20 листопада 2023 23:45
3

Україна – Італія 0:0. Звіт про матч. Тепер надія на плей-офф Ліги націй

У вирішальному матчі групового етапу за вихід на ЄВРО-2024 збірна України у Леверкузені приймала Італію.


Головним сюрпризом у стартовому складі жовто-синіх на найважливішу гру стала поява центрального захисника СК "Дніпро-1" Олександра Сватка. Рештою позицій вибір тренерського штабу не здивував. На них вийшли всі найсильніші гравці.


Стартові кілька хвилин зустрічі вийшли, як і передбачалося, максимально напруженими. Збірна України відразу ж увімкнула високий пресинг з метою збентежити італійців та забити швидкий гол. Але гості були готові до такого тиску на свою оборону і легко відбилися.


На 5-й хвилині розім'ятись Доннарумму змусив Циганков - кіпер Італії легко впорався з ударом Віктора. Набагато небезпечнішою була миттєва відповідь К'єзи. Після розіграшу кутового вінгер "Ювентуса" замикав зкидку головою від Дзаньоло, але з вигідної позиції пробивши над поперечкою.


Наступні хвилі атак були за Україною. Мудрик двічі створював гостроту з лівого флангу, виконуючи подачі до штрафного майданчика, щоправда, адресатів вони не знайшли. На 14-й хвилині Доннарумма дотягнувся до м'яча після удару Судакова у дальній кут. І тут же з дальнiм пострілом Барелли у не менш ефектному стрибку впорався Трубін.

Якщо по моментах у команд якийсь час була рівність, то по контролю м'яча та володінням ініціативою Італія все ж таки перевершувала нашу команду, яка більшою мірою розраховувала на контратаки, що мали такий самий небезпечний характер, як і позиційна гра підопічних Спаллетті.

На екваторі першого тайму італійці прибрали ініціативу до своїх ніг і дедалі менше розлучалися з м'ячем, воліючи розігрувати його до вірного. Це призвело до кількох пожежонебезпечних моментів біля воріт України, один із яких ледь не завершився голом. Фраттезі вивалювався віч-на-віч із Трубіним, але не зміг переграти нашого кіпера.

У час, що залишилася до перерви, жовто-синім всього пару разiв вдалося вийти в атаку правим флангом, проте це ні до чого не призвело. У першому випадку простріл Коноплі з правого флангу кудись у район Мудрика вийшов неточним, а в іншому вже сам Михайло не зміг зупинити м'яч біля штрафного майданчика суперника.


На початку другого тайму перспективний вихід із оборони в атаку збірної України знову звів нанівець Конопля передачею з правого флангу в ноги супернику. Потім прохід Циганкова завершився навісом від передньої лінії на дальню штангу, але Доннарумма прочитав ситуацію і перехопив м'яч.


Епізодично нагадував про себе фірмовими забігами Мудрик. Втім, користі від проходів Михайла у спробі розгойдати Ді Лоренцо не було. На 60-й хвилині Доннарумма невдало зіграв на виході, м'яч відскочив до Мудрика, який пробивав у ближній кут, але воротар збірної Італії зумів скластися та відбити круглого на кутовий.


Далі ледь не зіграла зв'язка "Жироні" Довбик-Циганков. Віктор у дотик ефектно обігрався з Артемом у штрафному майданчику італійців і намагався переадресувати м'яч на вільного партнера - завадила виставлена захисником нога, яка змінила траєкторію м'яча.


На 80-й хвилині Ребров провів подвійну заміну. Замість Циганкова у гру увійшов Зубков, а Пiхальонок замінив Степаненка. Потім на полі з'явилися Тимчик та Сікан. Конопля із Зінченком пiшли на відпочинок.


У компенсований арбітром час Крістанте у своєму штрафному майданчику збив Мудрика, але суддя або побоявся ставити пенальті в такому матчі, або просто вважав, що порушення не було. Хоча повтор чітко показав, що італієць грав у ногу Михайла. Матч так і завершився з рахунком 0:0, і тепер збірна України спробує вийти у фінальну частину ЄВРО через плей-офф Лігу націй.

Ще до матчу розклад був відомий нажаль(((
Чистейший пенальти на Мудрике!

Прекрасно понимал, что судья-урод его не поставит на последних минутах, после всеми известных заявлений из УЕФА.
Пенальти был 100%