29 серпня 2023 17:10
2

Легіонер "Полісся" Макуана: "Різниця в класі між УПЛ та чемпіонатом Франції зовсім непомітна"

Вінгер "Полісся" Бені Макуана порівняв рівень УПЛ із французьким елітним дивізіоном – Лігою 1.


– Мабуть, не відкрию таємницю, якщо скажу, що Ліга 1 серед топ-5 ліг Європи. Я вже встиг відіграти 4 матчі (на даний момент вже 5 – прим.) в УПЛ. І повірте мені, за інтенсивністю та тактичною майстерністю гравців різниця в класі зовсім непомітна.


Ліга 1 збирає всі вершки суспільства, але повірте, колись і в "Поліссі" також з'являться свої зірки.


– Що можеш сказати про рівень УПЛ?


– Це сильний чемпіонат, команди беруть участь у єврокубках. Навіщо далеко ходити – останні наші матчі, коли пропустили голи на останніх хвилинах… Коли ти не викладаєшся на максимум, то за тебе ніхто не зробить.


Фото: ФК "Полісся"

До бабки не ходи! Нагадало порівняння Жені Бохашвілі індонезійского чемпіонату з українським. Теж не бачів ніякої різниці;)
Сховати
Santos, спробую трошки прояснити цей момент читачам, звідки зявляються такі думки у футболістів.
Команди топових азійськіх чемпіонатів мають кращий процент точних передач але нижчу інтенсивність порівняно з УПЛ. От зараз грає декілька середняків в Саудівській аравіі, вони працюють на браку 14-16%. Загалом це виглядає як більш осмислений футбол ніж 20-26% браку в передачах клубів УПЛ. Але їх футбол більш повільний, 120-140 передач за тайм, і протидія атакам також.
Французькі команди, як більш майстерні, створюють куди більше моментів у чужих воріт ніж клуби УПЛ. Для нинішньої УПЛ норма 6-8 ударів за гру, клуби Ліги 1 бьють в середньому 12 раз. Хоча в плані інтенсивності та тактики, ми куди менш відрізняємося від французького футболу ніж азійські команди.
Звідси десь і думки Бохашвілі та Макуани.