17 вересня 2023 21:57
6

Журналіст розповів, з ким радився Ігор Суркіс перед продажем Сидорчука та кого з лідерів може продати "Динамо"

Журналіст Михайло Співаковський в програмі "ТаТоТаке" прокоментував чутки щодо трансферу Віталія Буяльського та інших гравців "Динамо".


"В Буяльського постійно є якісь пропозиції, рік назад "Інтер Маямі" хотіли його взяти. А зараз ситуація така, що я поспілкувався з Ігорем Суркісом і він сказав, що це все чутки і немає конкретних пропозицій. Також він сказав, що є розуміння, що продаж будь-кого з лідерів повпливає на головне завдання сезону - виграш УПЛ.


За моєю інформацію, коли йшов Сидорчук ледь не першою людиной, з ким радився Суркіс був Ярмоленко. Який погодився з продажем Сидорчука, бо людина заслужила. Мій прогноз, що більше ніхто з лідерів до кінця сезону команду не покине".

Сидорчука надо было давно продавать. Ещё года 3-4 назад. Когда норм деньги могли дать.
Багаторічний капітан Динамо, що виграв таку кількість нагород, заслужив таке приниження, піти в бельгійське село на 20 тисяч людей населення, що що стоіть на виліт з ліги, яке навіть за розміром вдвічі менше за Фастів?
Сховати
Умник, Дивився матч «Вестерло» — «Антверпен» — 0:3, не зрозумів навіть на якій позиції грав Сидорчук, опорника чи центрального півзахисника, при початку атаки він сідав, допомагав починати атаки як опорник, а от при захисті власних воріт, він чи не встигав повертатись назад, чи не було такого завдання, то виглядало, що він не опорник, а центральний півзахисник.

1-й та 3-й пропущений м'ячі, вважаю провинна на Сидорчуку, в першому випадку, він підняв руку, що він вільний, хоча, за спиною були 2 гравці суперника, воротар віддав на нього пас, а він повільно пішов на м'яч, в цей час за спини вискочив гравець, який випередив повільного Сидорчука, обікрав його, а далі спокійно віддав на партнера та забили гол. В другому випадку, він перед своєю штрафною пішов в обіграш проти суперника, та втратив м'яча, як це може робити такий досвідчений гравець, який грав в еврокубках, за збірну, ще який грає опорником, я ще б це зрозумів, як би це був гравець атаки. Захисники підстрахували на щастя, відібрали та вибили м'яча, но атака суперника продовжилась, швидко розігравши на фланзі просту комбінацію, а далі послідувала передача з флангу в центр, де гравець суперника спокійно без супротиву захисту, який продовжував панікувати, переплавив в пусті ворота.

Сидорчук для Вестерло звісно зірка світового маштабу, грав в такому відомому клубі як Динамо Київ, був там багато років капітаном ,провів немало матчів в еврокубках, є гравцем ротації в сбірній Україні, тому він буде поки грати в старті за Вестерло, але він не готовий грати в чемпіонаті Бельгії, чемпіонат дуже специфічний, хоч і багато гравців, є не високого рівня, але дуже інтенсивний, гравці виклабаються на полі на свої можливості, команди грають у відкитий футбол.
Це не для Сидорчука в його віці, він дуже повільний для такої гри, думаю, спершу його після таких ігор за Вестерло, перестануть викликати в збірну, є молоді Назарина та Бражко, є досвідчений Ігнатенко, який грає за Бордо, та має ігрову практику. А вже після не викликів в збірну, Сидорчук присяде в далекий запас з такою грою в Вестерло, і потім перейде в чемпіонат Кіпру, де з його рівнем можна грати. Он зараз навіть Фран Соль є кращим бомбардиром в чемпіонаті Кіпру, вже забив 6 м'ячів.
Умник, Блохін пішов у якусь австрійську хню
Умник, тут скоріше не питання в команду якого рівня піти, а просто щоб звалити з України, бути кожен день поряд з дружиною та дітьми. Мабуть, в теперішній ситуації, в Україні гравці від футболу особливого задоволення не отримують.
Умник, може треба не прямо у лоб дивитись, а трішки ширше поглянути?
Минулого року команда буда на 7-му місці і у плей-офф раунді змагалась за вихід в єврокубки, склад там досить непоганий з досвідченними і молодими виконавцями. Цього року мабуть знову ставили ціль боротьбу за зону єврокубків.
Якщо так прямо дивитись, то можна сказати "Куди там Онана перейшов до середняка АПЛ, або Нкунку, Кайседо, Лавіа до середняка/аутсайдер АПЛ"

Ну а вимірювати європейські клуби по населенню у місті і казати село/не село, це прям дуже сильна аналітика, Вільярреал не дать збрехати.