27 листопада 2023 23:58
1

Гола Циганкова виявилося замало "Жироні", щоб перемогти у матчі з "Атлетіком"

"Жирона" втратила очки вдома проти "Атлетіка" - і це її перша осічка за сім матчів.


Результат загалом справедливий і навіть приємний для каталонців, адже все могло бути гірше. У першому таймі баски були набагато гострішими.


Матч почався з удару Гурусети впритул вище воріт; далі той же фокус із забійної позиції повторив де Маркос; довелося пострибати Гассанізі після удару під перекладину від Паредеса.


"Жирона" була небезнадійною, але окрім голу з офсайду та заблокованого удару Стуані у неї складно згадати моменти – все якось далекувато від воріт.


Звісно, на це вплинула травма Довбика - Стуані вже 37 років, і він не нав'язував як слід боротьбу захисту, недостатньо якісно пропонував себе. Тим часом гра каталонців заточена під кроси, і їй життєво важлива якісна ціль у штрафному.


Трохи краще пішло у "Жирони" у другому таймі, коли вона ще підняла темп і додала в контролі м'яча. Саме на цьому відрізку забив Циганков - Віктор лівою в дотик замкнув простріл від гіперактивного Савіо.


Могла "Жирона" навіть друге заштовхувати, але не вийшло, та й не награла вона на 2:0. Іньякі Вільямс невдовзі це довів, обігравши, немов піших, трьох каталонців на 67-й хвилині.


До честі каталонців, при 1:1 вони повелися, як і належить лідеру - додали атакерів і намагалися грати гостро. Інша річ, що суперник був надто сильним на контратаках і, напевно, був ближчим до голу, ніж "Жирона". Іньякі Вільямс провів дуже крутий матч.


У таблиці після нічиєї команда Довбика з Циганковим наздогнала "Реал" - у них по 35 очок. "Атлетік" теж наздогнав "Реал", але "Сосьєдад" - у них по 25 балів.


14-й тур Прімери. Жирона. "Монтіліві"


"Жирона" - "Атлетік" - 1:1


Голи: Циганков, 55 - Вільямс, 67


"Жирона": Гассаніга – Арнау (Коуто, 69), Ерік Гарсія, Блінд, Гутьєррес – Циганков (Валері, 85), Еррера (Кебе, 85), Алейш Гарсія, Савіо – Мартін (Торре, 77) – Стуані (Порту, 69)


"Атлетік": Сімон – де Маркос, Вівіан, Паредес, Лекуе – де Галларета (Еррера, 81), Весга – Вільямс (Аду, 90), Сансет (Унаї Гомес, 90), Ніко Вільямс (Беренгер, 81) – Гурусета (Рауль Гарсія, 74)


Попередження: Блінд, 59 - Гурусета, 51

Довбик не играл вот его и не хватило причём -это уже явно