тренерський штаб бив би їх ногами.
Ви з цим Бражком, який і близько не тягне, угробите не тільки захист, а й ті атакуючі потугі, що Луческу вибудував на Буяльському і його атаках другим темпом.
Сховати
Умник, угробити можна те, що є. А захисту як не було при Луческу (він апріорі ніколи не вмів будувати захист) так і немає зараз. Побудова команди завжди починається із задньої лінії. Це аксіома. А Бражко справді не вивозить. Грати з одним опорником і цим захистом це самогубство.