26 червня 2023 18:20
3

Джерело: Ветеранам "Динамо" було запропоновано зменшення зарплати, у разі виходу команди до Ліги чемпіонів вони отримають компенсацію

Журналіст та коментатор Ігор Циганик у програмі "Циганик LIVE" розповів про ситуацію з ветеранами в "Динамо".

- Суть розмови керівництва "Динамо" з ветеранами команди була в тому, що їм трохи зменшать зарплату, але якщо наступного сезону вони виходять до Ліги чемпіонів з першого чи другого місця, а потім пробиваються в основний етап, то різниця між старою та новою зарплатою буде компенсовано. Це було запропоновано всім. Окрім Караваєва, який перепідписав контракт на інших умовах. А лідери "Динамо" з чинними контрактами здобули ось таку історію. Ще рано говорити про те, що відбувається скорочення зарплати, і деякі футболісти відмовилися від цього.

Навіть якщо ми посядемо 2 місце в цьому чемпіонаті УПЛ, про який груповий етап ЛЧ може йти мова? Ми будемо мінімум 58! в рейтингу через рік, а той ще нижче, Луческу просрав за ці роки весь великий рейтинг і авторитет клубу.
А це значить, що вже в 3 кваліфай раунді ЛЧ ми будемо несіяні! В цьому році це суперники Марсель, ПСВ, Брага, Рейнджерс. Часи коли ми були топами, жили за рахунок минулих успіхів і сіялися проти Штурмів, завершуються. Зараз треба буде вкладати десятки якщо не сотні мільйонів доларів, що повернути минулий рівень клубу 2012-2016 років.
Тому всі ці обіцянкі сенаторам заплатити потім з групового етапу ЛЧ - банальний розвід на гроші, вони ніколи не будуть виконані Суркісом бо ми туди в теперішньому стані ніколи ні дойдемо.
Сховати
Умник, а якщо станемо чемпіонами України і напряму потрапимо в групу ЛЧ? Це що - теж нереально? Гадаю, Динамо зробить висновки з провального сезону, та й спортивна злість у гравців, сподіваюся, не зникла.
Сховати
Africanda-S, аз якого дива воно станеться, ми якось зменшуємо відстань до Шахтаря? Чи може ми запросили дуже якісного тренера і проводимо сильне посилення складу, як Фенербахче торік? Ні, високий ризик того, що ми щей втратимо основну свою креативну одиницю в атаці - Буяльського. А це ще півтора десятка очок по гол+пас за сезон.
Минулого року імовірність нашого чемпіонства була 30%, цього сезону - вже 20% і дистанція до Шахтаря по прогнозу 15 очок на фініші (по факту лише 12). Прогноз наступного сезону - лише 8% імовірність чемпіонства, прірва до Шахтаря ще збільшиться. Клуб деградує в рази швидше ніж ліга в середньому. Якщо ще пару років тому прогнозованою стелею в еврокубках була група ЛЧ та 1/8 ЛЕ, то зараз клуб деградував настільки, що не з кожної групи ЛК ми зможем вийти навіть на папері.
PS. Тай яка пряма путівка для чемпіона https://kassiesa.net/uefa/AccessList2024.html зважте ще, що цей сезон ми стартуємо з 5 командами тоді як у всіх наших конкурентів буде по 4 в знаменнику, тож ситуація в ТК імовірно ще погіршиться по ходу цього евросезону для України.