25 липня 2023 22:57
4

"Дніпро-1" - "Панатінаїкос" 1:3. Невдалий старт в Лізі чемпіонів для віце-чемпіона України

Сьогодні підопічні Олександра Кучера зіграли свій дебютний матч в Лізі чемпіонів. Суперником нашої команди в другому кваліфікаційному раунді став "Панатінаїкос".


Тренерський штаб "Дніпра-1" з перших хвилин випустив трьох новачків: Мірошніченка, Кравця та Третьякова. Відзначимо, що один із лідерів команди Піхальонок ще до кінця не відновився від травми, тому у заявку на гру не потрапив. Щодо наших суперників, то у стартовому складі відзначимо появу новачка Вільєни, а також ексгравця "Шахтаря" Бернарда.


Підопічні Йовановіча результативністю не відзначалися. Команда зазвичай грає першим номером, але багато моментів не створює. Проте, варто відзначити хороший рух м'яч у центрі поля. До того ж, захист "Панатінаїкоса" вражає: 16 пропущених голів у 36 матчах.


Українська команда вже у дебюті протистояння пропустила. Хуанкар на швидкості увірвався у штрафну і прострілив на Шпорара, а словенський нападник з декількох метрів переправив м'яч у сітку - 0:1. У цьому епізоді варто відзначити помилку Мірошніченка, який не зміг нічого зробити з швидким захисником Хуанкаром. Потужно розпочали гру гості, а підопічні Кучера були не готові до такого пресингу.


Лише на 18-й хвилині віце-чемпіони України змогли створити перший момент у матчі, але після передачі Гуцуляка з меж штрафної повз ворота пробив Довбик. Дуже багато помилялися українці на своїй половині поля. Вихід з захисту в атаку через пас не вдавався. Ще у першому таймі через травму змушений був залишити поле капітан "Панатінаїкоса" Шенкевелд. Це досить серйозна втрата для гостей.


Після забитого м'яча продовжували грати солідно підопічні Йовановіча, а українці не могли нав'язати свою гру. До заключної третини поля м'яч доходив рідко. Відсутність Піхальонка суттєво позначилася на грі команди, адже він є ключовим гравцем у центрі поля. Занадто пасивно грали дніпряни, давали дуже багато часу та простору футболістам "Панатінаїкоса". Організованого пресингу у підопічних Кучера не було.


Українські вболівальники сподівалися, що футболісти "Дніпра-1" почнуть грати агресивніше та більш конструктивно після перерви. Підопічні Кучера стали частіше пробивати, але роботи у голкіпера суперників не було. Варто відзначити хорошу комбінацію Довбик-Гуцуляк, але Олексій пробив вище воріт. Старт другої половини зустрічі виглядав оптимістично для дніпрян. Чому не можна було так грати з перших хвилин?


Греки віддали ініціативу нашій команді, а самі розраховували на швидкий вихід в атаку. Варто відзначити організовану гру у захисті "Панатінаїкоса". На жаль, українців вистачило на десять хвилин активної гри, а надалі знову почали спокійно контролювати перебіг матчу гості.


На 73-й хвилині дуже хорошу комбінацію розіграли підопічні Кучера, але удар Рубчинського заблокував захисник. Це був найкращий момент для української команди за всю гру. Проте, у наступній атаці всі питання про переможця матчу зняли гості. Після передачі Хуанкара потужно з-за меж штрафної пробив Джуричич - 0:2.


Ще до завершення гри арбітр за фол Мірошніченка проти Хуанкара призначив пенальті у ворота "Дніпра-1". Одинадцятиметровий реалізував Фотіс Йоаннідіс - 0:3. На останній хвилині після розіграшу стандарту гол престижу забив Танчик, який переправив м'яч у порожні ворота - 1:3.


У підсумку, матч завершився впевненою і заслуженною перемогою гостей. Очікувати на щось більш позитивне у грі через тиждень не доводиться.


Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч


"Дніпро-1" - "Панатінаїкос" 1:3


Голи: Танчик (90) - Шпорар (10), Джуричич (74), Йоаннідіс (84, пен)


"Дніпро-1" (стартовий склад): Кінарейкін, Кравець, Сваток, Сарапій, Мірошниченко, Бабенко, Рубчинський, Бланко, Третьяков, Гуцуляк, Довбик


"Панатінаїкос" (стартовий склад): Бріньоллі, Хуанкар, Магнуссон, Шенкевелд, Котсірас, Вільєна, Перес, Джуричич, Бернард, Палаціос, Шпорар

Щось подібне буде й зі "Славією"...
Весь сезон УПЛ їх тягли судді. Але ж на міжнародній арені Красніков не взмозі домовитись. Поділом ім.
Хоча за класом грекі дуже слабенькі і це буде комусь подарунок в кваліфікації.
Сховати
Умник, подарунок буде Марселю. Дніпро не так слабкий за складом скільки не пощастило з тренером. Красніков тягне свого дружбана та розповідає казки керівництву.
Весь сезон УПЛ їх тягли судді. Але ж на міжнародній арені Красніков не взмозі домовитись. Поділом ім.
Хоча за класом грекі дуже слабенькі і це буде комусь подарунок в кваліфікації.