29 августа 2023 17:10
2

Легионер "Полесья" Макуана: "Разница в классе между УПЛ и чемпионатом Франции совершенно незаметна"

Вингер "Полесья" Бени Макуана сравнил уровень УПЛ с французским элитным дивизионом – Лигой 1.


– Пожалуй, не открою тайну, если скажу, что Лига 1 среди топ-5 лиг Европы. Я уже успел отыграть 4 матча (на данный моментуже 5 – прим.) в УПЛ. И поверьте мне, по интенсивности и тактическому мастерству игроков разница в классе совершенно незаметна.


Лига 1 собирает все сливки общества, но поверьте, когда-нибудь и в "Полесье" также появятся свои звезды.


– Что можешь сказать об уровне УПЛ?


– Это сильный чемпионат, команды участвуют в еврокубках. Зачем далеко ходить – последние наши матчи, когда пропустили голы на последних минутах… Когда ты не выкладываешься на максимум, то за тебя это никто не сделает.


Фото: ФК "Полесье"

До бабки не ходи! Нагадало порівняння Жені Бохашвілі індонезійского чемпіонату з українським. Теж не бачів ніякої різниці;)
Скрыть
Santos, спробую трошки прояснити цей момент читачам, звідки зявляються такі думки у футболістів.
Команди топових азійськіх чемпіонатів мають кращий процент точних передач але нижчу інтенсивність порівняно з УПЛ. От зараз грає декілька середняків в Саудівській аравіі, вони працюють на браку 14-16%. Загалом це виглядає як більш осмислений футбол ніж 20-26% браку в передачах клубів УПЛ. Але їх футбол більш повільний, 120-140 передач за тайм, і протидія атакам також.
Французькі команди, як більш майстерні, створюють куди більше моментів у чужих воріт ніж клуби УПЛ. Для нинішньої УПЛ норма 6-8 ударів за гру, клуби Ліги 1 бьють в середньому 12 раз. Хоча в плані інтенсивності та тактики, ми куди менш відрізняємося від французького футболу ніж азійські команди.
Звідси десь і думки Бохашвілі та Макуани.